Άνοιξη και Μεγαλοβδομάδα στο μαγέρικο του «ΛΑΜΠΡΟΥ»

του Βαγγελη Μητρακου

«Λάμπρος» σημαίνει φαγάκι ελληνικό, νόστιμο, παραδοσιακό…όσπρια, λαδερά, πατσά, μοσχαροκεφαλή, ντολμαδάκια, κρέατα κοκκινιστά και ψητά, ψαράκια και χόρτα, μακαρονάδες και πιλάφι και λοιπές νοστιμιές από μια κουζίνα που έρχεται κατ’ ευθείαν από τη μάνα και τη γιαγιά μας.

Το μαγέρικο «ΤΑ ΤΣΙΝΤΖΙΝΑ» του Λευτέρη και της Ματίνας Λάμπρου, με ιστορία πάνω από 60 χρόνια, μοιάζει κάτι σαν τον γερο-Χρόνο: Οι εποχές και οι γιορτές έρχονται και περνάνε, και κάνουν κύκλο, μέσα από την κουζίνα του.

Έτσι, ΚΑΙ φέτος, με τον ερχομό της Άνοιξης και της Μεγαλοβδομάδας, ήρθαν στην κουζίνα του Λάμπρου και τα ωραία φαγητά της εποχής, οι αγκινάρες και τα γεμιστά.

Οι αγκινάρες, καθαρισμένες με επιμέλεια στο χέρι, μαγειρεύονται στην κατσαρόλα πολίτικες («α λα πολίτα»), με πατατούλες, καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, μάραθο και λεμόνι, σε ζουμάκι πεντανόστιμο, δεμένο με λίγο αλευράκι.

Η πανδαισία της παραδοσιακής γεύσης!!! Φαΐ με ψυχή!!!

Κι από την άλλη, τα φημισμένα ανοιξιάτικα «γεμιστά του Λάμπρου», ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες, με νόστιμη γέμιση από ρυζάκι, με τα καρυκεύματα και τα μυριστικά του, συντροφιά, στο ταψί, με κυδωνάτες πατάτες και το νοστιμεμένο ζουμάκι τους.

Το απλό, παραδοσιακό, νόστιμο φαγητό, που ΟΛΟΙ αγαπάμε!!!

Και μια έκπληξη του «Λάμπρου» για τη Μεγαλοβδομάδα και το Πάσχα:

Εκτός των άλλων νηστήσιμων, τη Μ. Εβδομάδα, θα μαγειρεύεται καθημερινά καλαμαράκι γιαχνιστό με κοφτό μακαρονάκι και το Μ. Σάββατο μαγειρίτσα αυγολέμονο, (διανομή κατ’ οίκον, κατόπιν παραγγελίας), για ένα αξέχαστο αναστάσιμο τραπέζι στο σπιτικό μας, με τη νόστιμη, παραδοσιακή μαγειρίτσα του ΛΑΜΠΡΟΥ!!!

Ο Λευτέρης και η Ματίνα Λάμπρου, με συναίσθηση της ιστορίας του θρυλικού μαγέρικου της Σπάρτης και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες τους, μαγειρεύουν με κέφι και αγάπη, καθημερινά, για τους λάτρεις του καλού, παραδοσιακού και νόστιμου φαγητού και δίνουν το μέτρο της γεύσης και της ελληνικής κουζίνας.

Το μαγέρικο του «ΛΑΜΠΡΟΥ», εκεί στο υπόγειο της Παλαιολόγου, στο κέντρο της Σπάρτης, συνεχίζει να γράφει ιστορία και να αντέχει στο χρόνο, άφθαρτο και άτρωτο απέναντι στον οδοστρωτήρα της μόδας του μάρκετινγκ και του «δήθεν».

Στο μαγέρικο του «ΛΑΜΠΡΟΥ» έτσι και μπεις, δεν λες να φύγεις.

Και, σίγουρα, θα πας ξανά και ξανά.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.