Στερνός αποχαιρετισμός στον Δημήτρη!

Αξέχαστε Δημήτρη πάγωσε όλο το χωριό με το λυπητερό άγγελμα της ξαφνικής αναχώρησής σου. Το θλιβερό καθήκον μας αναγκάζει να πούμε δυό λόγια για τον άκαιρο αποχαιρετισμό σου. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σήμερα το πρωί που σε είδαμε να οργώνεις κυριολεκτικά το χωριό όπως πάντα την ώρα της δουλειάς σου, ότι αυτή η περατζάδα σου θα ήταν και η αποχαιρετιστήρια στους συγχωριανούς σου! Πάντα και παντού παρόν, χαρούμενος, και καλοσυνάτος όπως σε γνωρίσαμε από μικρό παιδί στις αλάνες του χωριού, στο σχολείο με τους φίλους σου, στο περίπτερο στην πλατεία δίπλα στον αείμνηστο πατέρα, στις παρέες με τους φίλους σου, στην δουλειά σου! Όσο και να ρωτάμε γιατί έφυγες τόσο νωρίς, ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε απάντηση. Τα δάκρυα κάποια στιγμή θα στερέψουν, και ο χρόνος λένε ότι είναι γιατρός.
Ο χρόνος μπορεί να μας κάνει να ξεχνιόμαστε για λίγο, όχι όμως και να ξεχάσουμε όσους φεύγουν από κοντά μας. Αυτή την ώρα θρηνώντας τον άκαιρο χαμό σου, όσα δεν αντέχουμε να σου πούμε ψύχραιμα πάνω από το φέρετρο, θέλω να σου τα πούμε από εδώ, και να σε αποχαιρετήσω με ένα μοιρολόι, από τα τόσα που έχουμε ακούσει από Θάρρεψες τ’ είναι η κάτω γης ωσάν και την επάνω; Εφτού ο Χάρος είν’ ο βασιλιάς, ο Χάρος είν’ ο Ρήγας. Για πες μου, τι του ζήλεψες αυτού του «κάτου κόσμου»; Εφτού βιολιά δεν παίζουνε, παιγνίδια δε βαρούνε. Είναι κι οι νιοι ξαρμάτωτοι, κι οι νιές ξεστολισμένες, και των μανάδων τα παιδιά σα μήλα ραβδισμένα.
Σταυραετός στα τάρταρα, να πλέεις στις μαύρες λίμνες, όπου συνδυό δε κάθονται, συντρείς δεν κουβεντιάζουν. Εφτού που βούλεσαι να πας, κι όπου ξεπερατιέσαι, αν εύρεις νιούς χαιρέτα τους, και νιές κουβέντιασέ τους, κι αν εύρεις και μικρά παιδιά, γλυκά παργόρησέ τα».
Δυστυχώς αείμνηστε Δημήτρη έτσι είναι η ζωή. Το χωριό έχασε σήμερα έναν ακόμα ζωντανό άνθρωπο, έναν βιοπαλαιστή, ένα παιδί που κοσμούσε με την παρουσία του την οικογένειά του, και το χωριό. Όμως δεν είναι μόνο αυτοί που φεύγουν, είναι και αυτοί που μένουν πίσω. Αυτοί που πρέπει να θυμούνται και να ζουν με τον πόνο επειδή έφυγες άκαιρα, αυτοί που καλούνται να συνεχίσουν επειδή η ζωή το απαιτεί. Θερμά συλλυπητήρια, καλή δύναμη και κουράγιο στην χαροκαμένη μάνα σου, στην οικογένεια του αδερφού σου, και σε όλους τους συγγενείς σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, και αιωνία η μνήμη σου!
Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία του άτυχου Δημήτρη Κάκκα, ετών 47 θα γίνει αύριο Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στον νεκροταφειακό ναό των Αγίων Θεοδώρων στις Κροκεές.
Το krokeai.gr εκφράζει στους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια, και τους εύχεται ολόψυχα κουράγιο και δύναμη!

Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.