ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ όλους αυτούς τους μήνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Χαμηλοί τόνοι, αντιπολίτευση που στην καλύτερη των περιπτώσεων χαρακτηρίζεται υποτονική και ανοχή, αν όχι υποστήριξη, στην παράταξη Πτωχού.

Όμως πλέον, οι εντυπώσεις μετατράπηκαν σε αντικειμενικά γεγονότα. Στην πρώτη Συνεδρίαση της επιτροπής Υγείας ο κ. Κουτσούλης επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίχθηκε και ψηφίστηκε ως αντιπρόεδρος από την παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Να θυμίσουμε ότι η Παράταξη του ΠΑΣΟΚ κατετάγη 4η στις Περιφερειακές εκλογές ενώ συνήθως για την θέση του αντιπροέδρου επιλέγεται πρόσωπο από την αξιωματική αντιπολίτευση, ή πρόσωπο που προτείνει η αντιπολίτευση σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι οι παρατάξεις Πτωχού και Κουτσούλη , δηλαδή οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεννόηση και έχουν συνεργασία. Μια συνεργασία που θυμίζει τις εποχές των μνημονίων και την περίοδο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μοιάζει η ιστορία να επαναλαμβάνεται αφού και στην προηγούμενη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ.Μπουντρούγκα ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την παράταξη Νίκα που είχε οριακή πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αλήθεια ποια είναι η άποψη των δημοκρατικών πολιτών της Πελοποννήσου βλέποντας αυτή την εικόνα; Μήπως τελικά ο ορισμός του κ.Κουτσούλη ως αντιπροέδρου στην επιτροπή Υγείας, είναι προάγγελος άλλης μια μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ όπως οι δεκάδες που έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια; Άλλωστε το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι γεμάτο από πρώην στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της η Παράταξή μας, «Πρώτα η Πελοπόννησος» δεσμεύεται να είναι η φωνή του κάθε δημοκράτη πολίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου θα διασφαλίζουμε τη νομιμότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κάθε άλλη αντιθεσμική κίνηση θα μας βρίσκει απέναντι, είτε προέρχεται από την παράταξη Πτωχού, παράταξης της ΝΔ – που δεν επέτρεψε να διαβαστεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ψήφισμα της κα Καρυστιανού για τα Τέμπη – είτε από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αν δεν αλλάξει ρότα στον δρόμο που έχει επιλέξει.

Δε θα επιτρέψουμε να υπάρξουν αδιαφανείς αποφάσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι . Θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των Πελοποννησίων και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις , να μην υποβαθμιστεί και άλλο το σύστημα Υγείας, οι Υποδομές και το Περιβάλλον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μανώλης Μάκαρης (επικεφαλής) Π.Ε Μεσσηνίας
Παναγιώτης Μερμίγκης Π.Ε Αργολίδας
Γιάννης Σιάτος Π.Ε Κορινθίας


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.