Λ Σερεμετης : ΓΕΝΙΚΟΝ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟΝ!!!

Γραφει ο Λουης Σερεμετης

Από πιτσιρικάδες, τότε που πηγαίναμε τακτικά στην εκκλησία, ξέραμε ότι από την Κυριακή που ακούγαμε από τον παπά το ευαγγέλιο του «Τελώνου και Φαρισαίου» ξεκινάει το Τριώδιο και η περίοδος των Αποκριών που βαστάει 20 μέρες. Για εμάς ήταν η καλύτερη περίοδος ακόμα και από τις διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα, γιατί μασκαρεμένοι ανακατευόμαστε μαζί με τους μεγάλους και συμμετείχαμε σε όλα τα δρώμενα του χωριού, και κάναμε ό,τι δεν επιτρεπότανε τον υπόλοιπο καιρό.

Από σήμερα λοιπόν ξεκινάει και επίσημα η περίοδος της Αποκριάς και του Καρναβάλου! Και φέτος Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος σας περιμένουμε μαζί με Σύλλογος Φίλων Καρναβάλου Κροκεών, και 59o Καρναβάλι Κροκεών αυτές τις μέρες στις Κροκεές να ξαναζωντανέψουμε τα ονομαστά τοπικά έθιμα και τις παλιές αξέχαστες στιγμές!

Ελάτε σε μας και μην ακούτε τους άλλους που μιλάνε για το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», γιατί πολύ απλά θησαυροί και μάλιστα κρυμμένοι δεν υπάρχουν πουθενά εδώ και κάμποσα χρόνια, γιατί μας τους έχουν πάρει άλλοι! Εμείς το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε και ξέρουμε να το κάνουμε και καλά, είναι το κυνήγι της χαμένης ….. «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ» που λιγοστεύει για όλους μας τα τελευταία χρόνια κι αυτή, και που δεν είναι τίποτα άλλο από το γέλιο, τα πατροπαράδοτα Κροκεάτικα έθιμα, τη φιλοξενία, και το γλέντι Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!

Δέκα μέρες για την «Τσικνοπέφτη», και είκοσι κι απόψε μείνανε για την μεγάλη παρέλαση του Καρναβάλου Κροκεών στις 1 Μάρτη!

Ελάτε λοιπόν αυτές τις μέρες στις Κροκεές, και που θα πάει, θα την βρούμε μαζί αυτή την έρμη την ….. «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»!


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.