Κυριακή, Φεβρουάριος 24, 2019

Λ. Σερεμετης : Περιμένοντας την σωτηρία μας!

0

Του Λουη Σερεμετη

Κοντοζυγώνει ο καιρός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και να εδώ η «Ενωτική κίνηση», εκεί η «Ανανεωτική», πιο πέρα η «Δημοκρατική», πιο πάνω η «Προοδευτική», και πάει λέγοντας!

Κόσμος πάει κι έρχεται! Άλλοι νέοι στο «κουρμπέτι», άλλοι «παλιές καραβάνες», και άλλοι θέλουν να επιστρέψουν για να ….. «ολοκληρώσουν»!

Ευρηματικοί οι υποψήφιοι με τις ταμπέλες, αλλά βαρεθήκαμε να τους ακούμε να μιλάνε πριν τις εκλογές για ανανέωση, για ρήξη με το «παλιό», για πλατιές «συμμαχίες», και για την ανάγκη να απαλλαγούμε από κομματικά και ιδεοληπτικά στερεότυπα χάριν της ενότητας που οδηγεί στην πρόοδο.

Ελάχιστα εντυπωσιάζουν πλέον οι διακηρύξεις αρχών και θέσεων, τα ίδια παχιά λόγια που μένουνε στα χαρτιά, ή τα παίρνει ο άνεμος.

Δεν ξέρουμε αν τα πιστεύουν κιόλας αυτά που λένε, αλλά σε μια κοινωνία βαθύτατα εμποτισμένη από τις παλαιοκομματικές πρακτικές ενός πελατειακού πολιτικού συστήματος, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εξαρτήσεις, πολιτικές, συγγενικές και άλλες, πάνω στις οποίες στηριζόταν το προηγούμενο σύστημα.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική, σε αξίες και θεσμούς, και η απαξίωση των πάντων που φέρει μαζί της αυτή η κρίση, είναι αυτή που γεννά την ανάγκη για το νέο.

Το νέο δεν είναι μόνο οι καινοτόμες ιδέες, αλλά μια άλλη στάση ζωής που θα ανεβάσει την πολιτική πρακτική και ηθική στο επίπεδο που της αξίζει.

Εχθρός της κάθε αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό δεν είναι κατ’ ανάγκη οι παλαιότεροι σε ηλικία.

Είναι κυρίως η αποδοχή και υιοθέτηση των παλαιοκομματικών μεθόδων και πρακτικών, και από νεότερους σε ηλικία.

Δυστυχώς η υιοθέτηση πρακτικών όπως της άκρατης σταυροθηρίας, του γενικευμένου παραγοντισμού και του λαϊκισμού, είναι η πιο εύκολη, η πιο δοκιμασμένη και «επιτυχημένη συνταγή» που ακολουθείται κατά κόρον για την κατάκτηση και νομή της εξουσίας.

Η ιστορία έχει δείξει ότι αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, καθώς και η περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών, η αλαζονεία, ο αυταρχισμός, και ο ανέλεγκτος αρχηγός, όσο χαρισματικός κι αν είναι, λειτουργούν σε βάρος της δημοκρατίας και της χρηστής διοίκησης, και αναπόφευκτα οδηγούν σε εκφυλιστικά φαινόμενα.

Το ερώτημα επομένως δεν είναι η ρήξη του νέου με το παλιό, η οποία ρήξη σε συνθήκες δημοκρατικής λειτουργίας δεν μπορεί να είναι απόλυτη, αλλά σε ποιο βαθμό οι παλαιοί δεσμοί και τα παλαιά δίκτυα επιβιώνουν όταν επικρατήσει το καινούργιο.

Βέβαια για να λέμε και την μαύρη αλήθεια, για το σημερινό τέλμα έχουμε κι εμείς οι πολίτες μερίδιο ευθύνης, γιατί μέχρι τώρα το ενδιαφέρον μας για το τόπο μας εξαντλείται την ημέρα των εκλογών.

Όμως για να διασφαλιστεί μια ομαλή και προοδευτική πορεία του τόπου, χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας με την ενεργή συμμετοχή όλων μας.

Είναι καιρός όχι μόνο να στηρίζουμε, αλλά και να ελέγχουμε την εξουσία.

Θα μας μιλήσουν πάλι για τα οράματά τους, για στρατηγικές και για τακτική, και κλείνοντας τις ομιλίες θα ζητήσουν από τον λαό να έχει και κρίση, αλλά και μνήμη!

Σύμφωνοι, όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά δεν μας φτάνουν.

Αυτά που λείπουν και που θα πρέπει να απαιτήσουμε, είναι να κάνουν πράξη τον σεβασμό και την ενίσχυση των θεσμών της άμεσης δημοκρατίας- λαϊκές συνελεύσεις κλπ, τον δημοκρατικό προγραμματισμό, τον έλεγχο, τον απολογισμό, και την διαφάνεια.

Ήρθε η ώρα όλα αυτά που λείπουν να τα δούμε στην πράξη, γιατί απ’ όλα τ’ άλλα …… έχουμε χορτάσει!

Σπάρτη: Γκάφα ολκής που οδηγεί σε μηδενισμό, αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο!

0

πηγη :www.isports.gr

Γκάφα ολκής για τη Σπάρτη που έπαιζε από το 78′ κόντρα στον Εργοτέλη με έξι Έλληνες στην ενδεκάδα, ενώ λόγω περιορισμών έπρεπε να παίζει με επτά!

Ο Μαρίνος Σατσιάς πέρασε αντικατέστησε τον Ζαχαριουδάκη με τον κοινοτικό Κρασνίκι στο 78′ λεπτό της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα στην ενδεκάδα της να υπάρχουν έξι Έλληνες!

Συγκεκριμένα η 11αδα της Σπάρτης στον εκτός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη με τις αλλαγές:

Πάντος, Κολτσίδας, Λώλος, Τσίμαν, Ζαχαριουδάκης (78′ Κρασνίκι), Αρώνης, Τιεντσέ, Νάτσης, Αγγελόπουλος (65′ Τιράρ), Γκαλβάο (30′ Ρόμο), Καινούργιος.

Η Σπάρτη δεν είχε περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης και πρέπει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων της να συμμετέχουν επτά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

Η Σπάρτη, εκτός από την ήττα στα χαρτιά κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, ενώ το άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ προβλέπει και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 (τα 2/5 ισχύουν για τις ομάδες της Football League).

Αυτή τη στιγμή οι Σπαρτιάτες έχουν 15 βαθμούς, αν αφαιρεθούν 4 βαθμοί, πέφτουν στους 11 βαθμούς με την ζώνη υποβιβασμού να βρίσκεται στους 17 όπου βρίσκονται τα Τρίκαλα με ένα λιγότερο αγώνα από την Σπάρτη.

Αναλυτικά:

«Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο».

Η αποστολή της Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου για Λέρνα

0

Η προετοιμασία της Αθλητικής Ένωσης Πελλάνας Καστορείου για τον εκτός έδρας αγώνα της 20ης αγωνιστικής με την Ένωση Λέρνας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Ο Μαντζούνης επέλεξε αποστολή δέκα εννέα ποδοσφαιριστών την οποία απαρτίζουν οι:

Κραβαρίτης, Διασσινός, Σιγαλός, Ασπιώτης, Τζιόλας, Παναγιωτίδης, Κοντογιάννης, Ρασσιάς Λεωνίδας, Γιώργος Αναστασάκος, Ζαραφέτας, Μιράκας, Μπαρόνε, Αιβαλιώτης, Κοτσοβός, Μουλιάτος, Δημητρέλης, Σικαλόπουλος, Κωνσταντινίδης, Γιόμπουε.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ηλίας Αναστασάκος, Πετζαρομάν, Λαμπρόπουλος, Πλατάνας, Στέφανος Ρασσιάς και με ίωση ο Εμέκα.

Ο αγώνας της 20ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής διεξάγεται την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Λέρνας με ώρα έναρξης 15:00.

Ιχνηλασιμότητα στο λάδι για την πάταξη της νοθείας

0

πηγη : www.neakriti.gr

Μηχανισμό ιχνηλασιμότητας στο ελαιόλαδο σχεδιάζει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ). Την υποχρέωση να υποβάλει άμεσα ένα σχέδιο διαδικασιών του μηχανισμού ιχνηλασιμότητας και να επανέλθει για εκτενέστερη συζήτηση και παρουσίασή του ανέλαβε συγκεκριμένα η αντιπροσωπία της ΕΔΟΕ, στο πλαίσιο προχθεσινής συνάντησης που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι το κλίμα της συνάντησης με τον υπουργό ήταν «ιδιαίτερα θετικό».

«Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 19/2/2019 (σ. σ. προχθές Τρίτη) συνάντηση αντιπροσωπίας της ΕΔΟΕ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νίκο Αντώνογλου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τομέα του ελαιολάδου και ειδικότερα στους βασικούς άξονες μιας εθνικής στρατηγικής για το προϊόν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της ποιότητας, της ασφάλειας και της υγιεινής του προϊόντος, καθώς και στην ανάγκη να τεθούν νέοι στόχοι και προτεραιότητες υπέρ του ελαιοκομικού τομέα.

Αναφερόμενος στη φετινή δύσκολη ελαιοκομική περίοδο, σημείωσε ότι, εκτός της αυξημένης δακοπροσβολής και της εμφάνισης του γλοιοσπόριου, επικράτησαν και μη ομαλές καιρικές συνθήκες που ήταν αδύνατον να προβλεφθούν.

Ωστόσο, ήδη ο διυπουργικός μηχανισμός για τη δακοπροστασία φέτος κινήθηκε 4 μήνες νωρίτερα και έχει εξασφαλιστεί η δέσμευση των σχετικών πιστώσεων προς τις Περιφέρειες, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία και ετοιμότητα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζει ως εξής: «Από πλευράς ΕΔΟΕ, ο πρόεδρος Μανόλης Γιαννούλης επανέλαβε για μία ακόμη φορά την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το ελληνικό ελαιόλαδο, ζητώντας από το ΥΠΑΑΤ να αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο, προκειμένου να καταγραφούν προβλήματα και να διαμορφωθούν προτάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η ανάγκη ύπαρξης διαφάνειας και νομιμότητας στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς και καταγραφής αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων για τις βασικές παραμέτρους του προϊόντος, τα οποία δε διατίθενται σήμερα. Κοινή θέση και των δύο πλευρών είναι ότι απαιτούνται παρεμβάσεις και στους τρεις πυλώνες που συνθέτουν τον τομέα του ελαιολάδου – ελαιοκαλλιέργεια, ελαιουργεία και τυποποιητές/διακινητές/εξαγωγείς – προκειμένου να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση.

Από την πλευρά της ΕΔΟΕ, επισημάνθηκε επίσης ότι μια διέξοδος στα υφιστάμενα προβλήματα και στις αγκυλώσεις που παρουσιάζει η αγορά θα μπορούσε να προέλθει μέσα από τη θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού ιχνηλασιμότητας του ελαιολάδου από το ελαιουργείο μέχρι την τελική του διάθεση. Το σύστημα αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει με βάση μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στον ΕΛΓΟ “Δήμητρα”.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη υλοποίησης δράσεων υπέρ του προϊόντος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας για τη βελτίωση της ποιότητας, όσο και σε χώρες του εξωτερικού για την προβολή και προώθηση του επώνυμου τυποποιημένου ελληνικού ελαιολάδου. Η βελτίωση, η προστασία και η ανάδειξη της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου και η διεύρυνση της παρουσίας και της ζήτησής του σε επώνυμη τυποποιημένη μορφή στις αγορές του εξωτερικού αποτελούν τη μόνη ασφαλιστική δικλίδα για την προοπτική και το μέλλον του προϊόντος.

Η ΕΔΟΕ ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει άμεσα ένα σχέδιο διαδικασιών του μηχανισμού ιχνηλασιμότητας και να επανέλθει για εκτενέστερη συζήτηση και παρουσίασή του».

Την ανακοίνωση αυτή υπογράφουν φορείς – μέλη της ΕΔΟΕ και συγκεκριμένα: η Νέα Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, ο ΣΑΣΟΕΕ (Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος), ο ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου), ο ΠΑΣΕΛ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελαιουργείων) και ο ΣΠΕΛ (Σύνδεσμος Πυρηνελαιουργών Ελλάδος).

Οι τυποποιητές σταμάτησαν να αγοράζουν

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα σχετικά με την παραγωγή, τις εξαγωγές και τα αποθέματα του ελαιολάδου, όλα τα δεδομένα δείχνουν πως τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ο όγκος των αγοραπωλησιών ήταν πολύ χαμηλός, με τις τιμές να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με αυτές των προηγούμενων εβδομάδων.

Επίσης, οι Ιταλοί επιχειρηματίες διατήρησαν την ίδια στρατηγική με τους Ισπανούς τυποποιητές. Κάνουν τη δική τους έρευνα για τις ποιότητες, πιέζουν για μείωση τιμών στις διαπραγματεύσεις τους και γενικότερα η Ιταλία αυτή τη χρονιά «πρέπει να εισάγει από το εξωτερικό περισσότερους από 500.000 τόνους και ψάχνει να βελτιώσει τα κέρδη της αγοράζοντας φτηνά και πουλώντας ακριβά», σύμφωνα με όσα έγραψε το olimerca.com και έγινε η απόδοση στα Ελληνικά από το olivenews.gr.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, στην Ισπανία γίνονται εκτιμήσεις για παραγωγή φέτος που μπορεί να φτάσει μέχρι τους 1,7 εκατομμύρια τόνους ελαιολάδου. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε σύγκρουση με άλλες που έχουν δημοσιευτεί πρόσφατα και κάνουν λόγο για χαμηλότερες παραγωγές στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και αλλού. Έτσι, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πόσο προβληματικές είναι οι καταστάσεις που δημιουργεί στην ελληνική αγορά του ελαιολάδου η απουσία ενός υπεύθυνου, επίσημου και σοβαρού δικτύου ενημέρωσης από το ίδιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή άλλον κρατικό φορέα.

Γρίπη: Τι σχέση έχει με το έμφραγμα – Πως να προστατευθείτε

0

Η γρίπη μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ασθενείς με καρδιοπάθεια. Μελέτες έχουν δείξει ότι, σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, έχουν εξαπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εξαιτίας της ένα έμφραγμα.

Έχουν επίσης αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν μυοκαρδίτιδα, δηλαδή φλεγμονή στον καρδιακό μυ.

Όπως εξηγεί η κλινική καρδιολόγος Chete Eze-Nliam, από την Cleveland Clinic, στο Οχάιο, η γρίπη προκαλεί φλεγμονή η οποία μπορεί να προσβάλλει διάφορα όργανα του σώματος.

Πέτρος Τατούλης: «Ο πρώτος Ελληνικός μικροδορυφόρος με ονομασία Μυθική Πελοπόννησος γίνεται πραγματικότητα»

0
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να πρωτοπορεί επενδύοντας σε πολιτικές που αφορούν τη διαστημική επιστήμη και τις διαστημικές εφαρμογές, ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα σπουδαία συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε σχέση με την τεράστια οικονομία που αναπτύσσεται γύρω από το διάστημα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια υπογραφής δύο πρωτοκόλλων συνεργασίας, αφενός με Von Karman Institute for Fluid Dynamics, το κορυφαίο ινστιτούτο διαστημικής επιστήμης του ΝΑΤΟ, και, αφετέρου, με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού και Τηλεματικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.
Με το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Von Karman Institute for Fluid Dynamics, το οποίο υπέγραψε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ινστιτούτου κ. Peter Grognard, ανανεώνεται για τρία ακόμη χρόνια η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το κορυφαίο αυτό ακαδημαϊκό ινστιτούτο διαστημικής επιστήμης του ΝΑΤΟ, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει εκ νέου την εθνική εκπροσώπηση της χώρας.
Μέσω αυτού του πρωτοκόλλου συνεργασίας θα χρηματοδοτηθεί η συμμετοχή Ελλήνων μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, προερχόμενων κυρίως από στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα οποία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους θα συνδράμουν με την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση στην εφαρμογή πολιτικών που αφορούν το διάστημα.
Ο Πέτρος Τατούλης συζήτησε επίσης με τον κ. Grognard τη δυνατότητα δημιουργίας κέντρου διαστημικής επιστήμης του Von Karman Institute στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρωτοβουλία η οποία, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ινστιτούτου, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μπορεί να έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα τόσο για το Ινστιτούτο, όσο και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το δεύτερο μεγάλο σχέδιο που συζητήθηκε μεταξύ Τατούλη και Grognard είναι η προοπτική δημιουργίας της διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, η οποία παρουσιάζει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον και μπορεί να υποστηριχθεί τόσο από το Von Karman Institute, όσο και από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας με το θεσμοθετημένο Εργαστήριο «Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού και Τηλεματικής» του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και το Διευθυντή του Εργαστηρίου κ. Δημητρίου Τσελέ, αφορά μια ακόμα κορυφαία για τα Ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία στο χώρο των διαστημικών εφαρμογών.
Τη σχεδίαση και υλοποίηση του μικροδορυφόρου με όνομα «Μυθική Πελοπόννησος – Mythical Peloponnese Satelite (MythPelSat)».
Το εν λόγω αναπτυξιακό έργο ενισχύεται από τη συνδρομή του καθηγητή κ. Περικλή Παπαδόπουλου από τις ΗΠΑ και του επίσης καθηγητή κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου, και συνεχίζει τις σχετικές αρχικές προσπάθειες επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ο μικροδορυφόρος MythPelSAT θα είναι ο πρώτος μικροδορυφόρος που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με όλα του τα υποσυστήματα στην Ελλάδα.
Ο εν λόγω μικροδορυφόρος θα ενσωματώνει καινοτομίες οι οποίες θα αναπτυχθούν αποκλειστικά από τα μέλη του Εργαστηρίου. Συγκεκριμένα, μαζί με τα υποσυστήματα ενέργειας, ελέγχου και πλοήγησης, θα σχεδιαστούν και θα αναπτυχθούν ειδικά υποσυστήματα επικοινωνιών δεδομένων και υπερφασματικής επισκόπησης.
Ο κύριος σκοπός του μικροδορυφόρου θα είναι η υποστήριξη καινοτόμων εφαρμογών στο πεδίο του αγροκτηνοτροφικού και περιβαλλοντικού τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση, αποφασιστικότητα, συνέπεια και προπαντός σκληρή δουλειά το έργο μας για να φέρουμε την Πελοπόννησο μπροστά στις εξελίξεις, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό για να μπορέσει η Πελοπόννησος να αξιοποιήσει όλα αυτά που φέρνει το μέλλον» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης και τόνισε «για να το πετύχουμε αυτό βγαίνουμε έξω από τα στενά όρια του τόπου μας, εδραιώνουμε διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες και δημιουργούμε τις υποδομές για την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Πελοποννήσου».

ΕΦΚΑ: Το Σαββατοκύριακο τα ειδοποιητήρια για τον Ιανουάριο 2019

0

Οι εισφορές Ιανουαρίου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, θα αναρτηθούν από τον ΕΦΚΑ το διήμερο 23/02 και 24/02/2019, στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, οι εισφορές έχουν υπολογιστεί με τα νέα μειωμένα ποσοστά κλάδου σύνταξης, όπως προσδιορίζονται με το N. 4578/2018.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019. Την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Οι επιτροπές κατοίκων απαντουν στους προεδρους για το θέμα της Λαϊκής Σπάρτης

0

Ως απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος , των Παραγωγών/Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας κ. Σταύρος Λιακάκος και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας κ. Σωτήριος Ροϊνός , σχετικά με τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης , έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

  1. Σε ποια νόμιμη , καταστατικά , συνέλευση των Σωματείων τους ελήφθη η απόφαση για «κάθετη διαφωνία» σχετικά με τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς ; Μπορούν οι κκ. Πρόεδροι των ως άνω Σωματείων να παρουσιάσουν την απόφαση αυτή ; ΄Η μήπως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση ;
  1. Ποιοι είναι εκείνοι που διαδίδουν στο παζάρι της Σπάρτης , και προεξοφλούν , ότι η απόφαση της εννιαμελούς επιτροπής θα είναι αρνητική ; Πού εδράζεται αυτή η φημολογία
  1. Κάτω από ποιο κείμενο τέθηκαν οι 3.000 υπογραφές που επικαλούνται οι κκ πρόεδροι ότι διαφωνούν με τη μετακίνηση της Λαϊκής ; Μπορούν  οι κκ Πρόεδροι να  παρουσιάσουν αυτό το κείμενο ως  αναπόσπαστο σώμα των υπογραφών ;
  1. Τέλος , όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «αυτοπροσδιοριζόμενοι» , ο οποίος αποδίδεται στους εκπροσώπους μας , θέλουμε να τονίσουμε πως το να εκπροσωπεί κάποιος , μέσα από αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες , τους απλούς πολίτες , που συσπειρώνονται κι ενεργοποιούνται γύρω από τα προβλήματά τους , είναι τίτλος τιμής κι ευθύνης , που ξεπερνά τα όποια συνδικαλιστικά αξιώματα .

Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως η απόφαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών θα είναι σύμφωνη :

– με το καθολικό αίτημα των κατοίκων των δύο συνοικιών , που αποτελούν το 1/3, περίπου , του πληθυσμού της πόλης ,

– με τη θετική γνωμοδότηση της Τροχαίας Σπάρτης ,

– με τη θετική απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σπάρτης ,

– με τη θετική απόφαση της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης και

– με την θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης .

 

 

Παρουσίαση του 2ου βιβλίου του Δημήτρη Διαμαντακου «Ένα Χειρόβολο Ιστορίες»

0

Δειτε τη παρουσιαση του 1ου Βιβλιου ΕΔΩ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας θα γινει η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Διαμαντάκου <<Ένα Χειρόβολο Ιστορίες >>.

Αξιζει να αναφερουμε οτι ειναι το 2ο βιβλιο του Δημητρη Διαμαντακου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιάννης Λαμπρινάκος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κείμενα θα διαβάσει η Ιωάννα Γκουβούση-Κουρλα πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Κα Αδαμαντία Τζανετέα και ο Δήμαρχος Δήμου Ευρωτα Κος Δήμος Βερδος.

Την εκδήλωση συντονίζει η συγγραφέας Ρούλα Σαμαϊλίδου – Βάκου.

«Μορέας»: Προληπτικά μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία (VIDEO)

0

Εν όψει των χιονοπτώσεων, που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.

Έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε.

Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.

Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε –αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας.

Αν σε περίπτωση ανάγκηςχρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.

Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710-562.000.

Δείτε το βίντεο για την ασφαλή οδήγηση στο χιόνι: https://bit.ly/2SSQVN