«Παίζοντας Μαθαίνω» απο τα παιδικα τμηματα του Πολιτιστικου Συλλογου Κροκεων[φωτο-βιντεo hd]

Το παιχνίδι αποτελεί τη «φυσική» γλώσσα των παιδιών το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής τους και αναπόσπαστη δραστηριότητα της καθημερινότητάς τους. Μέσω του παιχνιδιού, το παιδί εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, μαθαίνει, πειραματίζεται, ευχαριστιέται, απογοητεύεται και ανακαλύπτει σιγά-σιγά τον εαυτό του και τον κόσμο που το περιβάλλει.

Το παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό καθώς το ίδιο το παιδί το θεωρεί πολύ σημαντικό, κάτι που φαίνεται και από το πόσο πολύ απορροφάται από αυτό που κάνει.

Το παιχνίδι θεωρείται ότι είναι μια συγκεκριμένη και ιδιαίτερη γλώσσα του παιδιού, συνιστώντας τη μόνη ίσως γλώσσα που κατέχει από πολύ μικρή ηλικία που το βοηθά να εκφράζει τι πραγματικά εννοεί και αισθάνεται.

Μια τετοια προσπαθεια εκανε και η δασκαλα του χορου του Πολιτιστικου μας Συλλογου κ. Χρυσουλα Κολοκουρη με την παρουσιαση των παιδικων χορευτικων τμηματων χθες το βραδυ στην Κεντρικη Πλατεια Κροκεων σε ενα προγραμμα με παιχνιδια και τραγουδια.

Ηταν μια ακομη εκδηλωση στα πλαισια των εκδηλωσεων του Συλλογου για το 2016.

Λογω κακου φωτισμου της πλατειας η ληψη ειναι κακη.Ευχαριστω τον Σ.Λαμπρινοπουλο που εργαστηκε με την 1η καμερα για το γυρισμα.


 


 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.