Στερνός αποχαιρετισμός στην Αντωνία (Νίτσα) Κορδιά – σύζυγο Νικ. Γορανίτη.

Αξέχαστη ξαδέρφη Νίτσα! Ανείπωτη είναι η θλίψη μας από την ώρα που ακούσαμε την θλιβερή είδηση της αναχώρησής σου για το τελευταίο μεγάλο σου ταξίδι! Αναγκαζόμαστε να σε αποχαιρετήσουμε άκαιρα και για πάντα αύριο, για ένα ταξίδι που σου έλαχε να πάρεις πρωτομαγιάτικα, που σίγουρα κάπου αλλού θα είχες σχεδιάσει να ξεβγείς μέρα που είναι αύριο, ημέρα πρωτομαγιάς, αλλά έτσι το έφερε η κακούργα η τύχη! Δεν βρίσκεις εύκολα λόγια να πεις αυτή τη στιγμή, μόνο λίγα λόγια για σένα, αυτά που θα σου έλεγε κάθε συγχωριανός, αφού όλοι σε ήξεραν στο χωριό, και λίγα λόγια παρηγοριάς για τον άντρα σου, το παιδί σου, και τα αδέρφια σου, και αυτά μετά βίας, σαν στερνό κατευόδιο.

Έζησες κοντά μας πάνω από σαράντα χρόνια, από τότε που ήρθες νύφη στο χωριό μας από την Στεφανιά. Στο πρόσωπό σου είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε έναν από τους καλύτερους συγγενείς, αλλά και όλο το χωριό είχε να κάνει με το ενδιαφέρον σου για τον φίλο, τον συγχωριανό, για το ίδιο το χωριό, αφού ήσουν παρούσα σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις! Όλοι στο πρόσωπό σου διέκριναν την πραότητα, την γαλήνη, την ειλικρίνεια, την συμπόνια και την ενσυναίσθηση για τον συνάνθρωπο! Όλοι σε ήξεραν με το πλατύ σου χαμόγελο και το τρανταχτό σου γέλιο στη δουλειά, στον καφέ, στην διασκέδαση, έναν αγνό και πρόσχαρο άνθρωπο!

Και αφού «όλα είναι για τον άνθρωπο», όπως λέγανε οι παλαιοί, κάποια στιγμή έρχονται οι αρρώστιες, οι δοκιμασίες, η πάλη και ο αγώνας για την ίδια τη ζωή! Έδωσες έναν αγώνα που δεν τολμώ να πω ότι τον έχασες, γιατί παρότι ήταν αγώνας άνισος, τον έδωσες με θάρρος και καρτερικότητα, αλλά δεν άντεξες άλλο, γι’ αυτό το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δυστυχώς δεν τον κέρδισες. Η γειτονιά σου στον Αϊ Λιά δεν θα σε ξαναδεί, ούτε εμείς να σεργιανάς ανάμεσά μας! Αναπαύσου λοιπόν εν ειρήνη, αιωνία η μνήμη σου! Θα σε θυμόμαστε για πάντα για αυτό που ήσουν, μια στρωτή και ίσια γυναίκα, και με το γλυκό χαμόγελο στα χείλη! Θερμά συλλυπητήρια, κουράγιο και δύναμη στον άντρα σου, στο παιδί σου, στα αδέρφια σου, σε όλους τους συγγενείς σου! Ο θεός να δίνει δύναμη σε όλους! Σε αποχαιρετούμε για πάντα!

Καλό σου ταξίδι Νίτσα!

Λούης Γ Σερεμέτης.

Η κηδεία της Αντωνίας (Νίτσας) Κορδιά – σύζυγος Νικ. Γορανίτη που απεβίωσε χτες σε ηλικία 71 ετών, θα γίνει αύριο Δευτέρα 1Η Μάη στις 11 η ώρα το πρωί από τον νεκροταφειακό ναό των Αγίων Θεοδώρων στις Κροκεές. Το krokeai.gr εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τους οικείους της.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.