Κροκεές: Ένα χωριό στην τύχη του….

Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος

Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρόκειται για προεκλογική αντιπολίτευση. Είναι εκκρεμή προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί και αυτός είναι και ο λόγος αναφοράς μου.

1. Αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης που από τον Δεκέμβριο του 2022 ή το Μάρτιο του 2023 με την παράταση που δόθηκε ακόμα παραμένει στην ίδια κατάσταση. Χωρίς ενημέρωση ποιος φέρει ευθύνη γιατί αν είναι ευθύνη του ανάδοχου μετά από τόσους μήνες θα έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτος. Είναι όμως; Ή κάτι άλλο συμβαίνει;.

2. Αποκατάσταση του πυροφυλακίου των Κροκεών (θέση Αγ. Βαρβάρα) στρατηγικό σημείο παρατηρητηρίου όπου με την συνδρομή όλων των συμπολιτών θα βοηθούσε το έργο της Π.Υ και των εθελοντικών σταθμών στην πρόληψη . Το ίδιο και για το Δαφνί (θετική πράξη το πυροφυλάκιο στο Βασιλάκιο).

3. Αποκατάσταση του αυτόματου ποτίσματος των δένδρων της Πλατείας. Ευτυχώς και οι καταστηματάρχες που τα φροντίζουν.

4. Αποκατάσταση της πόρτας εισόδου στο Γήπεδο μπάσκετ που είναι δεμένη με σύρματα και εγκυμονεί κινδύνους (προ ετών είχε συμβεί μικροατύχημα). Πιστώνεται στα θετικά της δημοτικής αρχής η επισκευή και συντήρηση με ελάχιστα όμως καθίσματα που πρέπει να ολοκληρωθούν.

5.Το κλείσιμο της Παιδικής χαράς για πολλούς και ευνόητους λόγους.

6.Καταλληλότητα γηπέδου Κροκεών ούτε λέξη διεκδίκησης αυτή την τετραετία.

7. Άμεση λειτουργία παιδικού σταθμού στις Κροκεές στο πρώην ΚΤΕΟ αν και ζητήθηκε και από την δημοτική αρχή εν τούτοις δεν λειτούργησε έως την κατασκευή του νέου κτιρίου. Οι επιπτώσεις μόνο σε γονείς και παιδιά.

8.Παράρτημα Αρχείου Βρεττάκου πάρα την 12 έτη προγραμματική σύμβαση με την βιβλιοθήκη της Σπάρτης ουδείς ασχολείται!!!

9.Βιβλιοθήκη Κροκεών η μόνη δημοτική βιβλιοθήκη πάρα τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου για ενοικίαση προσβάσιμου χώρου και εκσυγχρονισμό με μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με πρόσληψη βιβλιοθηκάριου δεν προχώρησε. Αυτά είναι θέματα καθημερινότητας και ας υλοποιηθούν έστω και τώρα .

Όσον αφορά τα θέματα του στρατηγικού σχεδιασμού και της ποιοτικής ανάπτυξης παρέμειναν ανέγγιχτα όπως:

1. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων με μελέτη για σύχρονο αρδευτικό αποφεύγοντας τις όποιες αυθαιρεσίες. Η ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευής του αρδευτικού Δαφνίου δυστυχώς δεν προχώρησε.

2. Η μελέτη και του αποχετευτικού Κροκεών – Δαφνίου με σύγχρονο βιολογικό στο πρώην ΧΑΔΑ Κροκεών δεν προχώρησε ούτε ένα βήμα.

3. Η β φάση της Πλατείας με πεζοδρόμηση ουδείς ασχολήθηκε.

4. Το πολυπόθητο έργο του δρόμου Λάγιο προς την Θάλασσα είναι γνωστή η περιπέτειά του. Αυτές οι επισημάνσεις γίνονται για ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των δυνάμεων του τόπου για να απαιτηθεί ως δεσμευτικό προγραμματικό πλαίσιο για την επόμενη προγραμματική αυτοδιοικητική περίοδο. Λάθη γίνονται αβλεψίες υπάρχουν απ’ όλους μας χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου. Όμως πέρα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ορθά γίνονται η πραγματικότητά είναι αμείλικτη.

Ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο με ήπιο κλίμα και συναινετικές προσεγγίσεις.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.