Το Παυλοπέτρι στο επίκεντρο εκδήλωσης στην Ελβετία

 Πολιτιστικός Κύκλος των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία της Ελβετίας, πραγματοποίησε μια μοναδική εκδήλωση που είχε ως επίκεντρο το «Παυλοπέτρι» της Ελαφονήσου.

Στην εκδήλωση, η οποία έγινε με αφορμή τη βράβευση απερχόμενου μέλους του Συλλόγου, σε έναν ιδιαίτερο μουσειακό χώρο της Βασιλείας, αναδείχθηκε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και η μοναδικότητα του αρχαιολογικού θησαυρού του Παυλοπετρίου.

Από την ομιλία της Αντιδημάρχου Μαρίας Αρώνη

Η αποδοχή και το ενδιαφέρον ήταν έντονα διάχυτα στο χώρο μετά την κεντρική ομιλία από την Αντιδήμαρχο Ελαφονήσου Μαρία Αρώνη, για το αρχαιολογικό «θαύμα» της προϊστορικής εποχής. Στο ακροατήριο μεταξύ άλλων ήταν σπουδαίοι επιστήμονες και ερευνητές όλων των επιστημονικών κλάδων, Έλληνες και Ελβετοί, δημιουργώντας έτσι ένα διεθνές και ευρωπαϊκό ακροατήριο.

Από την πρώην Πρόεδρο και ιδρύτρια του Συλλόγου Κατερίνα Βάλλη- Σαββίδη (βραβευμένη με το Παράσημο του Τάγματος της Ευποιίας) καθώς και από την νυν Πρόεδρο Δρ. Κωνσταντίνα Μπούτσικα (βιολόγο-ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας) δόθηκε η υπόσχεση για συνεργασία στην προβολή, ανάδειξη και προστασία του Παυλοπετρίου.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.