Διώξε τη λύπη, παλικάρι πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…..[ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ HD]

 

Δυό βόλτες στο φεγγάρι υποσχέθηκε να χαρίσει για φέτος στους αμέτρητους φίλους της η «Φιλαρμονική του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Φιλοπροόδων Κροκεατών», για να γιορτάσουμε μαζί την συμπλήρωση 98 χρόνων ζωής της! Δύο ταξίδια στο φεγγάρι με όχημα την μουσική, και οδηγούς την φιλαρμονική ορχήστρα του συλλόγου και τον μαέστρο της, και την σπουδαία και διεθνώς καταξιωμένη συνθέτιδα και ερμηνεύτρια του έντεχνου, λαϊκού, και ρεμπέτικου τραγουδιού, Νένα Βενετσάνου! Το πρώτο ταξίδι λοιπόν έγινε χτες βράδυ στις 9:30 από τις Κροκεές, ανάμεσα στις δύο πανσελήνους του Αυγούστου, με το φεγγάρι στις ομορφιές του, κι ας είναι και στη χάση του! Με αυτούς τους έμπειρους «οδηγούς» ξεκινήσαμε το μαγικό ταξίδι αυτή τη γλυκιά και δροσερή βραδιά από το «μπασκετάκι», και το απολαύσαμε!

Τα παιδιά της φιλαρμονικής μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, φοιτητές, και εργαζόμενοι μιας κάποιας ηλικίας, δεν επιστρατεύτηκαν από κανέναν, απλά στρατεύτηκαν σε μια κοινή υπόθεση και ένα ευγενή σκοπό, τη συνέχιση της προσπάθειας των ιδρυτών της φιλαρμονικής για διατήρηση και ανάπτυξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο που μας γέννησε και μεγαλώνουμε. Οι πρόβες γίνονται μετά το σχολείο, μετά το φροντιστήριο, μετά το τέλος της εξεταστικής των φοιτητών, μετά τη δουλειά, με ένα μήνυμα από το Μαρίνο τον αρχιμουσικό μας. Όλοι τους είναι άξιοι συνεχιστές του έργου των προηγούμενων γενεών, που στο πέρασμά τους από τη φιλαρμονική Κροκεών έγραψαν ιστορία, δίδαξαν ήθος, πολιτισμό, αλληλεγγύη, αλτρουισμό, ευγενή άμιλλα, και πατριωτισμό, και μας έμαθαν να αγαπάμε τον τόπο που μας φιλοξενεί! Μικροί και μεγάλοι, «μια αγκαλιά» μαζί με τα παιδιά οικονομικών μεταναστών που ζουν με τις οικογένειές τους και εργάζονται χρόνια στο χωριό, όλοι για τη Φιλαρμονική μας, αυτό το κόσμημα που κληρονομήσαμε.

Επί σκηνής βρέθηκαν 34 πνευστά, 19 παιδιά της χορωδίας, πέντε μουσικοί, στις κιθάρες, πιάνο, πλήκτρα, και κρουστά, τέσσερις τραγουδιστές που προσφέρουν διαχρονικά στην φιλαρμονική, η Νένα, και ο αρχιμουσικός. Με αυτό το πλήρωμα, και με όχημα τις μελωδίες, ξεκινήσαμε, και μετά από μια περιπλάνηση δυόμιση ωρών στο χρόνο, προσγειωθήκαμε με ασφάλεια, γαληνεμένοι και ευτυχισμένοι, τραγουδώντας όλοι μαζί τα λόγια του ποιητή, «εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»! Και αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη «βόλτα στο φεγγάρι», απόψε ξεκινάει η δεύτερη, από το Γεράκι αυτή τη φορά, την ίδια ώρα, με το ίδιο όχημα, και με το ίδιο πλήρωμα! Και σε αυτή τη βόλτα χωράμε όλοι, και όσοι ταξιδέψαμε χτες, και όσοι άλλοι επιθυμούν να προστεθούν.

Θερμά ευχαριστήρια σε όλους τους συντελεστές της χτεσινής και αποψινής βραδιάς, συγχαρητήρια στο Δ.Σ του συλλόγου φιλοπροόδων Κροκεατών, και τιμή σε όσους αξιώθηκαν να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο από την ίδρυσή της φιλαρμονικής, σε όλους τους αρχιμουσικούς που υπηρέτησαν, και στο σημερινό αρχιμουσικό και εξαίρετο φίλο Μαρίνο Καριοφύλλη! Στα παιδιά να ευχηθούμε να συνεχίσουν αγαπημένα, καλή πρόοδο, και καλή προκοπή, και στα μεγαλύτερα «παιδιά», υγεία και καλή συνέχεια, και του χρόνου! Και αφού η Φιλαρμονική μας πλησιάζει τα εκατό χρόνια, ευχόμαστε να τα χιλιάσει!

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ εδω


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.