Στερνός αποχαιρετισμός για την «αναχώρηση» της Βούλας Β. Γορανίτου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αυριο Τριτη [10-1-2023] στις 4:00 στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στο κοιμητήριο Κροκεών.

Το Krokeai.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


«Καλά που είναι τα κλάματα, γλυκά τα μοιρολόγια,
Βρύσες δανείστε με νερό, δασκάλες μοιρολόγια,
κι αν είχα δάκρυα τα ‘χυσα, και μοιρολόγια τα είπα».

“Αξέχαστη ξαδέρφη μας Βούλα! Θέλοντας να σε ξεπροβοδίσουμε στο τελευταίο μεγάλο σου ταξίδι, θυμήθηκα ένα μοιρολόι από τα πολλά που έλεγε η μάνα σου η θεια Σταθούλα όταν στέρευαν τα λόγια την ώρα που αποχαιρετούσε κάποιον δικό της!

Όμως έχουν στερέψει και τα δικά μου λόγια αυτή τη στιγμή που αναγκαζόμαστε να σε αποχαιρετήσουμε για πάντα! Ένας κόμπος στο λαιμό από την ώρα που ακούσαμε την θλιβερή είδηση της αναχώρησής σου, και μετά βίας λίγες λέξεις σου γράφω σαν κατευόδιο. Παρότι στην ζωή σου η τύχη δύσκολα σου χαμογελούσε, αυτό που βλέπαμε όλοι στο πρόσωπό σου ήταν έναν άνθρωπο με χαμόγελο, πράο, γαλήνιο, ειλικρινή, και με ενσυναίσθηση για τον συνάνθρωπο.

Έζησες πολλά χρόνια και στην ξενιτειά , και κοντά μας, και είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε έναν από τους καλύτερους συγγενείς, γνωρίζοντας στην πράξη το ζωηρό ενδιαφέρον για τον συγγενή, τον φίλο, και τον συγχωριανό. Όλοι σε ήξεραν σαν ένα πρόσχαρο άνθρωπο, συμπονετικό, με αγνά συναισθήματα, και ειλικρινές ενδιαφέρον!

Παρότι η ζωή σου φέρθηκε τις πιο πολλές φορές σκληρά, δεν βαρυγκωμούσες, και για όλα στην ζωή σου δόξαζες τον Θεό! Μπορεί να μην ευτύχησες να αποκτήσεις παιδιά, όμως τα παιδιά μας, και όλων των συγγενών, τα έβλεπες σαν δικά σου και τα λάτρευες! Παντού σε βλέπαμε με το χαμόγελο στα χείλη και με ένα μπουκέτο λουλούδια της αυλής στο χέρι να τα προσφέρεις με αγάπη! Βούλα στο πρόσωπό σου γνωρίσαμε μια αδερφή που ήταν παρούσα στα εύκολα και στα δύσκολα με τον επαινετικό, τον παρηγορητικό και τον ενθαρρυντικό σου λόγο!

Αναπαύσου λοιπόν εν ειρήνη, αιωνία η μνήμη σου! Θα σε θυμόμαστε για πάντα για αυτό που ήσουν, και όπως σε είδαμε την τελευταία φορά στην πλατεία, με το γλυκό χαμόγελο στα χείλη, και με ένα τριαντάφυλλο στο χέρι!

Καλό σου ταξίδι «πίκουλο»!

Λουης Γ Σερεμετης.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.