Λ.Σερεμετης : «Πάμε σαν άλλοτε»!

Η φωτογραφία είναι από περιοδεία μιας μαϊμούς με το αφεντικό της στις Κροκεές, τέλη της δεκαετίας του ’70 στην πλατεία. Φωτογράφος ο αείμνηστος Πέτρος Λιακάκος, και η επιμέλεια του φωτογραφικού αρχείου του είναι του Μήτσου Χρηστάκου. Ευχαριστώ πολύ το Krokeαi.gr για την ευγενική προσφορά της φωτογραφίας!

Τώρα που άρχισαν να χαλαρώνουν λιγάκι τα μέτρα για να επανέλθουμε αγάλι αγάλι και με το μαλακό στην κανονικότητα, γιατί όντως είμαστε σκιαγμένοι, πρώτη προτεραιότητα είναι να ξεβγεί και να διασκεδάσει ο κοσμάκης της επαρχίας που τον έχει φάει δύο μήνες το σπίτι, γιατί ο κόσμος στις πολιτείες μπορεί να δει και καμιά περιφερόμενη συναυλία σε φορτηγό!

Μια άλλη καλή ιδέα προς τους Δημάρχους και τους τοπικούς άρχοντες, είναι οι γνωστές ατραξιόν στις πλατείες που γίνονταν τα παλιά τα χρόνια!

Τότε που τα καλοκαίρια περνούσαν ταχυδακτυλουργοί, «φακίρηδες» τους λέγαμε, αλλά και κάποιοι με μαϊμούδες!

Τους αρκουδιάρηδες δεν τους χωνεύαμε. Ήταν τρομερό το θέαμα για εμάς τα παιδιά, γιατί ξέραμε ότι κακοποιούσανε βάναυσα το ζώο και τις περισσότερες περιπτώσεις οι «εκπαιδευτές» σκότωναν τη μητέρα για να αιχμαλωτίσουν το μικρό, και έτσι μειώθηκε επικίνδυνα ο πληθυσμός της αρκούδας! Την σήμερον έχει αυξηθεί επικίνδυνα ο πληθυσμός της «δίποδης» αρκούδας!

Με τη μαϊμού ήταν αλλιώς!

Έκανε η μαϊμού τα ακροβατικά της, τα καμώματά της, και μας έδειχνε «πως φτιασιδώνονται τα κορίτσια να πάνε στο πανηγύρι», «πως χτενίζονται τα αγόρια», «πως ντρέπονται τα κορίτσια», «πως ξαπλώνει ο τσοπάνης», «πως κρατάει η μάνα το μωρό», «πώς αγκαλιάζει ο γέρος τη γριά»!

Αφού τούτη η παλιοκατάσταση θα μας πάει πίσω, τουλάχιστον να τα θυμηθούμε οι παλαιότεροι, και να μαθαίνουν οι νεώτεροι πια ήταν η διασκέδαση του κόσμου τότε!

Τώρα λοιπόν πάμε ήπια και με το μαλακό, και αν, και όταν με το καλό φτιάξουνε τα πράματα, θα πάμε και στα ….. πιο βαθιά!!


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.