Πέμπτη, Δεκέμβριος 13, 2018

ΕΛΓΑ: Έρχεται η πληρωμή του υπόλοιπου των αποζημιώσεων

0

Μέσα στις επόμενες ημέρες φαίνεται πως θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 10% των αποζημιώσεων του 2017 από τον ΕΛΓΑ. Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων ξεπερνά τις 60.000.

Η πληρωμή θα φτάσει τα 17,018 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 16 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για το 2017, ενώ 445.000 πληρωμή για ζημιές του 2018. Παράλληλα, μέχρι τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν ακόμη 4,5 εκατ. ευρώ, με τα 3 εκατ. ευρώ να αφορούν πληρωμές για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο και 1,5 εκατ. ευρώ σε ζωικό κεφάλαιο.

Στις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή συντάξεων Ιανουαρίου 2019 για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ

0

Καθορίστηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2019 του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη.

Συγκεκριμένα, καθορίστηκαν ως ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2019 η 19η Δεκεμβρίου 2018 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και η 21η Δεκεμβρίου 2018 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και το Δημόσιο.

Ο Μυστράς τίμησε με μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα

0

πλουσιο φωτογραφικο υλικο ΕΔΩ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε ο Μυστράς τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα Επίσκοπο Τριμυθούντος τον θαυματουργό. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Στην μελίρρυτη και μεστή νοημάτων ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο, που ήταν προστάτης των φτωχών, πατέρας των ορφανών και δάσκαλος των αμαρτωλών. Ιδιαίτερα στάθηκε στην λέξη ‘’πατέρας’’, που χαρακτήριζε τον Άγιο Σπυρίδωνα, αφού κατά τη διάρκεια του βίου του αναδείχθηκε υπόδειγμα φυσικού και πνευματικού πατέρα. Ο Σεβασμιώτατος κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα και σε όλους τους Μυστριώτες να έχουν την ευλογία και την χάρη του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ακολούθησε η καθιερωμένη από τις αρχές του περασμένου αιώνα, λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Μυστρά, υπό τους παιανισμούς της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης, της οποίας ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι και προστάτης.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας έχει ως πάγια θέση του την παραμονή των σχολών, καθώς και την ενίσχυσή τους.

0

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας, ενημερώνει τα μέλη και τους Λάκωνες πολίτες ότι τις τελευταίες μέρες διαδραματίζεται ένας κυκεώνας δημοσιευμάτων και σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ένας λεκτικός πόλεμος για τους υπαίτιους της επικείμενης απομάκρυνσης από τη Σπάρτη του τμήματος του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι αρμόδιοι φορείς και οι εκπρόσωποί τους δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας έχει ως πάγια θέση του την παραμονή των σχολών, καθώς και την ενίσχυσή τους με άλλες που σχετίζονται με το νομό μας, θέση την οποία έχει καταθέσει και στον Υπουργό Παιδείας. Το Επιμελητήριο Λακωνίας στήριζε πάντα και στηρίζει προσπάθειες, καθώς και τη δημιουργία υποδομών στο νομό ως εχέγγυα για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την πολιτιστική, επιστημονική και κοινωνική αναβάθμιση του τόπου. Πολλές φορές οι δράσεις του υπερέβαιναν ακόμη και των  αρμοδιοτήτων που καθορίζει ο Επιμελητηριακός Νόμος με γνώμονα πάντα το συμφέρον του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας.

Ο κίνδυνος της απομάκρυνσης των πανεπιστημιακών τμημάτων από την πρωτεύουσα του Νομού είναι απόρροια  της αδυναμίας των υπευθύνων να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για το καλό του τόπου.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ο Σπουδαστικός Σύλλογος των φοιτητών του ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Σπάρτη διεξήγαγε ψηφοφορία των φοιτητών με θέμα την παραμονή ή όχι του ΤΕΙ στη Σπάρτη κάνοντας χρήση, κατόπιν αίτησης προς το Επιμελητήριο, της αίθουσας του Επιμελητηρίου. Οι αίθουσες του Επιμελητηρίου ανέκαθεν ήταν και είναι προσιτές για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών και λοιπών δραστηριοτήτων των συλλόγων και των φορέων και η παραχώρησή τους θεωρείται από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου ως προσφορά στον τόπο. Το αρνητικό αποτέλεσμα της εν λόγω ψηφοφορίας δε δύναται, με καμία λογική σκέψη, να συσχετιστεί με την παραχώρηση της αίθουσας. Οι φορείς θα πρέπει να προβληματιστούν με το αποτέλεσμα αυτό, παρά το πολύ μικρό ποσοστό των συμμετεχόντων φοιτητών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνειδητοποιήσουν πως η διατήρηση των σχολών θα πρέπει να διεκδικηθεί μαζικά και παράλληλα με τη δημιουργία υποδομών που λείπουν από το νομό μας, όπως φοιτητική εστία, αναβάθμιση των δομών υγείας και άλλα.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, πιστό στις αρχές του, θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τις επαφές για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου και θα είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με φορείς που μπορούν να απαιτήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη Λακωνία του αύριο.

Xylella fastidiosa : Η Π.Ε. Λακωνίας χτυπά «καμπανάκι»

0

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας ανακοινώνεται η επικινδυνότητα εισόδου του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella fastidiosa στην Περιφερειακή μας Ενότητα και κατ’ επέκταση τη Χώρα μας, εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη προσοχή με τη λήψη προληπτικών μέτρων από όλους τους εμπλεκόμενους στην καλλιέργεια και εμπορία ελαιoδένδρων. Η χρήση υγιούς και πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού φυτικού υλικού με Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο ή με Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας μαζί με τη συνεχή παρατήρηση των ελαιοκαλλιεργειών για συμπτώματα, αποτελούν τα βασικά εργαλεία πρόληψης.

To φυτοπαθογόνο βακτήριο έχει περισσότερα από 300 είδη φυτά-ξενιστές και μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες υψηλής οικονομικής αξίας, όπως ελιές, αμπέλι, εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα, οπορωφόρα δένδρα, καθώς και καλλωπιστικά. Τα αρχικά συμπτώματα από την προσβολή του βακτηρίου εκδηλώνονται ως χλώρωση, καψάλισμα των φύλλων, νέκρωση των κορυφών και των κλαδιών με τελική κατάληξη το θάνατο του φυτού.

Το βακτήριο αποτελεί για τη χώρα μας επιβλαβή οργανισμό καραντίνας και υπόκειται σε ετήσιους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους, οι οποίοι υλοποιούνται  από τις κατά τόπους Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Επισημαίνεται ότι η χώρα μας λόγω των κλιματικών συνθηκών, διατρέχει μαζί με την Ιταλία και την Ιβηρική Χερσόνησο το μεγαλύτερο κίνδυνο εξάπλωσης του βακτηρίου.

Η μη τήρηση της φυτοϋγειονομικής νομοθεσίας συνεπάγεται την καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου της Χώρας με σοβαρές συνέπειες στις εξαγωγές της.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας γνωστοποιεί πως η Υπηρεσία «στα πλαίσια των ετησίων επισκοπήσεων για την αποφυγή εισόδου και διασποράς επιβλαβών οργανισμών καραντίνας στη Χώρα, διεξήγαγε το τρέχον έτος τους προβλεπόμενους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους για τους επιβλαβείς οργανισμούς  Bactrocera spp. χωρίς τη διαπίστωση της παρουσίας του σε εσπεριδοκαλλιέργειες της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Τα είδη του συμπλέγματος ειδών Bactrocera spp. έχουν ξενιστή τη βασική καλλιέργεια του νομού, τα εσπεριδοειδή, αλλά και άλλα είδη όπως σύκα, τομάτες, πιπεριές, ροδάκινα, βερίκοκα και αχλάδια.

Στην Ευρώπη δεν είχε διαπιστωθεί η παρουσία του εντόμου μέχρι την πρόσφατη ενημέρωση μας από τη Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ για εμφάνιση του σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας (Δήμος Σαλέρνο και Νάπολι).

Τα συμπτώματα προσβολής από τα συγκεκριμένα έντομα είναι παρόμοια με εκείνα της Μύγας της Μεσογείου.

Οι κύριοι οδοί μετακίνησης και διασποράς του εντόμου είναι μέσω της μεταφοράς φορτίων φρούτων τόσο με το εμπόριο όσο και με ταξιδιώτες, ωστόσο η μετακίνηση του είναι δυνατή και μέσω των μέσων μετακίνησης χώματος».

 

ΛΑ.Ε Λακωνίας: Ομιλία του Ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε στην Σπάρτη

0

Η Λαϊκή Ενότητα Λακωνίας καλεί τους πολίτες της Λακωνίας, την Κυριακή 16  Δεκέμβρη στις 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο SPARTA IN  στη  Σπάρτη, στην ομιλία του Ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε. Νίκου  Χουντή με  θέμα :

«Οι  πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη  που φλέγεται  και η ανάγκη ενίσχυσης της Ανυπότακτης Αριστεράς σε Ελλάδα  και Ευρώπη»

Την Κυριακή 16/12 η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μανης

0

Μέ τιμή οἱ μαθητές καί οἱ κατηχητές τῶνκατηχητικῶν σχολείων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μάνης σᾶς προσκαλοῦν στήν Χριστουγεννιάτικη ἑορτή ποῦ θά γίνει τήν Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 καί ὥρα 17:00 στό Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Γυθείου.

Ἡ παρουσία σας θά χαρίσει μεγάλη χαρά στά παιδιά καί σ’ ὅλους μας.

Ἐκ τοῦ Γραφείου Νεότητος τῆς Ι.Μ. Μάνης

Δ.Σπαρτης : Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2018

0
Ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου  Σπάρτης σας εύχονται καλές γιορτές και σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και σε όλες τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 5:30 μμ

Κεντρική Πλατεία Σπάρτης

 • Έναρξη λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και άναμμα του Χριστουγεννιάτικα δέντρου,
 •  Χαιρετισμός του Δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη
 • Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου
 • Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τον ξυλοπόδαρο και το ξωτικό και θα χαρούν με τις μπαλονοκατασκευές και το face painting με οικολογικά προϊόντα στο σπιτάκι του Άη Βασίλη.

Από τις 15 Δεκεμβρίου 2018 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2019 το Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Χωριόθα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 πμ έως τις 3:00 μμ και 5:00μμ έως 8:30μμ.

Όλοι μπορούν να χαρούν το Χριστουγεννιάτικο ΚΑΡΟΥΖΕΛ, ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ, ΤΟΝ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ.

Η χρήση όλων των παιχνιδιών από τα παιδιά και τα δρώμενα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 12:00 μμ

Κεντρική Πλατεία Σπάρτης  

 • Οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να στείλουν γράμμα στον Άη Βασίλη και να κατασκευάσουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες

(συνδιοργάνωση με το 300ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων – παράρτημα Σπάρτης)

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μμ

Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης

 • Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Κεντρική Πλατεία Σπάρτης  και ώρα 12:00 μμ

 • Οι μικροί μας φίλοι διασκεδάζουν με τον ξυλοπόδαρο και το ξωτικό.

Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης και ώρα 6:00 μμ

 • Κάλαντα και τραγούδια των Χριστουγέννων , της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων

από τις χορωδίες: «Θρασύβουλος Στανίτσας»«Μουσικό εργαστήρι Γυθείου» και το «Παράρτημα ΚΑΠΗ Ξηροκαμπίου»

 Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και

Κεντρική Πλατεία Σπάρτης και ώρα 12:00 μμ

 • Θεατρική παράσταση – κουκλοθέατρο στο σπιτάκι του Άη Βασίλη

ΚΑΠΗ Σπάρτης και ώρα 6:00μμ

 • Παράσταση θεάτρου σκιών «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», επίσης θα ακουστούν παραμύθια και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία του ΚΑΠΗ Σπάρτης

(Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Σπάρτης)

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 

Κεντρική Πλατεία Σπάρτης και

Ώρα 11:00 πμ -2:00 μμ

 • Κάλαντα από την μπαντίνα- παιδικό τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης
 • Face painting με οικολογικά προϊόντα στο σπιτάκι του Άη Βασίλη
 • Θεατρική παράσταση – κουκλοθέατρο στο σπιτάκι του Άη Βασίλη

 Ώρα 6:00 μμ – 7:00 μμ

 

 • Face painting με οικολογικά προϊόντα στο σπιτάκι του Άη Βασίλη

 

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 

 

Κεντρική Πλατεία Σπάρτης και ώρα 12:00 μμ – 1:00μμ & 6:00μμ – 7:00μμ

 

 • Face painting με οικολογικά προϊόντα στο σπιτάκι του Άη Βασίλη

 

Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης & ώρα 7:30 μμ

 • Θεατρική παιδική παράσταση «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» της θεατρικής ομάδας «ἰᾶσθε θεάτρῳ»

 

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

 Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, ώρα 12:00 μμ

 

 • Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τα ξωτικά στο σπιτάκι του Άη Βασίλη (μπαλονοκατασκευές και καραμέλες)

 

Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης, ώρα 7:00 μμ

 • Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με Κάλαντα, ύμνους και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο των κόσμο από οκταμελή ορχήστρα και την Μικτή τετράφωνη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κεντρική Πλατεία Σπάρτηςώρα 12:00 μμ – 1:00μμ & 6:00μμ – 7:00μμ

 

 • Face painting με οικολογικά προϊόντα στο σπιτάκι του Άη Βασίλη

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00μμ

 • Στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης,

κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου

 • Οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να φωτογραφηθούν με τον Άη Βασίλη και τα ξωτικά στο σπιτάκι του Άη Βασίλη

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 

Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, ώρα 12:00μμ

 

 • Face painting με οικολογικά προϊόντα στο σπιτάκι του Άη Βασίλη

 

 • Και παιχνίδι με την μασκώτ του Άη Βασίλη

 

Από 17 έως 21 Δεκεμβρίου στο σπιτάκι του Άη Βασίλη

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης

Θα συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για συμπολίτες μας που δοκιμάζονται

 

Συνδιοργάνωση:

 Δήμος Σπάρτης

Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης

Αρωγοί των εκδηλώσεων

 Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Σπάρτης

Οι μουσικοί και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Δημοτική Αστυνομία Σπάρτης

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάρτης

Το 300ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Σπάρτης

Και πλήθος εθελοντών

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης θα πραγματοποιήσει σε όλα τα περιφερειακά δημοτικά σχολεία του Δήμου παράσταση χοροθεάτρου με τίτλο

«Το πνεύμα των Χριστουγέννων στην Αγέλαστη Πολιτεία με τους Καλικάτζαρους»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου

 • ώρα 9:00 – 10:30, Καστόρι :  Δημοτικά Σχολεία Καστορείου & Λογκανίκου
 • ώρα 11:30 -13:00, Σελλασία: Δημοτικό Σχολείο Σελλασίας – Θεολόγου – Βουτιάνων.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου

 • ώρα 9:30 – 11:00, Αμύκλες: Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών
 • ώρα 11:30 -13:00, Ξηροκάμπι: Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου

 • ώρα 9:00 – 10:30, Γκοριτσά: Δημοτικό Σχολείο Γκοριτσάς – Σκούρας
 • ώρα 11:30 -13:00, Άγιος Ιωάννης: Δημοτικό Σχολείο Μυστρά – Αγίου Ιωάννη

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου

 • ώρα 9:30 – 11:00, Κοκκινόραχη: 9ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Σπάρτης
 • ώρα 11:45 -13:15, Καλογωνιά: 7ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Σπάρτης
 • ώρα 17:00 -18:00, Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου

 • ώρα 10:00 – 11:30, Μαγούλα: Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας
 • ώρα 17:00, Καρυές: Δημοτικό Σχολείο Καρυών

Προπονητικό διήμερο για την Α.Ε. Σπάρτη BC

0

Το Σάββατο και την Κυριακή 1-2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε προπονητικό διήμερο παρουσία του υπεύθυνου προπονητικού σχεδιασμού της Α.Ε.Σπάρτης B.C και ομοσπονδιακού προπονητή κ. Γιάννη Γιαννόπουλου. Στο διήμερο συμμετείχαν το σύνολο των αγωνιστικών τμημάτων και ακαδημιών ανδρών και γυναικών της Α.Ε.Σπάρτης. Επίσης συμμετείχαν και παιδιά από τα τμήματα υποδομών του Α.Π.Σ. ΜΑΝΗΣ.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα του εφηβικού και του παιδικού τμήματος της Ένωσης.  Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανδρική ομάδα που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Α2′ κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με τρεις νίκες.  Στα τέλη Ιανουαρίου μπαίνει στα παρκέ η γυναικεία ομάδα!

Αγωνιστική πορεία ανδρικού τμήματος

Στην πρεμιέρα στην Α2’ κατηγορία, η ανδρική ομάδα επικράτησε της Άμιλλας Αγίου Ιωάννη με 63-52. Στη συνέχεια ακολούθησε την τρίτη αγωνιστική νίκη επί του Λάκωνα ΑΓΟΝ Γυθείου με 72-63 και την 4η αγωνιστική επί του Αστέρα Βλαχιώτη με 72-58.

Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου υποδέχεται στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης τον Άρη Σκάλας με ώρα έναρξης 16:00.

H βαθμολογία του ομίλου:

ΣΥΝΑΝΤ. ΝΙΚ. ΗΤ. ΜΗΔΕΝ. ΕΠΙΘ. ΑΜΥΝ. ΒΑΘΜΟΛ.
1. ΑΠΟΕΛ 4 3 1 261 260 7
2. ΑΣ ΠΑΝΑΣ ΚΑΝΔΗΛΑ 3 3 187 141 6
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ 3 3 207 173 6
ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ 4 2 2 239 227 6
5. ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ 3 1 2 177 190 4
ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 4 4 233 280 4
7. ΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ Η ΑΜΙΛΛΑ 3 3 146 179 3

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-12-2018 ΚΔΓ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 17:00  58-72
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΑΠΟΕΛ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-12-2018 ΚΔΓ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 15:30  73-77
ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ ΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝ. ΑΜΙΛ. ΣΑΒΒΑΤΟ 08-12-2018 ΚΔΓ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 15:00  64-46
ΡΕΠΟ: ΑΣ ΠΑΝΑΣ ΚΑΝΔΗΛΑ

 

Αυριο το επίδομα των 1.000 ευρώ στις πολύτεκνες μητέρες

0

Αυριο Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 θα καταβληθεί σε 1.000 δικαιούχους το χρηματικό βοήθημα για τις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ), με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), το ποσό του χρηματικού βοηθήματος που θα λάβουν οι αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.