Εγκαινια παραρτηματος Ν.Βρεττακου -Κύπριοι μαθητές στις Κροκεές και Πλούμιτσα [φωτο-βιντεο]

Εγκαίνια παραρτήματος του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου ειχαμε στις Κροκεές την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2012. Το παράρτημα στεγάζεται στο Π.Κ.Κροκεών και βρίσκεται στον α΄οροφο.Η τελετή εγινε στο Πνευματικό Κέντρο Κροκεών ”Νικηφόρος Βρεττάκος” με κάθε επισημότητα και με την συμμετοχή αρκετών φίλων της ποίησης και οχι μόνο.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας  κ.Αδαμαντία Τζανετέα και η διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης κ.Ελένη Τζινιέρη-Τζανετάκου.Η χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης τραγούδησε μελοποιημένα ποιήματα του Ν.Βρεττάκου.

Την τελετή εκανε ο Σεβ.Μητροπολίτης Σπάρτης κ Ευστάθιος.Χαιρετισμούς ειχαμε απο τους Η.Παναγιωτακάκο,Φ Πήλιουρα,Κ.Βρεττάκο και Γ.Πουλοκέφαλο.

Στην αιθουσα βρέθηκαν και η Αλίκη Καγιαλόγλου, Ιουλίτα Ηλιοπούλου-Ελύτη και οι Κύπριοι μαθητές  και μαθήτριες που διακρίθηκαν σε παγκύπριο ποιητικό διαγωνισμό με θέμα την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Κύπριοι μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν σε παγκύπριο ποιητικό διαγωνισμό με θέμα την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου,πήραν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εγινα στις 1,2-09-2012 στην Πλούμιτσα και τις Κροκεές.

Το πρωι  της  Κυριακής  οι μαθητές  και οι γονείς των αφού ξεναγήθηκαν στις Κροκεές πήραν μέρος λίγο αργότερα στα εγκαίνια του παραρτήματος αρχείου του ποιητή .

Το βράδυ της ιδιας ημέρας σε μια σεμνή τελετή στην πλούμιτσα βραβεύτηκαν απο την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ.Αδαμαντία Τζανετέα και τον γιο του Νικηφόρου Κώστα.

Δημοτικό :Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδου και Ευη Κέστορα

Γυμνάσιο : Νεφέλη Ανδρέου και Θέα Καλλασίδου

Λύκειο      : Γεωργίου Μαρία και Γρηγόρης Κοντός

Πλουσιο φωτογραφικο υλικο ΕΔΩ



Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ