Η χθεσινή εκδήλωση για τον Νικηφόρο Βρεττάκο.{φωτο-βιντεο}

Με ένα πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως η διεξαγωγή των καθιερωμένων αθλητικών αγώνων, τα γνωστά «Βρεττάκεια», η παρουσίαση βιβλίου, αλλά και η διοργάνωση μουσικής συναυλίας, ο Δήμος Ευρώτα, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία», το Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» και η Κοινότητα Κροκεών τιμούν τη μνήμη του μεγάλου Κροκεάτη ποιητή.
Η εκδηλωση που εγινε χθες στην καταμεστη αιθουσα του Πνευματικο Κεντρου Κροκεων  επιφύλασσε και μια έκπληξη όταν η εγγονή του Νικηφόρου Βρεττάκου Σοφία Μανωλάκου, ανέβηκε στη σκηνή και απήγγειλε ποιήματα του παππού της!!

 

Εγινε παρουσίαση βιβλίου της Γεωργίας Κακούρου-Χρόνη, «Ζωγραφική και Ποίηση – Αδέλφια τα ‘βγαλε ίδια πηγή», των εκδόσεων Στεφανίδη.Η συγγραφέας αναφερθηκε στο έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου, ενώ στην εκδήλωση παραβρεθηκαν στελέχη του εκδοτικού οίκου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακουστηκε μελοποιημένη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου σε συνθέσεις του Γεώργιου Αντ. Παυλάκου, ενώ ποιήματα διαβασαν η ηθοποιός Μαρία Τζανουκάκη και ο μουσικός-εκπαιδευτικός Παναγιώτης Ανδριόπουλος.  Στο τραγούδι ηταν η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, στο βιολί ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και στο πιάνο ο συνθέτης Γεώργιος Αντ. Παυλάκος.

Λογω κακου φωτισμου στο βιντεο υπαρχουν προβληματα .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.