«Έσβησε» ένας ακοίμητος φρουρός της πλατείας.

Έφυγε νωρίς για το τελευταίο του ταξίδι ο φίλος μας Γιώργος Θ. Πλατάνας 71 χρονών με καταγωγή από το Λάγιο, ένας άνθρωπος της αγοράς των Κροκεών, συνταξιούχος, από τους καλύτερους επαγγελματίας της εστίασης.

Ήρθε πριν 30 χρόνια στις Κροκεές από την Αστόρια της Αμερικής, και κουβαλώντας μαζί του την πείρα του από τα εστιατόρια του εξωτερικού, και τον επαγγελματισμό που τον διέκρινε, άνοιξε στο χωριό το πρώτο μεζεδοπωλείο «Αστόρια», και αργότερα την ταβέρνα στην πλατεία με το ίδιο όνομα.

Ήξερε να κάνει καλά αυτό που του άρεσε ανεβάζοντας συνεχώς το επίπεδο της ταβέρνας μέσα από την προσεγμένο ψήσιμο, τις νέες συνταγές, την ποικιλία μεζέδων, ετοιμάζοντας κάθε μέρα παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις και μαγειρεμένα φαγητά για τους περαστικούς, και όπως πάντα με άψογη εξυπηρέτηση, με «Αμερικάνικο σέρβις» όπως έλεγε! Όταν κουράστηκε αποσύρθηκε από την ταβέρνα και άνοιξε το πρώτο πρατήριο άρτου στο χωριό, που γρήγορα το μετέτρεψε σε ένα ολοκληρωμένο μίνι μάρκετ, όπου εύρισκες τα πάντα, και ήταν ανοιχτό σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο!

Όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας με ευσυνειδησία το επάγγελμα, εξυπηρέτησε τον κόσμο με τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες, πάντα με το καλό του λόγο, με χιούμορ, και με αυτοσαρκασμό πολλές φορές αφού βαριάκουγε και λίγο.

Εκεί μάθαινες όλα τα νέα, και ήταν ο ακοίμητος φρουρός της πλατείας τα μεσημέρια μέχρι αργά τη νύχτα! Τις τελευταίες μέρες με τα προβλήματα υγείας που είχε, η κατάστασή του επιβαρύνθηκε πολύ, και από το νοσοκομείο έδινε μια ακόμα μάχη, αλλά δυστυχώς ήταν η τελευταία.

Έτσι έφυγε για πάντα από κοντά μας ένας ακούραστος υπηρέτης του χωριού, ένας ακοίμητος φρουρός της αγοράς! Ακόμα μια καρέκλα στο καφενείο αδειανή, ένας καφές λιγότερος, μια σοφή κουβέντα λιγότερη!

Αξέχαστε Γιώργο αναπαύσου εν ειρήνη! Στην καρδιά και στον νου μας θα μείνεις όπως σε ξέραμε! Συλλυπητήρια σε όλους τους συγγενείς. Αιωνία σου η μνήμη, καλό κατευόδιο!

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 11 η ώρα το πρωί, στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Λάγιο, όπου και θα γίνει η ταφή.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.