Κυκλοφόρησε σήμερα το βιβλίο του Ηλία Παναγιωτατακάκου

Κυκλοφόρησε σήμερα το βιβλίο του Ηλία Παναγιωτατακάκου με τίτλο: «Τις αγορεύειν βούλεται;» Κράτος – Διοίκηση – Τοπική Αυτοδιοίκηση Διαχρονική Πορεία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΜΠΥΛΗ Πρόλογος (1) Γιάννη Πανούση Καθηγητή Εγκληματολογία πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Από το αυταρχικό Κράτος στο συμμετοχικό Δήμο; –μια ιστορικοπολιτική επισκόπηση– Για την ελπίδα που σπαράσσεται στο δόκανο Γιώργος Φραγκούλης, Αιρέσεις κ’ αφαιρέσεις.

Όταν αποδέχτηκα την ευγενική πρόσκληση του φίλου Ηλία Παναγιωτακάκου να προλογίσω το πόνημά του, δεν γνώριζα ότι επρόκειτο για μία Επιτομή της Παγκόσμιας, Ευρωπαϊκής και Εθνικής Ιστορίας [και όχι μόνον].

Δεν περιορίζεται ο συγγραφέας στην παράθεση ιστορικών γεγονότων από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, έχοντας βέβαια πάντοτε το βλέμμα επικεντρωμένο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επεκτείνεται στην πολιτική ιστορία, στην οικονομική ιστορία, τη συνταγματική ιστορία, την κοινοβουλευτική ιστορία, στην ιστορία των Γραμμάτων και των Τεχνών και του ευρύτερου Πολιτισμού, στην ιστορία των Ιδεών, στην ιστορία των Θεσμών και των Πολιτευμάτων [κυρίως της Δημοκρατίας].

Αντιλαμβάνεται επομένως ο αναγνώστης αυτού του Ιστορικοπολιτικού Εγχειριδίου το δέος ενός μη-ιστορικού και μη-πολιτικού επιστήμονα να χειριστεί και να προλογίσει έναν όγκο γνώσεων, περιγραφών και κρίσεων 3.000 ετών……..


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.