Με 300 τίτλους βιβλίων εμπλουτίστηκε η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας

πηγη /www.monemvasianews.gr/

Στο Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασίας λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια άρτια εξοπλισμένη Σχολική Βιβλιοθήκη, η οποία το 2019 ενισχύθηκε και οργανώθηκε περαιτέρω με δωρεά του Μονεμβασίτη κ. Αναστασίου Σαρμπάνη -ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αμερική- εις μνήμη του αδελφού του Ευάγγελου Σαρμπάνη.

Μέχρι και σήμερα λειτουργεί και είναι προσβάσιμη μόνο στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου. Σκοπός της είναι η ανάγνωση βιβλίων εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης αλλά και ο δανεισμός βιβλίων από όλα τα παιδιά.

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς επεφύλασσε πραγματικά μία ευχάριστη έκπληξη στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, μια και η Σχολική Βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με πάνω από 300 τίτλους βιβλίων, δωρεά από την οικογένεια της αγαπημένης συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Αγγελικής Βαρελά.

Να επισημάνουμε ότι η κ. Βαρελά αγαπούσε ιδιαίτερα τη Μονεμβασιά, ενώ το 2019 είχε επισκεφτεί το Δημοτικό Σχολείο και πέρασε μαζί με τα παιδιά μία όμορφη ημέρα, γεμάτη γέλια, παραμύθια και ιστορίες από τη ζωή της που θέλησε να μοιραστεί μαζί τους. Αγαπούσε πολύ τον τόπο μας και με την κίνηση αυτή της οικογένειάς της θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μας σαν μια γλυκιά ανάμνηση…

Με ανακοίνωσή της η Διευθύντρια κ. Τζένυ Καλογερά, εκφράζοντας ταυτόχρονα τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Σχολείου, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Σύσσωμη η Σχολική Κοινότητα εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια της κ. Αγγελικής Βαρελά γι’ αυτή την τόσο ευγενική και όμορφη χειρονομία. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Γεώργιο Λεκάκη, ο οποίος ανέλαβε την δωρεάν μεταφορά των εν λόγω βιβλίων από την Αθήνα μέχρι και το Σχολείο μας.

Στόχος όλων μας είναι η Βιβλιοθήκη αυτή να εμπλουτιστεί με όλο και περισσότερους τίτλους βιβλίων και να γίνει προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, καθώς στη Μονεμβασία δεν υπάρχει αντίστοιχη Δανειστική Βιβλιοθήκη.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.