Σε συγκινησιακό κλίμα η χειροτονία του διακόνου Κροκεατη Ραφαήλ Τσάλτα στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Το πρωί της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2017, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου τον οποίο συνεπικούρησαν αρκετοί κληρικοί της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Ραφαήλ Τσάλτα, που ανήκει στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γόλας και του οποίου η  ρασσοφορία είχε γίνει το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι του Ταϋγέτου. Ο νέος διάκονος είναι ένας θεοσεβούμενος νέος από τις Κροκεές, είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και γνωρίζει τρεις γλώσσες.

Στην χειροτονητήρια ομιλία του ο υποψήφιος Διάκονος τόνισε αρχικά ότι δοξάζει τον Τριαδικό Θεό, που τον αξιώνει να λάβει το πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης, το οποίο αποτελούσε επιθυμία του από τα παιδικά του κιόλας χρόνια. Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, αναφέρθηκε στην πολύτεκνη οικογένειά του και στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος. Στη συνέχεια, στεκόμενος σε κάποιες σημαντικές στιγμές της ζωής του, επισήμανε ότι πάντα ένιωθε το αόρατο χέρι του Μεγαλοδύναμου να τον προστατεύει και να τον καθοδηγεί.   Εν συνεχεία ευχαρίστησε τον πρώτο πνευματικό του Πρωτ. Κωνσταντίνο Ορφανάκο, εφημέριο του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Σπάρτης, τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ναθαναήλ, τους γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του καθώς και όλους όσοι τον στήριξαν κατά την διάρκεια της ζωής του, αλλά και στην απόφασή του να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε από τα παιδικά του χρόνια, αλλά και για το μεγαλύτερο δώρο που του προσφέρει, αυτό της Ιεροσύνης. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υποσχέθηκε να αγωνισθεί με όλες του τις δυνάμεις για να φανεί αντάξιος της μεγαλοσύνης του Θεού, αλλά και της εμπιστοσύνης του Σεβ. Μητροπολίτη μας.

 

Πληρες ρεπορταζ και φωτογραφικο υλικο ΕΔΩ


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.