Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στη Σκάλα

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 6/11/2023 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας η ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ) με θέμα: «Εξαγωγικές Επιδόσεις Π.Ε Λακωνίας, Ασφάλιση Εξαγωγικών Πιστώσεων, Λύσεις ιχνηλασιμότητας στα Τρόφιμα».

Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης.
Στην Εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σκάλας κ. Δήμος Βέρδος, και ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης  κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος. Επίσης, συμμετείχε ο  Αντιδήμαρχος Σκάλας κ. Νίκος Γεωργοστάθης, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λακωνίας ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Σωτήρης Ροϊνός και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Πέτρος Μπλέτας) και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και επιχειρήσεων/μελών του Επιμελητηρίου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Export Credit Greece S.A. (Διάδοχη εταιρία του Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων) κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χασάπης, ο Manager – Export Credit, Export Credit Greece S.A. κ. Άρης Κρεββατάς, ο Director Market Development κ. Δημήτρης Χρήστου και ο Director Standards & Solutions GS1 Association Greece Δρ. Γιώργος Σαρανταυγάς.

Μετά την ανάλυση των θεμάτων από τους ομιλητές ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.

Μεταξύ άλλων τα θέματα που θίχτηκαν από το κοινό ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύστημα των μετακλητών εργατών γης, την αδυναμία εύρεσης προσωπικού, τα ζητήματα γραφειοκρατίας στα εργασιακά και λοιπές άλλες δυσκολίες των επιχειρήσεων.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ ζήτησαν από τους συμμετέχοντες την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ώστε να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς στοχεύοντας στην επίλυσή τους.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.