Φιλαρμονική Κροκεών, ετών ενενήντα ένα, παρακαλώ! Να τα χιλιάσει!

του Λουη Σερεμετη.

Μάγεψε και φέτος το κόσμημα, το καμάρι του χωριού, ο ζωντανός θρύλος! Ανάμεσα σ’ αυτά τα παιδιά που αφιερώνουν τον λιγοστό πια λόγω σχολείων ή σπουδών ή εργασίας ελεύθερο χρόνο τους, και καταθέτουν και την ψυχή τους στη φιλαρμονική, στα χορευτικά και στην χορωδία, είναι και τα παιδιά μας, η Μαρία, ο Γιάννης, ο Βασίλης και η Κωνσταντίνα, μαζί με τ’ άλλα παιδιά του χωριού «μια αγκαλιά» !

Όλοι οι μαθητές της φιλαρμονικής, είναι άξιοι συνεχιστές του έργου των προηγούμενων γενεών, που στο πέρασμά τους από τη φιλαρμονική Κροκεών έγραψαν ιστορία, δίδαξαν ήθος, πολιτισμό, αλληλεγγύη, αλτρουισμό, ευγενή άμιλλα και πατριωτισμό, και μας έμαθαν να αγαπάμε τον τόπο που μας φιλοξενεί! Πολλοί συμπολίτες μας από τη συμμετοχή τους στην φιλαρμονική, απέκτησαν εφόδια και μεγαλούργησαν και στον επαγγελματικό τομέα, και διακρίνονται ιδιαίτερα και σήμερα αρκετοί!

Όμως με τη μουσική, πάνω απ’ όλα επηρεάζεται θετικά ο χαρακτήρας, ο τρόπος σκέψης και η προσωπικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν και παρακολουθούν τα δρώμενα, καθώς και των παιδιών μας που συνεχίζουν την παράδοση. Σ’ αυτόν τον τόπο που μεγαλώσαμε, που ζούμε, και που τόσα μας έχει προσφέρει, οφείλουμε πολλά. Όχι μόνο επιβάλλεται να τον κρατήσουμε ζωντανό, αλλά να τον κάνουμε καλύτερο ! Για να είμαστε περήφανοι, και να λέμε μετά από κάθε αντάμωμα, «και του χρόνου να είμαστε καλά, και να περνάμε καλά»! Τότε μόνο θα έχει αξία αυτή η ευχή!

Συγχαρητήρια και τιμή λοιπόν, σε όσους αξιώθηκαν να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο από την ίδρυσή της φιλαρμονικής, στα Δ.Σ του συλλόγου φιλοπροόδων Κροκεατών, και στο σημερινό, σε όλους τους αρχιμουσικούς που υπηρέτησαν, και στο σημερινό αρχιμουσικό και εξαίρετο φίλο Μαρίνο Καριοφύλλη για την προσφορά τους! Στα παιδιά να ευχηθούμε και κάτι παραπάνω. Να συνεχίσουν αγαπημένα, καλή πρόοδο να έχουν, και καλή προκοπή! Άντε λοιπόν, και του χρόνου, και να τα χιλιάσει! Και μια συμμετοχή της φιλαρμονικής μας σε εκδήλωση , έξω από τα σύνορα της Ελλάδας!

Στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας που ξεκινούν ο Δήμος Haldensleben της Γερμανίας και ο Δήμος Ευρώτα, και υλοποιώντας το πρόγραμμα «Συνομιλίες για την εμβάθυνση της διαδημοτικής συνεργασίας και ενεργή συμμετοχή στον εορτασμό της παλαιάς πόλης», ο Δήμος Ευρώτα συμμετέχει με τη Φιλαρμονική Κροκεών σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου, στο Haldensleben .



Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.