100 χρονια Ν.Βρεττακος [Πλούμιτσα -φωτο -βιντεο]

Εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου ειχαμε στην Πλούμιτσα Κροκεών το διήμερο Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι Εκδηλώσεις εγιναν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας Αδαμαντίας Τζανετέα, τη φροντίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης και του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου», ενώ τις εκδηλώσεις υποστηριξαν οι Δήμοι Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας, το περιοδικό Poema, το Εθνικό Ωδείο-Παράρτημα Σπάρτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών.  Στήν πρώτη από τις δύο βραδιές ποίησης στην Πλούμιτσα ο γιος του ποιητή Κώστας Βρεττάκος υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους στο «Καταφύγιο του ποιητή».

Χαιρετισμούς ειχαμε απο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη,και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Τζανετέα Αδαμαντία.

Ομιλία  ειχαμε και απο τον κ. Γιώργο Ανδρειωμένο, καθηγητή φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Θέμα «Στιγμές ενός ερασικίνδυνου βίου».

Αγαπημένοι φίλοι του ποιητή θυμούνται διακριτικά τον άνθρωπο Νικηφόρο Βρεττάκο και διαβάζουν στίχους του.Μεταξύ αυτών οι Κώστας Βρεττάκος, Γιώργος Ανδρειωμένος, Φαίδρα Ζαμπαθά, Ντέιβιντ Κόνολι, Ιουλίτα Ηλιοπούλου [Ελύτη], Βιντσέντζο Ρότολο, μελετητές και μεταφραστές του έργου του.

Το Διήμερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απο την γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου σφραγίστηκε απο την απονομή  επαίνων που εκανε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα σε Κύπριους μαθητές  και μαθήτριες που διακρίθηκαν σε παγκύπριο ποιητικό διαγωνισμό με θέμα την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Στην συνέχεια ειχαμε ομιλία του κ. Βασίλη Ρούβαλη  ποιητή με θέμα «Ο Νικηφόρος Βρεττάκος για τους ποιητές..

Το λόγο μετά πήραν νέοι ποιητές που μίλησαν για το εργο και την προσφορά του Νικηφόρου Βρεττάκου και απήγγειλαν ποιήματα του.

Με την σειρά μίλησαν κι απήγγειλαν οι Κώστας Βρεττάκος, Αναστάσης Βιστωνίτης, Γιάννης Παππάς, Λένα Καλλέργη, Ρούλα Αλαβέρα, Σούλα Δρακοπούλου, Βασίλης Ρούβαλης, Γιώργος Βαρθαλίτης. Μουσική από τον Θόδωρο Αντωνίου.Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάσε και τραγούδησε Νικηφόρο Βρεττάκο..

Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάσε και τραγούδησε Νικηφόρο Βρεττάκο..

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι οργανωτές δεξιώθηκαν τους καλεσμένους στην αυλή του Άη Γιώργη.

Ανάμεσα στους καλεσμένους η Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ Κ.Πατριανάκου,Τζανέτος Καραμίχας Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ,Γ.Ανωμερίτης Πρόεδρος Ο.Λ.Π κ.α

Πλουσιο φωτογραφικο υλικο ΕΔΩ


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ