Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα : Με πόσα αργύρια θα ξεπουλήσετε το μέλλον του τόπου και τις ζωές μας;

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/4/24

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε σήμερα, με αφορμή την φιέστα της κυβέρνησης με την περιφέρεια ,παρουσία του Υπουργού ενέργειας Θ. Σκυλακάκη για την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, στο σκουπιδοεργοστάσιο στη θέση Ξηροκάμπια, μας περίμεναν για άλλη μία φορά , 40 πάνοπλοι αστυνομικοί και μία κλούβα είχε κλείσει τον δρόμο για το σκουπιδοεργοστάσιο. Είναι αίσχος και ντροπή να βλέπεις τέτοια κινητοποίηση της αστυνομίας ιδιαίτερα μετά και την γυναικοκτονία της 28χρονης , έξω απο το αστυνομικό τμήμα των Αγ.Αναργύρων. Ποιούς προστάτευε η αστυνομία; Ποιους βλέπει σαν εχθρούς; Τους πολιτες που διαμαρτυρονται ; Γιατί μας απαγόρεψαν την πρόσβαση στο σκουπιδοεργοστάσιο;

Ολοι οι υψηλοί προσκεκλημένοι ,τοπικοί βουλευτές ( Κρητικός, Γρηγοράκου), ο Δήμαρχός μας κ.Βέρδος, η πρόεδρος του Δ.Σ. ,δημοτικοί σύμβουλοι , περιφερειακοι σύμβουλοι κ.α .παρατάχθηκαν στο γιορτινό πάνελ της ΤΕΡΝΑ , περιηγήθηκαν και έβγαλαν διθυραμβικούς λόγους για να μας πείσουν ότι όλα είναι όμορφα και αγγελικά πλασμένα σε αυτο το επαίσχυντο έγκλημα που μόνο δεινά θα φέρει στην περιοχή μας.

Ηδη έχουμε επιβεβαιωθεί για το οικονομικό κόστος της διαχείρισης με την πρόσφατη αύξηση των δημοτικών τελών στον δήμο μας απο 60%-200% για να διασφαλιστούν τα κέρδη της ΤΕΡΝΑ. Μας τάζουν βέβαια αντισταθμιστικά οφέλη! Με πόσα αργύρια θα ξεπουλήσετε το μέλλον του τόπου και τις ζωές μας;

Μένει να επιβεβαιωθούμε και για το περιβαλλοντικό κόστος ,μιας και όλα τα στοιχεία έχουν δείξει την ακαταλληλότητα του εδάφους για την χωροθέτηση του εργοστασίου πάνω στον μεγαλύτερο υδροφόρο ορίζοντα την Ν. Λακωνίας .

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής των δημοτών ότι για το εν λόγω έργο καταπατήθηκε περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ, έγινε ειδική νομοθετική ρύθμιση και τροπολογία για την έγκρισή του,

η οποία θεωρήθηκε στρατηγικής σημασίας και πέρασε με υπογραφή υπουργού, αφήνοντας απέξω αποφάσεις δημοτικων συμβουλίων και φορέων της περιοχής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα εκρεμμεί η απόφαση του ΣτΕ μετά απο προσφυγή των κατοίκων.

Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει ότι θα μείνει πιστή στο πλαίσιο πάλης της και στον αγώνα της όσο και αν τους ενοχλεί.

Επιμένουμε στα δίκαια αιτήματα μας:

-Να καθαριστεί και να αποκατασταθεί άμεσα ο χώρος του σταθμού ενδιάμεσης διαχείρισης απορριμμάτων.

-την δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων με χωροθέτηση και λειτουργία μονάδων με ευθύνη του κράτους μακριά από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων έτσι ώστε να διασφαλίζεται:

• Η προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων και της αγροτικής παραγωγής.

• Να μην προχωρήσει η καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων

• Να εφαρμοστούν μέθοδοι διαλογής στην πηγή, κομποστοποίησης σε ασφαλή κλειστά συστήματα και ελαχιστοποίησης του υπολείμματος για ταφή.

• Να μην φορτωθούν νέα οικονομικά βάρη από τις «ρήτρες» εγγυημένης κερδοφορίας που αποτελούν «συστατικό» των συμβάσεων ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ή ΤΑ ΚΈΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΈΣ ΜΑΣ

 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.