Καλο κατευοδιο

Με θλίψη ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε άλλον έναν συμπολίτη μας, ένα από τα λίγα εναπομείναντα μέλη της παλιάς εμπορικής οικογένειας των Κροκεών, τον αείμνηστο Χρήστο Παπαθεοδωράκο σε ηλικια 87 ετων! Ήταν από τους πρώτους εμπόρους του χωριού που γνωρίσαμε από πολύ μικροί. Συνδεθήκαμε μαζί του από όταν πρωτοπήγαμε σχολείο, λόγω της έντονης παρουσίας του και της πολυετούς διαδρομής του στο χώρο του βιβλιοπωλείου που διατηρούσε στην πλατεία μαζί με τον αδερφό του Σαράντο, σχέσεις που κρατήσαμε και μετά την συνταξιοδότησή του.

Από εκεί πήραμε την πρώτη μας σχολική τσάντα, τετράδια, μολύβια, βιβλία, βοηθήματα, παιχνίδια, τα εικονογραφημένα παιδικά περιοδικά, εκεί παίξαμε το πρώτο μας ΠΡΟ ΠΟ, και από εκεί αργότερα πήραμε και κρατήσαμε περήφανα την πρώτη μας εφημερίδα! Ήταν άνθρωπος με χιούμορ, με κοινωνική δράση, και έντονη πολιτική παρουσία όσο του επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του.

Αείμνηστε Χρήστο φεύγεις πλήρης ημερών. Κάθε απουσία είναι αισθητή. Δεν θα σε ξαναδούμε στην αγορά που για χρόνια υπηρέτησες, ούτε στον καθημερινό σου μακρινό απογευματινό περίπατο, ούτε στην κατάθεση στεφάνου της Εθνικής Αντίστασης. Αυτός ο αποχαιρετισμός είναι ο στερνός, αυτός ο περίπατός σου που θα σε συνοδεύσουμε, θα είναι ο τελευταίος! Καλό κατευόδιο, συλλυπητήρια στους οικείους σου, αιωνία η μνήμη σου!

Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο 1 Οκτώβρη στις 11 π.μ, στο νεκροταφείο.

Το Krokeai.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.



Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.