Για τις αλλαγές στο ΓΕΜΗ ενημερώνει το Επιμελητήριο Λακωνιας

Το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργανώνει με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση για τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος Νόμος Γ.Ε.ΜΗ. Ν.4919/2022» που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 04/07/2022 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο, Ξανθάκη 3 (ισόγειο).

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης είναι οι βασικές αλλαγές που επιφέρει ο Νόμος αυτός στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:

  • Η δημιουργία εθνικού Μητρώου επωνυμιών και διακριτικών τίτλων στο πληροφοριακό σύστημα του Γ.Ε.ΜΗ.
  • Η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της Υπηρεσίας Μίας Στάσης (Υ.Μ.Σ.), η οποία θα εφαρμόζεται πλέον για τη σύσταση όλων των νομικών μορφών που είναι υπόχρεες εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, καθώς  και η χρήση πρότυπων καταστατικών κατά τη διαδικασία αυτή.
  • Η συγκρότηση Γενικού Μητρώου Μελών Επιστημονικών Φορέων (ΓΕ.Μ.Μ.Ε.Φ.) και η συγκρότηση και τήρηση στο Γ.Ε.ΜΗ. διακριτού Μητρώου Μη Εμπορικής Οικονομικής Δραστηριότητας (Μ.Μ.Ε.Ο.Δ.).

Εισηγητής : κα Ελένη Αθανασάκη, Προϊσταμένη Τμήματος ΓΕΜΗ και ΥΜΣ Διεύθυνσης Εταιρειών, Γενική Δ/νση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.