Το Κ.Υ Βλαχιώτη σε κατάρρευση μετά τις νέες παραιτήσεις γιατρών;

Η δημοτική μας Παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ» προ διμήνου (ΦΕΒ. 2024) είχε προκαλέσει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και προτείναμε διεκδικητικό ψήφισμα και συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό με θέμα την υποστελέχωση του Κ.Υ Βλαχιώτη.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ευρώτα μας διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, γιατί από μόνος είχε επικοινωνία και έστειλε υπόμνημα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό (!) αλλά και με τον Υπουργό κ. Αδ. Γεωργιάδη και έχει βρεθεί λύση.

Δυστυχώς οι εξελίξεις με δύο νέες παραιτήσεις γιατρών τον διαψεύδουν και τον καθιστούν υπόλογο στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία του Δήμου Ευρώτα.

Στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του ως Δημάρχου ακόμα δεν έχει κατανοήσει ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ακομμάτιστη και διεκδικητική προς τους όποιους κυβερνώντες.

Ακόμα δεν έχει κατανοήσει ότι από μόνος του και χωρίς την συναίνεση ,την συνεργασία και την σύμπραξη του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύεται από την σύγκριση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Λακωνίας.

Η δημόσια Υγεία και η ποιότητα των υπηρεσιών της δεν έχει κομματικό πρόσημο και προπάντων δεν χωρούν ανταγωνισμοί, διαγκωνισμοί και μικροψυχία.

Για τον Δήμο Ευρώτα η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα λειτουργώντας επικουρικά και διεκδικητικά.

Το Κ.Υ Βλαχιώτη αποτελεί για τους κατοίκους του Δήμου Ευρώτα μαζί με τα αγροτικά Ιατρεία ζωτικής σημασίας για την δημόσια πρωτοβάθμια υγεία. Προβλήματα υπήρξαν συνέχεια και διαχρονικά με το συγκεκριμένο Κ.Υ, λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Οι συνεχιζόμενες όμως παραιτήσεις του Ιατρικού προσωπικού είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο και οδηγεί το Κ.Υ Βλαχιώτη σε κατάρρευση και σε πιθανόν κλείσιμο αν δεν ληφθούν άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και οφείλεται στις εντολές μετακίνησης των Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου που ανήκουν στο ΚΥ Βλαχιώτη προς το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Στο Κ.Υ Βλαχιώτη υπηρετούσαν 10 Ιατροί ΥΥ και τρείς Ειδικοί Γιατροί. Μετά τις μετακινήσεις στο νοσοκομείο παραιτήθηκαν οι περισσότεροι από αυτούς μεταξύ των οποίων και η Διευθύντρια παθολόγος. Αυτή τη στιγμή σε ενεργή εφημερία εφημερεύει ένας μόνο γιατρός στο Κ.Υ Βλαχιώτη με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση διακομιδής ασθενών.

Μπροστά στην έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας ζητούμε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα του Κ.Υ Βλαχιώτη.

Κατανοούμε και συντασσόμαστε με τα αιτήματα των υπαρχόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

-Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας

-Τον Διοικητή της 6Η ΔΥΠΕ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΙΟΝΙΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ

-Την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης

-Τους Βουλευτές του Νομού Λακωνίας

-Να προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την στελέχωση προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για Κ.Υ Βλαχιώτη.

Η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό και η πολιτεία απαιτείται να μεριμνά ώστε να προσφέρεται ειδικά για τους κατοίκους της Περιφέρειας όπως είναι η Λακωνία και ο Δήμος Ευρώτα.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα θα προτείνουμε επικουρικά μέτρα υλοποιήσιμα από το Δήμο Ευρώτα για την δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος στους γιατρούς που θα στελεχώσουν Κ.Υ Βλαχιώτη. 2/5/2024


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.