«PLANET BOOK» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας και στο Δημοτικό Σχολείο Κροκεών


Με φόντο τη ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών ολοκληρώθηκαν σήμερα οι δράσεις της Πράσινης Εβδομάδας του Δήμου Ευρώτα στα σχολεία, καθώς οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας και του Δημοτικού Σχολείου Κροκεών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό παιχνίδι «PlanetBook». Οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι κλήθηκαν να απαντήσουν εφτακόσιες ερωτήσεις σχετικές με το περιβάλλον. Μέσω αυτών επιτυγχάνονται η γνώση των αιτίων των περιβαλλοντικών προβλημάτων και η εκμάθηση των τρόπων αντιμετώπισης ή περιορισμού αυτών. Στόχος του παιχνιδιού είναι η εξοικείωση των μαθητών με τις περιβαλλοντικές έννοιες, η ευαισθητοποίησή τους και η ανάληψη ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον.

Οι μαθητές των δύο σχολείων απόλαυσαν το παιχνίδι, ενώ εντυπωσίασαν με τις γνώσεις τους για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. «Η διαβίωση στην επαρχία και η συνεχής επαφή με το φυσικό περιβάλλον ευαισθητοποιεί τα παιδιά και τα προτρέπει να ενεργοποιούνται στις διαδικασίες προστασίας και διαφύλαξης αυτού», ανέφεραν οι εκπαιδεύτριες του ΚΕΑΝ κ. Δώρα Μένεγα και κ. Βασιλική Σουλάνη.

Η συγγραφέας κα. Ποτούλα Πασχαλίδη στηρίζοντας ενεργά την Πράσινη Εβδομάδα βρέθηκε και σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Κροκεών όπου ανέγνωσε το παραμύθι της «Το Μυαλό Και Το Χέρι» περνώντας μηνύματα για τον σεβασμό στο περιβάλλον.

 Επίσης, εκεί βρέθηκαν η γιατρός παθολόγος κα. Ειρήνη Γορανίτη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους αναφέροντας τη σχέση αλληλεξάρτησης φύσης και ανθρώπου, ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Ευρώτα κ. Παναγιώτης Πολολός, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης, ο γεωπόνος κ. Γιάννης Σάρος και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Άγγελος Καπετανίδης.

 Στο πλαίσιο αυτής της δράσης το Δημοτικό Σχολείο Κροκεών παρουσίασε μία έκθεση κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά. Μεταξύ αυτών παρουσίασαν ένα ρομπότ, πάνινους κάδους, σαπούνια από την επεξεργασία των τηγανέλαιων, και, επίσης, ζωγραφικής με θέμα την ανακύκλωση. Μαθητές και δάσκαλοι απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων για την εξαιρετική δουλειά τους.



Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ