γραφει ο Λουης Σερεμετης

Εκείνη τη μέρα μέχρι τις δύο η ώρα μαζεύαμε ελιές, μετά τσάκα τσάκα ετοιμαστήκαμε, και μικροί μεγάλοι, σερνικοί και θηλυκοί είμαστε στην ώρα μας στο πόστο μας, έξω από τον Συνεταιρισμό για την παρέλαση!

Μπροστά ο βασιλιάς Καρνάβαλος σε αγωνιστική μορφή, του Κολοκοτρώνη, με την λεζάντα «που πας καημένε Θόδωρε», που απορεί και αγωνιά για το μέλλον του τόπου που αγάπησε και πολέμησε! Σύμβολο αγωνιστή που αποθεώθηκε, αλλά και πικράθηκε όταν στο τέλος κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε άδικα! Δυστυχώς η Ελλάδα έχει δώσει αρκετές πίκρες σε δικούς της ήρωες!

Πίσω εμείς με τα πλακάτ και τις στολές μας, αυτοσχέδιες αλλά ιστορικές, βγαλμένες από τα μπαούλα μας τέτοιο καιρό, όπου τις έχουμε φυλαγμένες από τα παλιά τα χρόνια!

 Πέρασαν από εκείνη την μέρα του 2018 τρία χρόνια, απαλλαχτήκαμε από «μνημόνια», «τρόϊκες», και «προγράμματα», αλλά τώρα μας βρήκαν άλλες φουρτούνες, και το μέλλον εξακολουθεί να φαντάζει ζοφερό και αβέβαιο. Περνάμε μια δύσκολη  περίοδο με την πανδημία, τα μέτρα περιορισμού (καραντίνα), και με την αγωνία σε τι κατάσταση θα βρεθούμε μετά από αυτή.

 Πολλές φορές τα ασφυκτικά μέτρα μαζί με τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπονται από διάφορους, δημιουργούν καχυποψία στον κόσμο, και θυμίζουν τρέλα. Πάντως και τα τρία συνθήματα στα πλακάτ όπως, «για ποιον κτυπάει η κουδούνα»,  το άλλο με το «…για το καλό μας ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μας…», αλλά και το άλλο με το «…. τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε», έχουν διαχρονική ισχύ και σημασία!

 Περιγράφουν και σήμερα συνοπτικά την αβεβαιότητα, το μπέρδεμα, την αγωνία του κόσμου, αλλά και την απορία του για το τι δεν πάει καλά τόσα χρόνια σε τούτον τον έρμο και πολύπαθο τόπο!

 Γι αυτό λοιπόν με κάθε τρόπο πρέπει να οπλιστούμε με λίγη ακόμη υπομονή και δύναμη, να αξιοποιήσουμε ό,τι διαθέτει η επιστήμη,  για να αντέξουμε και να μην χρειαστούμε μετά ψυχολόγους και ψυχιάτρους.

Μέχρι όμως να επανέλθουμε στην κανονικότητα, αναγκαζόμαστε να ζήσουμε και φέτος όπως πέρυσι, με στιγμές και αναμνήσεις ενός ένδοξου παρελθόντος!

Καλή λευτεριά, και ραντεβού του χρόνου Κυριακή 6 Μάρτη στο Καρναβάλι Κροκεών!

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ DRONE ΕΔΩ [170]–-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ KROKEAI.GR-ΚΩΝΣΤΙΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΚΩΝΣΤΙΑΝΤΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ-ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.