Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης έψαλλε τα Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο κι επισκέφθηκε το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023 στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, αφού μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου της λακωνικής πρωτεύουσας θέλησαν να επισκεφθούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, για να του ψάλλουν τα Κάλαντα.

Τα παιδιά συνόδευαν: η φιλόλογος κα Ευγενία Δαρβίρη, ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής, με μεταπτυχιακό στην ψαλτική, και θεολόγος κ. Ευστράτιος Κουδουνέλης και ο καθηγητής μουσικής, με εξειδίκευση στο κλαρίνο, κ. Νικόλαος Τσίπας.

Μετά την εξαιρετική απόδοση των βυζαντινών Καλάντων, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους και την ευγενική χειρονομία τους, ενώ αναφέρθηκε στην διαχρονική σπουδαιότητα της μουσικής στην ανθρωπότητα. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να είναι εποικοδομητική και να φωτίζεται από τη χάρη της Αγίας Τριάδας.

Νωρίτερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας από τον Επιμελητή του κ. Δημήτριο Μπαγιώκο, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά εκκλησιαστικά κειμήλια και παράλληλα να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της εκκλησιαστικής ιστορίας του τόπου μας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, έγινε και μία σύντομη ενημέρωση για την Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη από τον Επιμελητή της κ. Βασίλειο Κουδούνη, αλλά και για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της τοπικής μας Εκκλησίας, που συστεγάζονται με το Μουσείο στο κτίριο επί της οδού Λυσάνδρου 3.

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν από ένα βιβλίο της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.