«Η ελπίδα κάθε τόπου είναι τα νιάτα του, τα παιδιά και η νεολαία του»!

Γραφει ο Λουης Σερεμετης


Συγχαρητήρια και καλές σπουδές στα παιδιά που πέρασαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις! Και βέβαια στα παιδιά που δεν πέρασαν κάπου, καλή δύναμη, καλή συνέχεια, και καλή τύχη σε ό,τι επιλέξουν να κάνουν στην ζωή τους!

Από καιρό, σε μια παρέα που έτυχε να βρεθώ με κάποιους  δεκαοχτάρηδες που έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις, ευχήθηκα όπως όλοι καλά αποτελέσματα, και καλή δύναμη σε όλους!  Τα παιδιά δεν είπαν μόνο  ένα «ξερό» ευχαριστώ!  Είχαν όρεξη για κουβέντα, και μιλήσανε για το μέλλον τους με αγωνία.

Αυτό που βγήκε από την κουβέντα είναι ότι τα παιδιά περιμένουν από το κράτος ισότητα ευκαιριών στην εκπαίδευση, από την στιγμή που αυτή είναι ένα εργαλείο για την μελλοντική ένταξη των νέων στην παραγωγή, και η γέφυρα για το πέρασμά τους σε νέες συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Μίλησαν για την αξιοκρατία, την ισονομία και την ισοπολιτεία, που αν και όλα τα κόμματα τα υπόσχονται, και όλοι τα θεωρούμε αυτονόητα,  δυστυχώς για τον απλό κόσμο πάντα είναι τα ζητούμενα!

Τα παιδιά όλα αυτά τα θεωρούν απαραίτητα για να οικοδομηθεί η νέα Ελλάδα, γιατί μόνο μέσα σε μιαν νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, μπορούν όλα τα παιδιά να έχουν τύχη και να προκόψουν!

Κάποιοι κακεντρεχείς, αυτήν την νέα γενιά την λένε «σνόμπ», και «πολύ απαιτητική»!Η Ελλάδα  έχει ανάγκη αυτούς τους νέους που σνομπάρουν τα αποτυχημένα «πρότυπα» του παρελθόντος και αγωνίζονται για ό,τι το καλύτερο!Η πατρίδα μας δεν έχει ανάγκη  αυτούς που έχουν μοναδικό όνειρο ζωής μια θέση στο δημόσιο, πάση θυσία για το βόλεμα, γιατί αυτοί στο τέλος καταντούν δυνάστες του κόσμου!

Απεναντίας έχει ανάγκη αυτούς τους απαιτητικούς νέους που ενδιαφέρονται για την κοινωνική τους καταξίωση, και την επαγγελματική τους επιτυχία και ανέλιξη μέσα από ίσες ευκαιρίες στην γνώση, αξιοκρατία, και αξιολόγηση! Αξιολόγηση! Άλλη μια λέξη που ενώ ακούγεται ωραία, γίνεται απαγορευμένη λέξη και κάνει «τζίζ» συνήθως όταν πρέπει να θιγούν κάποια κακώς εννοούμενα «κεκτημένα», καθότι «πονάει» και ενοχλεί κάποιους! Βέβαια όταν έρθει η ώρα για τέτοιες αποφάσεις, όλοι κάνουν πίσω για το άτιμο το «πολιτικό κόστος»!

Είναι πράγματι πολύ απαιτητική αυτή η νέα γενιά που πλήγηκε περισσότερο από την οικονομική κρίση, που ζητάει μερίδιο στις εξελίξεις, και που ευτυχώς το όραμά της απέχει έτη φωτός από τα στερεότυπα της Μεταπολίτευσης!Αναπτερώθηκε το ηθικό μου από αυτήν την σύντομη αλλά μεστή κουβέντα,  είπα στα παιδιά άλλη μια φορά συγχαρητήρια, και πάντα να προσπαθούν για το καλύτερο!!!

Υ.Γ: Εμείς δεν είμαστε ειδικοί για να έχουμε γνώμη για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όσοι είναι ειδικοί, και όσοι απορείτε και εξανίστασθε για την εισαγωγή στα ΑΕΙ με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, κάνετε κάτι να το αλλάξετε. Μέχρι όμως να συνεννοηθείτε γι αυτό, και μέχρι να βρείτε πολιτικές ηγεσίες που δεν «κωλώνουν» ένεκα πολιτικού κόστους, αφήστε εμάς τον απλό λαό να λέμε σε όλα τα παιδιά που πέρασαν οπουδήποτε μπράβο, συγχαρητήρια, και καλές σπουδές! Μην τους το βγάζουμε ξινό μιλώντας μόνο για τις χαμηλές βάσεις!Και βέβαια στα παιδιά που δεν πέρασαν κάπου, να λέμε καλή δύναμη, καλή συνέχεια, και καλή τύχη σε ό,τι επιλέξουν! Εννοείται πάντα με υγεία σε όλους!

Παιδιά και πάλι συγχαρητήρια!!!


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.