«Red Hulk» με ‘αρωμα Κροκεων’ [φωτο-βιντεο]


Το krokeai.gr ευχαριστεί την κ Ελένη Λαζαράκη.

Με ευκαιρία την πρόσφατη (ανάμεσα σε πολλές άλλες) βράβευση της ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γιερεβάν της Αρμενίας, κάνουμε σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα και σας παρουσιαζουμε την πολύ αξιόλογη και επίκαιρη μικρού μήκους ταινία «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου.μήκους «Red Hulk» (28 λεπτά) που αποτελεί τη σπουδαστική ταινία της Ασημίνας και είναι ανεξάρτητη παραγωγή, χαμηλού προϋπολογισμού.

Η ταινία έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τις Κροκεές για τρεις λόγους:

α)  κάποιες σκηνές της ταινίες γυρίστηκαν τον Απρίλιο του 2013 στις Κροκεές.

β) η Ασημίνα Προέδρου,[φωτο] σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας κατάγεται κατά το ένα τέταρτο από τις Κροκεές, μιας και εδώ γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα του χρόνια ο παππούς της, Φρίξος Κλώνης, ενώ η ίδια τις επισκέπτεται τακτικά τα τελευταία χρόνια.

γ) ο Φρίξος Προέδρου βραβευμένος πρωταγωνιστής και αδερφός της σκηνοθέτιδας κατάγεται επίσης από τις Κροκεές.

Η δράση της ταινίας μεταφέρεται στις Κροκεές (που δεν κατονομάζονται αλλά επιλέγονται ως αντιπροσωπευτικό χωριό της ελληνικής υπαίθρου) όταν σε κάποια στιγμή ο ήρωας, πνιγμένος από τα προβλήματα του, αναζητά καταφύγιο στο σπίτι των γονιών του στο χωριό.

Φαίνεται ότι η σκηνοθέτις, με τα καθαρά, φωτεινά, φυσικά χρώματα αλλά και την ανοιχτωσιά, τη φυσική ομορφιά, την πηγαία υγεία της υπαίθρου ήθελε να «ντύσει» την ελπίδα διεξόδου που ψάχνει ο ήρωάς της από την κλειστοφοβία, τη βρωμιά και τη σήψη της Αθήνας. Σα να ήθελε να του δώσει μια χαραμάδα φώς…

Οι Κροκεές έχουν πλέον τη δική τους αναφορά στην Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων Ταινιών http://www.imdb.com

α) το «Χρυσό Διόνυσο» (Α” Βραβείο Καλύτερης Ταινίας), β) το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή, Φρίξο Προέδρου και γ) Βραβείο της «Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών» για τη Διεύθυνση Φωτογραφίας της Χριστίνας Μουμούρη.

Μία εβδομάδα αργότερα απέσπασε το Α” Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στις «Νύχτες Πρεμιέρας» (Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αθήνας)

Τον Ιούνιο του 2014 η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Άντζελες. Παρεμπιπτόντως, να επισημάνουμε ότι τα βραβεία παρέδωσε η άλλη κοντοχωριανή (από τη Σκάλα) διάσημη στο Xόλλυγουντ Tracy Spyridakos.

Πριν από μερικές ημέρες (19/7), απέσπασε το δεύτερο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γιερεβάν στην Αρμενία.

Η ταινία έχει επίσης επιλεγεί επίσημα για να διαγωνιστεί σε πολλά άλλα Διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού, ανάμεσα τους και κάποια από τα σημαντικότερα παγκοσμίως, όπως το Φεστιβάλ Clermont-Ferrand στη Γαλλία.


 


 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ