Κροκεατικο Καρναβάλι: Ξανά μετά από τρία χρόνια!

φωτο αρχειου

Το Κροκεατικο Καρναβάλι, στα πάνω από 62 χρόνια ζωής του , πέρασε μέσα από δύσκολες εποχές, και όχι μόνο κατόρθωνε να επιβιώσει, αλλά κάθε φορά όρθωνε το ανάστημά του ακόμα πιο δυνατό.

Σαν ένα πελώριο δέντρο στην καρδιά της πόλης , το Καρναβάλι Κροκεων , έχει ρίζες που χάνονται βαθιά μέσα στην τοπική Ιστορία και παράδοση.

Αυτή η ιστορική συνέχεια διαφοροποιεί το Καρναβάλι Κροκεων και το καθιστά μοναδικό. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ταυτίζονται με την κουλτούρα της πόλης και αντλούν τη δύναμή τους από αυτή.

Το Καρναβάλι εκφράζει γλαφυρά τις πτυχές της ιστορίας της, μιας ιστορίας πολυδιάστατης και πολυπολιτισμικής, που σε ταξιδεύει πίσω σε ένα μαγευτικό παρελθόν, μακρινό, αλλά τόσο γνώριμο!

Οι επισκέπτες, απ’ όπου κι αν έρχονται γίνονται ζωντανό και ενεργό κομμάτι του  Καρναβαλιού Κροκεων , το διαμορφώνουν με το κέφι και την παρουσία τους, αλλά παράλληλα το ερωτεύονται και το κάνουν τόπο τους Είναι το καρναβάλι όλων μας! Το  Καρναβάλι, μας αγκαλιάζει όλους σαν το ουράνιο τόξο, που έρχεται μετά την καταιγίδα , και μας γεμίζει με αισιοδοξία και χρώμα. Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας αλλάζει αλλά στο Καρναβάλι μας τον αλλάξουμε με τους δικούς μας όρους, με τέχνη, χρώμα και θετική ενέργεια.

Σαν ένα κύμα χαράς και γέλιου, που φέρνει συναισθήματα, ανθρώπινη επαφή, κέφι, χορό, μεγάλες ανέμελες αγκαλιές και μας θυμίζει ότι ολοι μαζί με αισιοδοξία μπορούμε να κερδίσουμε κάθε μάχη! Είμαστε ξανά όλοι μαζί, παίρνοντας πίσω τις ζωές μας μετατρέποντας το σκοτάδι σε φως, σε τέχνη , σε μια εκκωφαντική έκρηξη χρωμάτων.

Γινόμαστε φως και χρώματα και δίνουμε το σύνθημα για μια νέα αρχή! Είμαστε εδώ, δυνατότεροι από πριν, και έτοιμοι για το καλύτερο.

Το  Καρναβάλι Κροκεων είναι ο τόπος που εκφράζεσαι ελεύθερα, ο τόπος που ζεις τα όνειρα σου , ο τόπος όλων μας . Ο τόπος που πάντα επιστρέφεις!

ΧΡ ΚΩΝΣΤΙΑΝΤΟΣ

Ήδη πραγματοποιούνται κρατήσεις από τα Τουριστικά Γραφεία για το τριήμερο των Αποκριών, δηλώνοντας συμμετοχή στο φετινό καρναβάλι. Άλλωστε, η συμμετοχή στο καρναβάλι δεν γίνεται αποκλειστικά από την τοπική κοινωνία αλλά από την ευρύτερη Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα. Δειτε μερικα απο τα μεγαλα Τουριστικα γραφεια :

ΕΔΩ

ΕΔΩ

 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.