«Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας, θα πέσει να μας πλακώσει»! Έτσι λένε κι έτσι είναι! [φωτο-βιντεο]]

Γραφει ο Λουης Σερεμετης

Χτες το βράδυ, μια γλυκιά βραδιά με χασοφεγγαριά, στην πλατεία του χωριού είχαμε ένα αλλιώτικο ραντεβού!

Μια «κυρία ετών 94», η Φιλαρμονική Κροκεών, πιστή στο ραντεβού της όπως κάθε χρόνο, μας περίμενε! Γαλήνεψε η ψυχή μας με τις μελωδίες που ακούσαμε από τη Φιλαρμονική του Πολιτιστικού συλλόγου, και τα τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε με άξιους μουσικούς και ερμηνευτές, με τη συμμετοχή και του Γεράσιμου Ανδρεάτου!

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της χτεσινής βραδιάς που χειροκρότησε ο κόσμος, είναι και τα παιδιά της φιλαρμονικής. Παιδιά που μεγάλωσαν στο χωριό και γαλουχήθηκαν με αρχές και αξίες, «μια αγκαλιά» με τα παιδιά οικονομικών μεταναστών που ζουν με τις οικογένειές τους και εργάζονται χρόνια στο χωριό. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν την διάθεση και τη θέληση να αφιερώσουν τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους στη Φιλαρμονική, ανταποδίδοντας έτσι στο χωριό ένα μέρος από αυτά που τους πρόσφερε τόσα χρόνια. Και οι μεγαλύτεροι από κοντά! Μοναδικός και ευγενής σκοπός όλων η συνέχιση της προσπάθειας των ιδρυτών της για διατήρηση και ανάπτυξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και η ανιδιοτελής προσφορά στον τόπο που μας γέννησε και μεγαλώνουμε.

Οι πρόβες γίνονται μετά το σχολείο, μετά το φροντιστήριο, μετά το τέλος της εξεταστικής των φοιτητών, μετά τη δουλειά, με ένα μήνυμα στο facebook, ή από στόμα σε στόμα από το Μαρίνο τον αρχιμουσικό μας, τον οποίο συγχαίρουμε και ευχαριστούμε!

Συγχαρητήρια και τιμή λοιπόν σε όσους αξιώθηκαν να προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο από την ίδρυσή της φιλαρμονικής μέχρι σήμερα, στα Δ.Σ του συλλόγου φιλοπροόδων Κροκεατών, σε όλους τους αρχιμουσικούς που υπηρέτησαν, και στο σημερινό αρχιμουσικό και εξαίρετο φίλο Μαρίνο Καριοφύλλη για την προσφορά τους!

Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά και έπαινος στο τωρινό Δ.Σ, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καταβάλλει κάθε προσπάθεια όχι μόνο να τη διατηρήσει στη «ζωή», αλλά και να λάμπει όλο και πιο πολύ αυτό το κόσμημα που κληρονομήσαμε από τους παλαιότερους!

Λάθη πάντα θα γίνονται, ελλείψεις και παραλήψεις πάντα θα υπάρχουν, τα καλά πρέπει να επιβραβεύονται, αλλά και η καλόπιστη κριτική είναι καλοδεχούμενη για συνεχή διόρθωση και βελτίωση, για να μπορεί στο τέλος κάθε περιόδου το ισοζύγιο να είναι θετικό. Ας πάψουμε λοιπόν να μεμψιμοιρούμε, και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι να φανούμε άξιοι συνεχιστές του έργου των πρωτοπόρων του χωριού, που στο πέρασμά τους και από τη φιλαρμονική Κροκεών έγραψαν ιστορία, δίδαξαν ήθος, πολιτικό πολιτισμό, αλληλεγγύη, αλτρουισμό, ευγενή άμιλλα και πατριωτισμό, που δίδαξαν τον κόσμο να αγαπά τον τόπο που τον φιλοξενεί!

Στα παιδιά, που όπως είπε και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος είναι το μέλλον και η ελπίδα του κάθε τόπου, τους ευχόμαστε να συνεχίσουν αγαπημένα, καλή πρόοδο, και καλή προκοπή! Παιδιά σας ευχαριστούμε, και του χρόνου πάλι με υγεία!

Τιμή μας και καμάρι μας λοιπόν η Φιλαρμονική, η «κυρία», και γι’ αυτό έχουμε δικαίωμα και να παινευόμαστε!

Της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες, και αφού ξεπεράσει τα εκατό, να τα χιλιάσει!


ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ


 


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.