Γυμνασιο -Λυκειο Κροκεων: «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Tη σχολική χρονιά 2023-2024 το Γυμνασιο Κροκεων σε συνεργασία με το Λύκειο Κροκεών πηραν μερος στο έργο eTwinning με τίτλο «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών», στο οποίο συμμετείχαν δώδεκα συνολικά σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Την Τρίτη 23/04 εγινε διαδικτυακή συνάντηση με τα υπόλοιπα σχολεία όπου κάθε σχολείο παρουσίασε τη δράση που εκπόνησε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου Κροκεων ασχολήθηκαν με τρεις δράσεις που είχαν σκοπό να παρουσιάσουν τον τόπο μας:
Α) Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου Κροκεων ασχολήθηκαν με το αντικείμενο της Κρυπτογραφίας και έφτιαξαν ένα μικρό βιβλίο με τίτλο «Κροκεάτης Γρίφος» το οποίο περιέχει γρίφους που έχουν θέμα τα χωριά από τα οποία κατάγονται (Βασιλάκιο, Δαφνί, Κροκεές).
Β) Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου Κροκεων ασχολήθηκαν με την ελαιοπαραγωγή στην περιοχή μας και έφτιαξαν ένα βίντεο με τίτλο «Ο πράσινος χρυσός της Λακωνίας».
Γ) Στο περιθώριο του μαθήματος της Γλώσσας της Γ΄ Γυμνασίου Κροκεων , δύο ομάδες μαθητών/μαθητριών από το Δαφνί και το Βασιλάκιο έφτιαξαν έναν τουριστικό οδηγό για τα χωριά τους.
Μπορείτε να βρείτε την ιστοσελίδα του έργου εδώ, στην οποία θα βρείτε και συνδέσμους για τις εργασίες των μαθητών/μαθητριών μας:

Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.