ΚΚΕ Λακωνίας: Εκδήλωση με θέμα «Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, τιμή δεν μπαίνει στη ζωή!»

Δευτέρα 22 Απριλίου, 19:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Σπάρτης

Ομιλητής: Γαλανόπουλος Ιωάννης, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χειρούργος Ορθοπεδικός στο Θριάσιο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.


Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στην υγεία του λαού. Προωθεί ασταμάτητα με νομοθετικές πράξεις, την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και τη λειτουργία του ΕΣΥ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Συνεχίζει την εγκληματική υποστελέχωση, την κρατική υποχρηματοδότηση, την είσοδο εργολάβων (φύλαξη, καθαριότητα, διάγνωση απεικονιστικών εξετάσεων), την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με τα επί πληρωμή απογευματινά Ιατρεία και χειρουργεία.

Παράλληλα προωθεί τις συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, τη μετατροπή νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, την εφαρμογή κοστολόγησης ιατρικών πράξεων. Φέρνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι στα δημόσια νοσοκομεία και θεσμοθετεί νέα χαράτσια έως 3 ευρώ για γενόσημα φάρμακα και παραπεμπτικά εξετάσεων.

Την ίδια στιγμή στον νομό Λακωνίας και ιδιαίτερα στο κεντρικό νοσοκομείο της Σπάρτης το οποίο με την ολοκλήρωση της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα μετατραπεί σε Ιδιωτικού Δικαίου:

  • Από τις 69 οργανικές θέσεις ιατρών καλύπτονται οι 43 από τους οποίους οι 11 είναι επικουρικοί.

  • Ο παθολογικός τομέας υπολειτουργεί, οι εφημερίες καλύπτονται από γενικούς ιατρούς και αγροτικούς ή καλούνται ιατροί από άλλα νοσοκομεία ή και ιδιώτες.

  • Αναστέλλεται η λειτουργία εξωτερικών ιατρείων.

  • Αφήνεται ακάλυπτο το νοσοκομείο αρκετές μέρες του μήνα χωρίς εφημερία Παιδιάτρου, Ακτινολόγου, Οφθαλμίατρου, ΩΡΛ, ουρολόγου.

  • Στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων ο χειρουργικός τομέας υπολειτουργεί, αφού υπάρχει 1 αναισθησιολόγος , 1 Ακτινολόγος και οι 2 ορθοπεδικοί μετακινούνται συνεχώς για κάλυψη εφημεριών στη Σπάρτη.

  • Τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία μετά βίας λειτουργούν με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Αυτή η διαλυτική κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας, ωθεί τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ενώ συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. μετατρέπουν την Υγεία σε εμπόρευμα και τον λαό και τους ασθενείς σε πελάτες.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ΚΚΕ καλεί το λαό στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία, λαϊκό αγαθό και δικαίωμα διασφαλισμένο για όλους. Για το ΚΚΕ, δεν νοείται η υγεία, ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, να είναι εμπόρευμα, να αντιμετωπίζεται ως κέρδος ή κόστος αντίστοιχα.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.