“Σκουπιδοεργοστάσιο” : Στρουθοκαμιλισμός ή πολιτικός κόστος?

του Ηλια Παναγιωτακακου
Επειδή άρχισε το προεκλογικό νταβαντούρι που συνέπεσε με την κατ’ αρχή πειραματική λειτουργία της 3ης Μονάδας ΜΕΑ – ΧΥΤΥ που αφορά ΜΌΝΟ την Λακωνία η επένδυση στον φόβο δεν λύνει προβλήματα αλλά συσκοτίζει την πραγματικότητα.
Έτσι οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα δικαιούνται να γνωρίζουν τις θέσεις των δημοτικών παρατάξεων.
Δηλαδή ανεξάρτητα των διεκδικήσεων των πολιτών,ως αναφέραιτο δημοκρατικό δικαίωμα, το εργοστάσιο είναι μία πραγματικότητα
Συνεπώς βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα, εκτός αν στόχος είναι η συνέχεια του θαψίματος και υπάρχει κάποια ” κρυφή ατζέντα” αναστολής του.
Όμως οι λεονταρισμοί τελείωσαν και η πραγματικότητα αμείλικτη.
Δηλαδή (παρακάμπτοντας την ουσία ότι στην Αυτοδιοικητική Περίοδο μετά το 2014 οι δημοτικές παρατάξεις – πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- ψήφισαν το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης) πρέπει τώρα επί της ουσίας να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα όπως για την ανακύκλωση και η ΔσΠ με ανταποδοτικότητα (η πλειοψηφία του Δ.Σ ψήφισε την μηδενική ανταποδοτικότητα), τα δημοτικά τέλη και την εξαίρεση από το μεσοσταθμικό κόστος, την ανταποδοτικότητα από τον ΦοΔΣΑ του τέλους ρύπανσης,το Φ/Β Πάρκο αξίας 2000000 ευρώ για την δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας με στόχο το φτηνό αγροτικό ρεύμα και φυσικά ανταποδοτικές υπηρεσίες και έργα διεκδικήσης από το ΣΔΙΤ κλπ.
Σε ότι αφορά την ορθολογική λειτουργία να ορισθεί τεχνικός σύμβουλος από το Τεχνικό Επιμελητήριο για την παρακολούθηση και την παροχή υπηρεσιών στο Δήμο.
Είναι όμως ευκαιρία να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν το μέλλον και το γενέσθαι.
Κατά τα λοιπά όσοι οραματίζονται άλλες μεθόδους μια επίσκεψη στον ΧΥΤΑ της Πάτρας ίσως τους πείσει ότι εδώ,ίσως με ορθολογισμό λειτουργήσει κάτι πιο ουσιαστικότερο για την περιοχή.
Στον δρόμο προς την ΜΕΑ – ΧΥΤΥ ούτε πτώματα υπάρχουν, ούτε αίματα από τους τότε και ίσως και σημερινούς λεονταρίζοντες. Εξαιρώ και σέβομαι τον αγώνα της Επιτροπής των κατοίκων.

Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.