Η 12χρονη Αλκμήνη από τα Βελανίδια Λακωνίας με το υψηλό IQ που διαπρέπει στις νέες τεχνολογίες

Μια μικρή διάνοια που μόλις στα 12 χρόνια της ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους της είναι η Αλκμήνη Πτερνέα, ένα κορίτσι από τα Βελανίδια Λακωνίας, που βάσει αξιολόγησης διαθέτει υψηλό δείκτη νοημοσύνης (IQ).

Είναι μαθήτρια Γυμνασίου, παρακολουθεί από την τρίτη δημοτικού μαθήματα της ΜΕΝΣΑ και όνειρό της είναι να γίνει αστροφυσικός.

Η ΜΕΝΣΑ είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εστιάζει στον υψηλό δείκτη ευφυΐας. Ως μέλος της, σχεδόν από τα 9, παρακολουθεί εδώ και 4 χρόνια διαδικτυακά μαθήματα που ορίζει η ΜΕΝΣΑ και ως σκοπό έχουν την ανάπτυξη ενός ήδη ευφυούς νου.

Είναι ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο Γερμανικών τα οποία γίνονται διαδικτυακά, καθώς και Αγγλικών τα οποία διδάσκονται από τη μαμά και τον παππού της.

Εχει δημιουργήσει μια εφαρμογή για την προβολή και παρουσίαση κυρίως του χωριού της και των Βατίκων.

Ως τελειόφοιτος της ΣΤ’ Δημοτικού του σχολείου Νεαπόλεως και άριστη μαθήτρια, τίμησε το χωριό της κρατώντας την Ελληνική σημαία.

Λατρεύει να παρακολουθεί τον πλούσιο έναστρο ουρανό των Βελανιδίων με το τηλεσκόπιό της και να καταγράφει από ψηλά με το drone την ομορφιά του χωριού.

Η Αλκμήνη μίλησε ζωντανά με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» .


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.