Παιδικός Σταθμός Κροκεών : Ζητωκραυγάζετε αλλά δεν διαβάζετε……

Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος
Φυσικά και είναι θετική εξέλιξη η ένταξη του Παιδικού Σταθμού Κροκεών στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με προϋπολογισμό 641.677,05 € και πιστώνεται στην Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα.
Στην Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Ευρώτα και του φορέα ένταξης και υλοποίησης την αναπτυξιακή ΠΑΡΝΩΝ Α.Ε στην ΑΔΑ: ΩΙΟΟ46ΜΝΠ3-Φ07 υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.
Πρώτο : Για το χρόνο υλοποίησης αναφέρει:
’’ Άρθρο πέμπτο :Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης
1. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της υποστήριξης του Δήμου Ευρώτα από την Πάρνωνα Α.Ε. αφορά σε χρονικό διάστημα τριών (3) ετών, από την υπογραφή της….’’
Συνεπώς θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο όταν ακόμα σήμερα δεν έχουν κατατεθεί οι φάκελοι προσφοράς από ενδιαφερόμενους δηλαδή θα παρέλθει η πενταετία για την έναρξη λειτουργίας του.
Συμπερασματικά από το 2019 που δεν λειτουργεί μέχρι το άνοιγμά του θα περάσουν 9 ολόκληρα χρόνια. Επισημαίνω τον κίνδυνο μετά από τόσα χρόνια μη λειτουργίας να χαθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας του αν δεν ανανεωθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Δείτε το και ενεργοποιηθείτε!!!
Στην λύση της προσωρινής λειτουργίας με ανακατασκευή του πρώην ΚΤΕΟ μετά και από την παραχώρηση από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΑΔΑ: 6ΟΡΣ7Λ1-ΣΞΚ ) δεν την θέλετε οι λόγοι γνωστοί ….αλλά δεν υπολογίζετε βρέφη και γονείς.
Δεύτερο : Για δείτε το οικόπεδο που προβλέπει να κατασκευαστεί το κτίριο του Παιδικού Σταθμού.
Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α 1 – Φυσικό αντικείμενο
Το αντικείμενο υπογραφή της του παρόντος έργου είναι η κατασκευή νέου κτιρίου στην Κοινότητα Κροκεών του Δήμου Ευρώτα της Π.Ε. Λακωνίας το οποίο θα φιλοξενεί τον Παιδικό Σταθμό σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου στην θέση «Μπισμπίνι». Μα θα έπρεπε να είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ΔΕΝ ανήκει στην Κοινότητα Κροκεών αλλά στους κληρονόμους Ν. Στρατάκη γιατί έχει γίνει ανταλλαγή με το οικόπεδο εφαπτόμενο της οικίας Σαράντου Γορανίτη ,όπου ελπίζω εκεί να έχει πραγματοποιηθεί η μελέτη στην οποία περιγράφονται τα κάτωθι… Σκοπός έργου: Παιδικός Σταθμός δυναμικότητας 25 Νηπίων Οι Επιτρεπόμενοι Όροι Δόμησης στο ακίνητο, σύμφωνα με το από 24-08-1969 Β.Δ/γμα -ΦΕΚ 164Δ/24-08- 1969, και τον Ν.4067/12 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» όπως ισχύει, είναι οι κάτωθι: Εμβ. οικοπέδου κατά κανόνα 150,00 τ.μ. – Σ.Δ. 1,00 – Κάλυψη 60 % – Μέγιστο Ύψος 9,50 μ. +Στέγη.
Μετά από αυτό μπορείτε να πανηγυρίσετε και να κοινοποιήσετε πολλαπλώς την μακέτα όσο θέλετε.
Η ουσία είναι ότι από το 2019 μέχρι το 2027 ο Παιδικός Σταθμός των Κροκεών εκτός αν τελικά λειτουργήσει με ανακατασκευή το πρώην ΚΤΕΟ.

Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.