Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχική ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ Πραγματοποιήθηκε το 8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιας με τιμώμενο νομό τη Λακωνία.

Πραγματοποιήθηκε το 8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιας με τιμώμενο νομό τη Λακωνία.

Στις 26, 27 και 28 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε το 8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιας με τιμώμενο νομό τη Λακωνία. Δυναμικό παρόν έδωσε το Επιμελητήριό μας με πλήθος εξαιρετικών Λακωνικών προϊόντων να παρουσιάζονται και να προσφέρονται στους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης κατά την ομιλία του τόνισε τις ενέργειες και τις δράσεις του Επιμελητηρίου Λακωνίας για την ανάδειξη του ελαιολάδου και της ελιάς δίνοντας έμφαση στη σημασία τους ως πυλώνα τοπικής ανάπτυξης και συνάμα κινητήριο μοχλό άνθησης του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής.

Επεσήμανε  πως η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας έμπρακτα επενδύει στον τομέα αυτό με σημαντικές και στοχευμένες κινήσεις όπως η δημιουργία ινστιτούτου έρευνας και σπουδών για το ελαιόλαδο και την ελιά στη Λακωνία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Επιπροσθέτως ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην διαπίστευση του Επιμελητηρίου Λακωνίας ως φορέα πιστοποίησης του φαινολικού ελαιολάδου και τις δυνατότητες που απορρέουν από την εν λόγω ενέργεια. Στο τέλος της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέλαβε από τους διοργανωτές το βραβείο και ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή.

Τις επόμενες ημέρες το Επιμελητήριο Λακωνίας συμμετείχε στα δρώμενα του Φεστιβάλ. Πλήθος επισκεπτών δοκίμαζε τα Λακωνικά προϊόντα με τη πλειοψηφία των απόψεων να επαινεί τη γεύση και την ποιότητα αυτών.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.