Γήπεδο Κροκεών … Αναρμόδιος ο Περιφερειάρχης να λύσει το πρόβλημα!!!

Του Ηλία Παναγιωτακάκου

Μετά από τόσα χρόνια απραξίας χωρίς καν απλή διεκδίκηση από τους ενδιαφερόμενους προς το δημοτικό συμβούλιο (αν υπάρχει ας το αναρτήσουν) ξαφνικά επανέρχεται την προεκλογική χρονιά το πρόβλημα της καταλληλότητας του Γηπέδου όπως μας ενημερώνει ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης με ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Η επιτροπή που συνόδευε τον κ. Αθ. Δαβάκη έδωσε το μνμ ότι με την παρούσα δημοτική αρχή δεν μπορεί να περιμένει λύση στο πρόβλημα του Γηπέδου Κροκεών. Άλλωστε προς τι η επίσκεψη στον κ. Νίκα; Έτσι σύμφωνα με την ανάρτηση του κατά τ’ άλλα αξιόλογου Βουλευτή η λύση του προβλήματος περιέρχεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Όμως σύμφωνα με το νόμο για να συμβεί αυτό απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρώτα και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία και υπογραφή προγραμματική σύμβασης. Οι τηλεφωνικές επαφές ουδεμία αξία έχουν αν ο στόχος είναι η λύση του προβλήματος (κάνω λάθος;).

Η ουσία όμως της ανάρτησης αλλά και η αντιφατικότητα περιέχεται στις πρόταση του ‘’…..ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας, μόλις ολοκληρωθεί η κατάλληλη μελέτη που θα επιλύει τα ζητήματα που μέχρι τώρα εμποδίζουν τη λειτουργία του γηπέδου των Κροκεών’’. Πως είναι δυνατόν ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας να εξασφάλισε το ποσό της χρηματοδότησης αφού η μελέτη που θα καθορίσει τον προϋπολογισμό ούτε καν έχει ξεκινήσει;(κάνω λάθος;)

Αυτά όμως που δεν ενημέρωσαν οι αρμόδιοι τον κ. Βουλευτή και τον δικαιολογώ είναι ότι: Αν υπήρξε πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για την απόκτηση καταλληλότητας του Γηπέδου των Κροκεών όλα αυτά τα χρόνια η μελέτη θα είχε ολοκληρωθεί. Έστω και αυτή την τελευταία προεκλογική χρονιά αν υπήρχε πρόθεση θα υπήρχαν τα ανάλογα χρήματα για μελέτη όπως ανάλογα έγινε με την χρηματοδότηση του φωτισμού του Σταδίου της Σκάλας με 200000 ευρώ.

Με τι ποσό χρηματοδοτήθηκε η μελέτη του Γηπέδου των Κροκεών στο Προϋπολογισμό του 2023; Ξέρω από τώρα την απάντηση : Θα το λύσουμε με αναμόρφωση του Προϋπολογισμού (κάνω λάθος;). Αυτό που πιθανά δεν γνώριζε τόσο ο κ. Αθ. Δαβάκης και ο Περιφερειάρχης κ. Π. Νίκας, αλλά γνωρίζουν οι πάντες στο Δήμο Ευρώτα είναι ότι από το 2017 :

1) Υπάρχουν δύο αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ) ΑΔΑ: ΩΖ91ΩΡΛ-Ι9Λ αριθμ. Απ. 4/2017 (26/1/2017) ΑΔΑ: 6ΠΥΚΩΡΛ-8ΩΖ αριθμ.Απ.14/2017(24/4/2017)

2) Υπάρχει η υπ’ αριθμ. 107/2017 – ΑΔΑ:ΨΜΝΦΩΡΛ-ΒΕ7 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα (μετά από την υπ’ αριθμ. 1/2017 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κροκεών).

3) Υπάρχει η νομιμοποιητική έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου με την ΑΔΑ:6ΘΡΩΡΙΦ-7ΤΘ /19 – 7 – 2017. Οι αποφάσεις που εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου είναι η εκτέλεση των έργων (έχουν ονομαστεί επέκταση διαπλάτυνσης δρόμου κλπ).

Επίσης υπάρχει η προφορική δωρεά του ιδιοκτήτη από το 2018 για συγκεκριμένου τμήματος χωραφιού υπό την προϋπόθεση ο Δήμος θα αναλάβει το τοπογραφικό του χωραφιού για δήλωση του στο κτηματολόγιο. Είναι ενδεχόμενο για την οριστική λύση να απαιτείται όπως πολλές φορές επισημάνει μερική τροποποίηση του σχεδίου πόλης στο συγκεκριμένο σημείο.

Ας μη γελιόμαστε από το 2018 μέχρι σήμερα αν υπήρχε πολιτική βούληση το πρόβλημα θα είχε επιλυθεί με την όποια λύση ακόμα και με το διπλό μπάζωμα (Βόρια – Νότια). Πιστεύει κανείς ότι και σήμερα να ‘’ανασκουμπωθεί’’ η δημοτική αρχή θα προλάβει τουλάχιστον να ανατεθούν οι μελέτες; Και να μιλήσουμε και για το κόστος στην καλύτερη περίπτωση δεν ανέρχεται τις 120000 με 150000 ευρώ.

Ένα Εθνικό Στάδιο που χρηματοδοτείται από την Γ.Γ.Α, όπως της Σκάλας και του Βλαχιώτη ο Δήμος Ευρώτα δεν δύναται να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το έργο υπάρχουν τα χρήματα από το 1/3 της κληρονομιάς Λούη Γορανίτη περίπου 70000 ευρώ για να ξεκινήσει η μελέτη. (Κάνω λάθος;) Καλή λοιπόν η επίσκεψη προς τον Περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα αλλά δεν μπορεί σ’ αυτή τη φάση να κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Η λύση του προβλήματος όλοι ξέρουν που βρίσκεται…..

Ας ξεκινήσει έστω και μέσα στην προεκλογική χρονιά .

Σε ότι με αφορά αλληλέγγυος ….και χωρίς φωτογραφίες.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.