Κι αν ματαιώθηκαν τα Καρναβάλια, «ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ»!

Γραφει ο Λουης Σερεμετης

Επειδή ο κώλος μας έχει τριζόνια και σκουλήκια, απ αυτά που δεν σ αφήνουν να κάτσεις ήσυχα, και επειδή «μια ζωή την έχουμε…», που λέει και το τραγούδι, και επειδή κάθε στιγμή που περνάει δεν ξαναπερνάει, και επειδή δεν το έχουμε σε καλό να μην ντυθούμε «μούσκαρα» τέτοια μέρα, αποφασίσαμε να τηρήσουμε το έθιμο και ν’ ακολουθήσουμε την παράδοση!

Γι αυτό στολιστήκαμε κατάλληλα για να πούμε και να παρουσιάσουμε αυτό που θέλαμε στο καρναβάλι μας που ματαιώθηκε κι αυτό, αλλά και για να φύγει η κατήφεια από τα πρόσωπά μας αυτές τις μέρες, και για να μην μείνει για φέτος κενό το άλμπουμ των φωτογραφιών μας από τα καρναβάλια. Τα θέματα ήταν δύο: η «καλοπέραση» του αγρότη φέτος και η «μαύρη αγορά» στις μάσκες για την πανούκλα, και το επίδομα γέννας που δίνεται από φέτος για να λυθεί τάχα το δημογραφικό!
Οι γκαστρωμένες ήταν με την κοιλιά στο στόμα, είχαν στο χέρι από μια επιταγή των 2000 ευρώ, και τα συνθήματα ήταν: «ΓΚΑΣΤΡΩΘΕΊΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ»!, «2000 ΕΥΡΩ; ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ»!, και «ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ Α.Φ.Μ»!

Σεβόμενοι τους νόμους και την κρισιμότητα των περιστάσεων, η παρουσίαση και η φωτογράφιση έγινε σε «στενό κύκλο», μπροστά στον Βασιλιά Καρνάβαλο, χωρίς την παρουσία του κόσμου και τον καθιερωμένο τρόπο που όλοι οι συμμετέχοντες θα θέλαμε. Εν τω μεταξύ και 2 χρόνια φυλακή δεν είναι και λίγα, την στιγμή που έχουμε ακόμα ελιές αμάζευτες, και ένα σωρό υποχρεώσεις. Η τάξις δεν διασαλεύτηκε από αυτήν την «ανυπακοή» του κόσμου, που έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πάει κούφια η μέρα! Το φχαριστηθήκαμε πολύ, και μετά από αρκετή ώρα από την φωτογράφιση, «διαλυθήκαμε ησύχως», και δώσαμε ραντεβού για του χρόνου!

Παρεμπιπτόντως αυτές τις μέρες πήγαμε και σούπερ μάρκετ και ψωνίσαμε τα απαραίτητα της εβδομάδας, όπως κάνουμε πάντα! Στα ράφια αφήσαμε και για τους άλλους ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, και γάλα. Χτες τα ράφια άδειασαν όπως το 1986 με το Τσέρνομπιλ, και εξαφανίστηκαν οι μάσκες από τα φαρμακεία! Τουλάχιστον τα σούπερ μάρκετ να φροντίσουν να είναι τα ράφια τους γεμάτα από χαρτί υγείας υποαλλεργικό για ευαίσθητες επιδερμίδες, για όσους χεστούν πάνω τους από το φόβο τους!

Όλοι εμείς στην παρέα που παρελάσαμε σήμερα, ευελπιστούμε του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα γενικώς. Μέχρι όμως να βρούμε ως λαός την κανονική «κανονικότητα», ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη και μακροημέρευση, και καλή Σαρακοστή!!!


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.