ΩΡΑ 17.00 Κύθηρα: Εκκενώνεται η Παναγιά η Μυρτιδιώτισσα [φωτο-βιντεο]

Οι αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση της Παναγιάς της μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα, ενώ σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι που ζητούν την αποστολή εναερίων μέσων.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στα Κύθηρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται και με πέντε οχήματα του στρατού και επιπλέον 8 οχήματα της πυροσβεστικής.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 30 οχήματα και επιπλέον 84 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 3 canadair και ένα ελικόπτερο.

Για τρίτη ημέρα, μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα, που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (04.08.2017). Μέχρι στιγμής, έχουν καεί 15.000 στρέμματα.

Από το απόγευμα του Σαββάτου (05.08.2017), τα Κύθηρα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Οι επόμενες δύο ώρες είναι κρίσιμες. Αν δεν αλλάξει κατεύθυνση ο άνεμος θα μπορέσουμε να θέσουμε υπό έλεγχο τη φωτιά στα Κύθηρα» δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Καπάκη το μέτωπο της φωτιάς είναι μήκους έξι χιλιομέτρων. «Πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά. Το έδαφος είναι δύσβατο, με ρείκια και θάμνους, και είναι δύσκολη η πρόσβαση για τα πεζοπόρα τμήματα», σημειώνει ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.