ΛΑ.ΣΥ: «Εγκληματική αύξηση τελών στο Δήμο Ευρώτα»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 13/2 αναβλήθηκε ύστερα από παρέμβαση πολιτών ενάντια στην εγκληματική για τον τόπο μας αύξηση των δημοτικών τελών που κυμαίνονται από 60% μέχρι 200%.

Την επόμενη μέρα μας ήρθε πρόσκληση για διενέργεια νέου δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης με τα ίδια θέματα.

Αναδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων είναι αντιδραστικό και ότι τα περί δημοκρατίας και ίσων δικαιωμάτων πάνε περίπατο. Θέλουν ένα δημοτικό συμβούλιο αποστειρωμένο μακριά από τη φωνή του λαού και τις πραγματικές του ανάγκες.

Η δημοκρατία τους εξαντλείται στην εξυπηρέτηση των απαιτήσεων της ΤΕΡΝΑ και άλλων ενεργειακών ομίλων, ως μέρος του γενικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης και της ΕΕ για την Πράσινη Ανάπτυξη.

Η δημοτική αρχή που κλείνει σε όλες τις πτωσεις τη δημοκρατια και την ισοτητα να μας απαντησει:

Ειναι δημοκρατικό τέτοιου ειδους αποφασεις να περνούν ακόμα και με μια θετική ψηφο;

Ειναι δημοκρατικό το καθε μικρομαγαζο να πληρώνει τα ιδια δημοτικά τελη με τις τραπεζες και τις αλυσίδες σουπερ μαρκετ που δραστηριοποιουνται στο δήμο μας;

Οι αυξήσεις στον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα στο δήμο μας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία είναι τα συμφωνηθέντα χαράτσια με την ΤΕΡΝΑ, για τη δήθεν ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι αυξήσεις στην ύδρευση έρχονται σαν αποτέλεσμα της αύξησης του ρεύματος από την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Το επόμενο θα είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού!

Σε μία εποχή που οι αγρότες μας είναι στο δρόμο διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους για αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση στον τόπο τους, τα παιδιά μας είναι στο δρόμο διεκδικώντας πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα, οι εργαζόμενοι είναι στο δρόμο για συλλογικές συμβάσεις, ο μόνος τρόπος αντίδρασης μας είναι να φωνάξουμε και να διατρανωσουμε παντού ότι δεν πάει άλλο!!

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων!

Καλούμε ολους τους συλλογικούς φορείς του τοπου μας, αυτοαπασχολουμένων , πολιτιστικούς, αθλητικούς να πάρουν θέση και να συμπορευτούν μαζί μας. Καλούμε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να παρουν απόφαση και να τοποθετηθούν δημόσια.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.