Αλλά ξέχασα θέλει αρετή και τόλμη η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

Μπαίνω στο κόπο να απαντήσω στον εκδότη – διευθυντή του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης ”Πολιτεία”,που εκδίδει τα Κροκεάτικα νέα κ. Γ. Ατσαβέ.

Αυτό το κάνω όχι από κανένα φόβο ή οτιδήποτε άλλο,αλλά για να κατανοήσει η κοινωνία των Κροκεών (όσοι μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν αυτό το άρθρο),πόσο έωλα και φτηνά είναι τα θέματα που βάζει.

Άλλωστε ποτέ δεν παρευρέθη είτε ως Σύλλογος,είτε ως εφημερίδα σε ΚΑΝΕΝΑ δημοτικό ή Τοπικό Συμβούλιο,πολύ δε περισσότερο δεν ζήτησε ενημέρωση για να μην παραπληροφορεί τον κόσμο.

-Έμμεσα λοιπόν και έντεχνα με αιχμή την τοποθέτηση του βεστιαρίου του Καρναβάλου στον Πνευματικό Κέντρο (περιουσιακού στοιχείου της Τ.Κ Κροκεών),θέτει το ζήτημα της μη λειτουργίας του Παραρτήματος του Νικηφόρου Βρεττάκου επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή του πρώην Δημάρχου κ. Γιάννη Γρυπιώτη και μάλιστα ήταν ένα από τα μεγαλόπνοα σχέδια ”….για να δημιουργηθεί πλασματικό πολιτικό κεφάλαιο…..” για τις εκλογές του 2014.

Όταν γνωρίζει και αποκρύπτει από το 2011 με δαπάνες του Δήμου διαμορφώθηκαν οι δύο αίθουσες του Π.Κ.Κ και στα εγκαίνια το 2012 ”έτος Νικηφόρου Βρεττάκου” Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου έφερε τα αντικείμενα του ποιητή και το ίδιο τα πήρε πίσω.

Τον Αύγουστο του 2013,μετά από απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα παίρνεται απόφαση για Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Ευρώτα και Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης – Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου, για τη λειτουργία Παραρτήματος Αρχείου στις Κροκεές.

Η προγραμματική σύμβαση παραμένει μέχρι σήμερα ΑΝΕΝΕΡΓΗ με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης – Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου,αφού έχουν προηγηθεί προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες για την μη λειτουργία στις Κροκεές (Άλλωστε δεν έχει ο δήμος κανένα περιουσιακό ή πνευματικό στοιχείο του Ποιητή).
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
=============
Αφού ξεκινήσω με γνήσια ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΉ τουλάχιστον σε ότι με αφορά τονίζω ότι δεν μπορώ να είμαι υπερήφανος για την αγροτική οδοποϊία,την καθαριότητα,τις συχνές διακοπές νερού,τις κτιριακές υποδομές κυρίως στο δημοτικό σχολείο,στην καθημερινότητα,προβλήματα που με βαρύνουν και προσωπικά.
Όμως:

– Η λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ που ξεκίνησε υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις κυρίως από τα πληρώματα και άλλους φορείς και έτσι παρά την βούληση του πρώην Δημάρχου δεν τελεσφόρησε,αφού το Υπουργείο Υγείας δεν το επικύρωσε,

– Το ΓΕΦ (Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) ισχύει ως θεσμός για τις Κροκεές,όμως ο υπάλληλος που έχει διορισθεί εκτελεί χρέη Αντιδημάρχου σε γειτονικό Δήμο,το Υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να στείλει άλλο υπάλληλο.Που έχει ευθύνη ο Δήμος;

– Η Ολοκληρωμένη ανάπλαση του κέντρου των Κροκεών ,αναζητεί επιλέξιμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα,γιατί είναι αυτονόητο ότι χρηματοδότηση 1.5 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο.

– Για το αποχετευτικό Κροκεών – Δαφνίου παραθέτω τον τίτλο και τον σχ. ΑΔΑ για να αποδείξω ότι δεν είναι ξεχασμένο θέμα,αλλά ολοκληρώνονται οι περιβαλλοντικές μελέτες και η ένταξη σε Πρόγραμμα για χρηματοδότηση.

Με υπογραφή του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη:
Για τον καθορισμό αποδεκτών των επεξεργασμένων αστικών λυμάτων: α) από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας (ΕΕΛ) των οικισμών Κροκεών και Δαφνίου Π.Ε. Λακωνίας, β) από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας (ΕΕΛ) του οικισμού Στεφανιάς Π.Ε> Λακωνίας, γ)από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) των οικισμών Απιδιάς – Νιάτων – Αγίου Δημητρίου της ΠΕ. Λακωνίας,(Αριθ. πρωτ.:324356/45256 Σχετ : 83132/11573 )……..

”ΞΕΧΝΑ” Κ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ:

– Την μείωση των δημοτικών τελών
– Την δέσμευση για μη χωροθέτηση των απορριμμάτων στο Αρδέλι
– Την πλήρη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Κροκεών
– Την δραματική μείωση των αντικειμενικών αξιών με την πτώση 20 φόρων,όπως ο ΕΝΦΙΑ
– Την λειτουργία της Παιδικής Χαράς Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών.
– Την αποτροπή του ΚΤΕΟ ως Κέντρου Υποδοχής πάσης φύσεως μεταναστών και την προώθηση στην Περιφέρεια του αιτήματος για την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού.
– Την ένταξη της μελέτης για την προέκταση του δικτύου ύδρευσης με ταυτόχρονες δοκιμαστικές γεωτρήσεις στην περιοχή του Λαγίου για την πλήρη αυτονομία της περιοχής και του Βαλτακίου.
– Την επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε Αγ. Βαρβάρα,Αγ, Δημήτριο,Κουμπαρίτσα,δεξαμενή κ.λ.π.

Όπου γίνονται λάθη τα αναγνωρίζουμε και πρέπει να διορθώνονται. Όταν όμως γίνεται κάτι καλό για το τόπο δεν πρέπει να προβάλλεται;

Αλλά ξέχασα θέλει αρετή και τόλμη η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

Ηλίας Παναγιωτακάκος
Δημοτικός Σύμβουλος Ευρώτα


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.