Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

Εξισωτική του 2013 και 2014 – ΥπΑΑΤ: «Μετά από απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιο κοντά στη λύση για τους κτηνοτρόφους»

0

Η σταθερή προσπάθεια της Κυβέρνησης για το δίκαιο δίνει ένα νέο νομικό κεκτημένο για τη λύση της αδικίας των εξισωτικών 2013 και 2014, όταν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις φρόντιζαν για ακριβώς το αντίθετο οδηγώντας σε περικοπές και επιστροφές με την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού της Χώρας μας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 15ης Μαΐου 2019, στην υπόθεση 0-341/17 Ρ (Ελληνική Δημοκρατία, υποστηριζόμενη από το Βασίλειο της Ισπανίας, κατά Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ορίζει πλέον ότι « ….το αποφασιστικό κριτήριο για τον προσδιορισμό του «μόνιμου βοσκότοπου» δεν είναι το είδος της βλάστησης που καλύπτει τη γεωργική έκταση, αλλά η πραγματική χρήση της εν λόγω έκτασης για γεωργική δραστηριότητα η οποία είναι χαρακτηριστική για τους «μόνιμους βοσκότοπους». Κατά συνέπεια, η παρουσία ξυλωδών φυτών ή θάμνων δεν μπορεί αφεαυτής να αποκλείσει τον χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως «μόνιμου βοσκότοπου», εφόσον δεν επηρεάζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η αποτελεσματική χρήση της επιφάνειας για σκοπούς γεωργικής δραστηριότητας» (σκέψη 54 της απόφασης). Επίσης, δέχθηκε ότι « … προκειμένου να καθοριστεί αν η οικεία έκταση πρέπει να χαρακτηριστεί ως «μόνιμος βοσκότοπος», κατά την έννοια του άρθρου 2, πρώτο εδάφιο, σημείο 2, του κανονισμού 796/2004, το καθοριστικό κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι όχι το είδος της βλάστησης που καλύπτει την έκταση αυτή, αλλά η πραγματική χρήση της για γεωργική δραστηριότητα η οποία είναι χαρακτηριστική για τους «μόνιμους βοσκότοπους» (σκέψη 58 της απόφασης).

Η παραπάνω απόφαση μπορεί μεν να έχει εφαρμογή για το έτος 2008, όμως και για το έτος 2013 εκκρεμεί αναίρεση της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώπιον του Δικαστηρίου. Ήδη ολοκληρώθηκε η γραπτή διαδικασία και έχει υποβληθεί αίτημα στο Δικαστήριο για τη διεξαγωγή προφορικής συζήτησης, ο προσδιορισμός της οποίας εκκρεμεί (Απόφαση Επιτροπής ad hoc 50, Αριθμ. Δικ Υπόθεσης 0-797/18 Ρ).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε ότι «με άοκνη την προσπάθεια για το δίκαιο, αναμένουμε τις επόμενες αποφάσεις και προσβλέπω ότι αυτές θα είναι απόρροια και σε συνέπεια με την απόφαση του Δικαστηρίου της 15ης Μαΐου 2019. Υφίστανται λοιπόν πλέον ισχυρά ερείσματα ώστε ο ανωτέρω ορισμός του μόνιμου βοσκότοπου να επεκταθεί και να εφαρμοστεί και για το έτος 2013, οπότε και θα ανοίξει ο δρόμος για την υπόθεση της εξισωτικής 2013 και ασφαλώς 2014 και την άρση των μεγάλων αδικιών για τους κτηνοτρόφους της χώρας μας».

Δεκτές οι γνωματεύσεις εκτός ΚΕΠΑ για προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

0

Με την παρέμβαση του νομικού Τάκη Αλεξανδράκη στον ΟΠΕΚΑ στις
31-05-2019 υπέρ ενός ανθρώπου με αναπηρία,αποκαλύφθηκε η άθλια
μεθόδευση που υλοποιούσαν οι υπηρεσίες του ώστε να μην καταβάλλεται
κανένα προνοιακό επίδομα σε αιτούμενους που κατείχαν νόμιμο
πιστοποιητικό αναπηρίας Ανώτατων Στρατιωτικών Υγειονομικών Επιτροπών.
Με τη δημοσιοποίηση του θέματος από το ιστολόγιο, που αναπαρήγαγαν
πολυάριθμα ΜΜΕ τα οποία και ευχαριστούμε, αλλά και με απευθείας
επικοινωνία του Τάκη Αλεξανδράκη με τον διευθυντή του αρμοδίου
τμήματος του ΟΠΕΚΑ, ασκήθηκε μεγάλη πίεση για την επίλυση του
προβλήματος.

Ο συνδυασμός των δυνάμεων ανάγκασε (αν και ιδιαίτερα
καθυστερημένα) τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης να εκδώσει
εγκύκλιο, με αρρ. πρωτοκόλλου Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.27334/675, Αθήνα
14-6-2019 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης, με την οποία απαιτεί το αυτονόητο.

Ο ΟΠΕΚΑ να κάνει δεκτές τις γνωματεύσεις Α.ΣΥ.Ε., Α.Ν.Υ.Ε., Α.Α.Υ.Ε., της Ανώτατης
Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ανώτατης
Υγειονομικής Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος σε ισχύ που έχουν
εκδοθεί από τους αιτούντες για άλλη αιτία, εφόσον πληρούνται με βάση
αυτές οι ιατρικές προϋποθέσεις του κατά περίπτωση αιτούμενου
προνοιακού προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης, όπως άλλωστε ορίζει το
άρθρο 1, παρ. 1 του ν. 4331/2015, το οποίο ο ΟΠΕΚΑ παρέβαινε έως τώρα.

Ευχαριστούμε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους με αναπηρία της
χώρας για την υποστήριξή τους στην προσπάθεια μας. Σας ευχαριστούμε
για τη διαρκή επικοινωνία με δεκάδες τηλεφωνήματα, εκατοντάδες
ηλεκτρονικά μηνύματα, με τα οποία μοιράζεστε το πρόβλημά σας μαζί μας
και λαμβάνετε συγκεκριμένη, εμπεριστατωμένη απάντηση. Σας ευχαριστούμε
γιατί ακολουθείτε τις οδηγίες μας, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιοι των
δημοσίων υπηρεσιών προσπαθούν με κάθε τρόπο να σας πείσουν για το
αντίθετο, να σας οδηγήσουν στην απεμπόλιση των δικαιωμάτων σας και
μάλιστα, με «δική σας πρωτοβουλία»!

Όλοι εσείς θυσιάζεστε στο βωμό της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Περιμένουμε την επικοινωνία σας,να εξετάσουμε και το δικό σας ζήτημα και ν’ αναζητήσουμε τη λύση του
στην έννομη τάξη της Ελλάδας μας!

 

“Φωτεινή Ζαχαράκη”

0

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Ο θάνατος κάθε νέου ανθρώπου προξενεί , πάντα , πόνο μεγάλο . Όταν μάλιστα ο άνθρωπος αυτός έχει συνδέσει τη ζωή του με την αγάπη και την προσφορά για τα παιδιά , τότε ο πόνος γίνεται μεγαλύτερος και το κενό που μένει στη ζωή μας μοιάζει δυσαναπλήρωτο .

Ένας τέτοιος ξεχωριστός άνθρωπος ήταν η Φωτεινή Ζαχαράκη που τόσο ξαφνικά και απρόσμενα έφυγε από τη ζωή .

Η Φωτεινή , δεν αφιέρωσε τη ζωή της στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Σπάρτης .  Ο Παιδικός Σταθμός  του Δήμου Σπάρτης ήταν η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ της Φωτεινής . Τα παιδάκια του κόσμου  που πέρασαν από τον Σταθμό , στην πιο τρυφερή τους ηλικία , ήταν ΟΛΑ παιδιά της Φωτεινής . Το ’βλεπες στο πλατύ της χαμόγελο  όταν τα υποδεχόταν το πρωί , στη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά της που φώλιαζαν όποτε το είχαν ανάγκη , στα μάτια της που φώτιζαν όταν τους μιλούσε , όταν τα συμβούλευε , όταν τα πρόσεχε και τα τάιζε , όταν τα μάθαινε παραμύθια και τραγούδια , όταν τα καθάριζε και τα φρόντιζε σαν μάνα όταν χρειαζόταν , όταν τα μάθαινε ωραίες χειροτεχνίες και παιχνίδια  και τα εμψύχωνε με τη ζεστή φωνή της στις όμορφες γιορτές τους ,  όταν έσβηνε το κλάμα τους και πλάταινε το γέλιο τους , όταν πάσχιζε μ’ όλες της τις δυνάμεις , ως Προϊσταμένη , να λύνει τα προβλήματα του Σταθμού και να κάνει το περιβάλλον των παιδιών πιο όμορφο , πιο λειτουργικό , πιο άνετο και πιο ασφαλές .

Κάθε μέρα η Φωτεινή του Παιδικού Σταθμού Σπάρτης ,  έκανε τη μεγάλη καρδιά της αντίδωρο και τη μοίραζε απλόχερα στα παιδάκια της .  Κι έκανε τις καρδιές τους και τις ψυχούλες τους να ανθίζουν λουλούδια  και φώτιζε το μυαλουδάκι τους με το φως της Αγάπης και της Γνώσης , για να είναι έτοιμα , όταν σαν μεγάλοι θα βρίσκονταν στα δύσκολα σταυροδρόμια της Ζωής , να παίρνουν τους δρόμους της Αρετής .

Φτώχυνε η τοπική μας κοινωνία με τον θάνατο της Φωτεινής  . Σπανίζουν πια στις μέρες μας οι άνθρωποι που ζουν για να αγαπούν και να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια στην κοινωνία .

Φωτεινή , σ’ ευχαριστούμε  για το καθημερινό παράδειγμα ζωής που μας έδινες . Σ’ ευχαριστούμε για ό,τι έκανες για τα παιδιά και τα εγγόνια μας , για την αγάπη , την έγνοια και τη γνώση που τους έδωσες .  Σίγουρα θα έχεις για πάντα μια θέση στην καρδιά και στο μυαλό τους μέσα στα όμορφα άνθη που φύτεψες εκεί . Κι αυτό είναι Αθανασία για τον άνθρωπο , Φωτεινή  .

25-6-2019

 

 

 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τεταρτη για το  Δήμο Ευρώτα, Μονεμβάσιας και Δήμο Ελαφονήσου .

0

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για την Τετάρτη 26 Ιουνίου  2019  προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το  Δήμο Ευρώτα, Δήμο Μονεμβάσιας και Δήμο Ελαφονήσου  ΠΕ Λακωνίας.

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 4 συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Εφιστούμε ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε Δασικές περιοχές όπως αυτές αναφέρονται στην απόφαση Αριθμ. Πρωτ: Γ.Α 173889/234/2-7-2018  ΑΔΑ: Ψ0ΦΣ7Λ1-1ΓΔ  της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

Εγκαινίασε το πολιτικό του γραφείο ο Νεοκλής Κρητικός

0
cof

Τελέστηκε σήμερα το πρωί ο Αγιασμός στο Πολιτικό γραφείο του Νεοκλή Κρητικού υποψήφιου βουλευτή Λακωνίας με τη Νέα Δημοκρατία, μετά από πρωτοβουλία του ιδίου και των συνεργατών του. Τον Αγιασμό ετέλεσε ο εφημέριος του «Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης» Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπλάθρας.

Ο κ. Κρητικός μέσα σε ένα πολύ ζεστό κλίμα δέχθηκε τις ευχές των συνεργατών και της οικογένειας του και παράλληλα τους ευχαρίστησε που είναι δίπλα του σε αυτόν τον αγώνα.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Την Κυριακή 7/7 ψηφίζουμε για τη ζωή μας

0

Τέσσερα χρόνια τώρα κάναμε πράξη όσα δεν είχαν γίνει δεκαετίες τώρα για τη Λακωνία. Δουλέψαμε για το νομό μας και για όλη την Ελλάδα. Μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες πρωτόγνωρης κρίσης η Λακωνία άλλαξε.

Σε συνθήκες χρεοκοπίας που δεν τις προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που αντίθετα έβγαλε τη χώρα από την κρίση, ο λαός και η κυβέρνηση κοπίασαν, αλλά ξανάστησαν τη χώρα όρθια. Ώρα να γευτούμε τους  καρπούς των κόπων μας! Χωρίς διαπλοκή και διαφθορά στη Λακωνία έγιναν τα ακόλουθα:

ΦιλόΔημος στη Λακωνία

Το ποσό των 21.318.205,51ευρώ  διατίθεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (Ι και ΙΙ) για το νομό Λακωνίας. Αναλυτικά τα ποσά του «ΦιλόΔημου» ανά δήμο:

Δήμος Μονεμβασίας 7.940.652,78 (σε ευρώ)

 • Αποχέτευση 4.137.794,40
 • Δημοτικά κτήρια 1.600.000
 • Ύδρευση 1.124.947,98
 • Υλοποίηση έργων και επενδύσεων 504.300
 • Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου 260.000
 • Αναβάθμιση παιδικών χαρών 221.910,40
 • Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων 91.700

Δήμος Σπάρτης 7.298.670 (σε ευρώ)

 • Ύδρευση 3.000.000
 • Αντιπλημμυρική προστασία 2.200.000
 • Υλοποίηση έργων και επενδύσεων 818.300
 • Αγροτική οδοποιία 554.870
 • Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου 323.500
 • Αναβάθμιση παιδικών χαρών 212.000
 • Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων 190.000

Δήμος Ανατολικής Μάνης 4.811.782,73 (σε ευρώ)

 • Αποχέτευση 2.919.882,73
 • Ύδρευση 976.000
 • Υλοποίηση έργων και επενδύσεων 356.100
 • Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου 290.000
 • Αναβάθμιση παιδικών χαρών 213.000
 • Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων 56.800

Δήμος Ευρώτα 923.700 (σε ευρώ)

 • Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου 215.000
 • Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων 71.500
 • Αναβάθμιση παιδικών χαρών 218.000
 • Υλοποίηση έργων και επενδύσεων 419.200

 Δήμος Ελαφονήσου 343.400 (σε ευρώ)

 • Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου 100.000
 • Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων 5.000
 • Αναβάθμιση παιδικών χαρών 130.000
 • Υλοποίηση έργων και επενδύσεων 108.400

Πολιτιστική ανάπτυξη

 • Χρηματοδότηση 5,26 εκατ. ευρώ για νέα έργα που θα δώσουν ώθηση στην πολιτιστική ανάπτυξη της Λακωνίας:
 • Εργασίες στο πλαίσιο βελτίωσης και επέκτασης της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο Μυστρά, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.
 • Αποκατάσταση και ανάδειξη εκκλησιαστικού συγκροτήματος του Ι.Ν. Ελκόμενου Χριστού στην Κάτω Πόλη Μονεμβασιάς, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.
 • Αποκατάσταση και ανάδειξη του νότιου επιθαλάσσιου τείχους και του νοτιοδυτικού προμαχώνα στην Κάτω Πόλη Μονεμβασιάς, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.
 • Συντήρηση, αποκατάσταση και στατική ενίσχυση του βυζαντινού ναού Αγ. Γεωργίου Λογκανίκου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
 • Συντήρηση, αποκατάσταση και στατική ενίσχυση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Καλογωνιά, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
 • Εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη της αρχαίας γέφυρας του Ξηροκαμπίου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Η έμπρακτη στήριξη, με 5,26 εκατ. ευρώ, της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την περαιτέρω ενίσχυση του ρεύματος πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού προς τη Λακωνία.

Επιχειρηματικότητα

 • Εγκρίθηκε το ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στη Σπάρτη.
 • Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό περιβάλλον και νέες τουριστικές και μεταποιητικές μονάδες δημιουργούνται στο νομό σε Σπάρτη, Μυστρά, Μάνη και Μονεμβασιά δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Αγροτική ανάπτυξη και χρηματοδότηση αγροτών

 • Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για τους βιοκαλλιεργητές στην τελευταία πρόσκληση.
 • Αυξήθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση στα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια.
 • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα αιγοπρόβατα και στα μανταρίνια.
 • Απεμπλοκή διαδικασίας και εξόφληση παλαιών οφειλών.
 • Εγκρίθηκε η κατασκευή του φράγματος της Κελεφίνας (24 εκατ. ευρώ). Μεγάλο αρδευτικό έργο που μειώνει το κόστος παραγωγής και πολλαπλασιάζει την απόδοση καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
 • Αναβαθμίζεται το Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης Γυθείου το οποίο θα μεριμνά για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας στο νομό.
 • Επιλύθηκε το πρόβλημα για την εξαγωγή της ελιάς Καλαμών.
 • Πιστοποίηση Μοναστηριακών προϊόντων και προϊόντων μικρών Παραγωγών. Συνέδριο στη Σπάρτη

Υποδομές – Δημόσια Έργα

 • Εκπονείται μελέτη για την παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη με νέα γέφυρα στον Ευρώτα.
 • Ολοκληρώθηκε με μείωση κόστους ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο-Σπάρτη.
 • Δημιουργήθηκε κόμβος στα Φουντέικα –Άγιο Κωνσταντίνο.

Υγεία

 • Δημιουργία ΤΟΜΥ στη Σπάρτη, η πρώτη στην Ελλάδα με πάνω από 24.000 επισκέψεις στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.
 • Τομέας ΕΚΑΒ στο Γύθειο.
 • Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, 69 και 10 στη Σπάρτη και στους Μολάους αντίστοιχα. Νέα ασθενοφόρα και νέος εξοπλισμός είναι ήδη στην υπηρεσία των πολιτών.

Παιδεία

Αναβαθμίστηκε η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τη δημιουργία 4 νέων πανεπιστημιακών σχολών:

 • Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

Στη Γενική παιδεία:

 • Νέο Ειδικό Σχολείο αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επαναλειτούργησε το Λύκειο Ξηροκαμπίου μετά από το 2012.
 • Αναβαθμίστηκε το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Μυστρά, Ιδρύθηκε Εσπερινό ΕΠΑΛ με τομείς Αγροτικής κατεύθυνσης.

Ασφάλεια

 • Αύξηση της δύναμης της αστυνομίας κατά 3 1 θέσεις ενώ τον Οκτώβριο θα γίνουν και νέες μεταθέσεις
 • Μονιμοποιήθηκαν οι πυροσβέστες τριετούς και πενταετούς υποχρέωσης.
 • Δημιουργήθηκε εθελοντικός πυροσβεστικός Σταθμός στην Πετρίνα.
 • Ο σταθμός στα Κύθηρα ενισχύθηκε ικανοποιητικά.
 • Αυξήθηκε ο στόλος της ΕΛΑΣ κατά 9 οχήματα όπως και του πυροσβεστικού Σώματος

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς διεκδικήσαμε και υλοποιούμε όλα τα παραπάνω. Τα τοπικά αγροτικά μας προϊόντα αναγνωρίζονται διεθνώς. Συνεχίζουμε με αμείωτες προσπάθειες την υλοποίηση της νέας οδού Σπάρτης Γυθείου, την αξιοποίηση του ΚΕΓΕ Γυθείου ώστε να εκπαιδεύονται οι αγρότες, το Δημοπρατήριο ελαιολάδου. Το  νοσοκομείο της Σπάρτης εκσυγχρονίζεται ριζικά.

Στόχος να γίνει η Λακωνία σημείο αναφοράς στην αγροτική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη. Το μέλλον είναι στα χέρια κάθε Λάκωνα. Δεν θα γυρίσουμε πίσω στο πελατειακό κράτος, στην αδράνεια και στην αφάνεια. Δεν θα αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Την Κυριακή 7/7 ψηφίζουμε για τη ζωή μας.

Ο Δήμος Σπάρτης για την απώλεια της Φωτεινής Ζαχαράκη

0

Στην Σπάρτη σήμερα την 25η του μηνός  Ιουνίου του έτους 2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 14.30 μ.μ συνήλθε, το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης  σε Έκτακτη  Συνεδρίαση με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της  κα. Φωτεινής  Ζαχαράκη Προϊσταμένης του αυτοτελούς τμήματος Παιδικής φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης και  σε  ένδειξη  πένθους  και  ελαχίστου  φόρου  τιμής,  αποφάσισε  ομόφωνα  την  έκδοση  του  παρακάτω  ψηφίσματος :

ΨΗΦΙΣΜΑ

1.Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια και στους συγγενείς της εκλιπούσας.

2.Να παραστεί ο Πρόεδρος του Ν.Π. και το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου στην εξόδια ακολουθία.

3.Να τηρηθεί  ενός  λεπτού  σιγή  τόσο  στην  παρούσα  έκτακτη  συνεδρίαση  του  Διοικητικού  Συμβουλίου,  όσο  και  στην  πρώτη  τακτική  συνεδρίαση  αυτού.

4.Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο του Δήμου Σπάρτης.

Μπότσιος: “Συντομα η ανακοίνωση νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη”

0

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Σωτήρης Μπότσιος, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει :

Χτες Δευτέρα 24/6 είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε, στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Renzo Piano συνεργάτη του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» με τους επιτελείς του, συνοδευόμενους από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Ιδρύματος.

Ήταν η τέταρτη στη σειρά προγραμματισμένη επίσκεψη στελεχών του ΙΣΝ, στα πλαίσια της συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του Γ.Ν. Λακωνίας με το Ίδρυμα και του σχεδιασμού του οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει στην ανέγερση νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη, στον χώρο του ήδη υπάρχοντος. Και φυσικά πρόκειται για καινούργιο κτίριο και όχι για παρεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές.

Με εντυπωσιακό επαγγελματισμό και εξειδικευμένα στελέχη διεθνούς κύρους, σε απόλυτη συνεργασία εδώ και ένα χρόνο περίπου με τη Διοίκηση και της υπηρεσίες μας, το ΙΣΝ προσεγγίζει τις κτιριακές ανάγκες του Νοσοκομείου μας, με τρόπο δημιουργικό και κυρίως αθόρυβο.

Από κοινού με το ΙΣΝ και με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας, με τη βοήθεια εκείνων των στελεχών του Νοσοκομείου μας που πίστεψαν από την αρχή στο εφικτό της….«ουτοπίας» μας, βουτήξαμε στα βαθειά, παλέψαμε, και η Σπάρτη φαίνεται πως θα αποκτήσει ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, βασισμένο πλέον στα διεθνή standards με μονόκλινους και δίκλινους θαλάμους, το οποίο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Νομού.

Πρόκειται όντως για μία ιστορική στιγμή στον τομέα της υγείας του Νομού μας, για κάτι που ήταν δίκαιο και φαίνεται να γίνεται πράξη. Η ευθύνη για την επίσημη ανακοίνωση του έργου, ανήκει στον χορηγό, πράγμα που όλα δείχνουν ότι θα γίνει σύντομα.

Φυτείες με 2.310 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στα Κύθηρα

0

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε συνεργασία με το Α.Τ. Κυθήρων, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εντόπισε σε δύσβατη περιοχή στα Κύθηρα, φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 22-6-2019 έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ανευρέθη σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή Αγ. Αναστασία της νήσου των Κυθήρων φυτεία κάνναβης. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -2.310- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από -0,20- έως -1,80- μέτρα ενώ στο χώρο της φυτείας εντοπίσθηκαν και κατασχεθήκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας και υδροδοτήσεως αυτής.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών συνεχίζεται.

62nd Convention PROGRAM OF EVENTS

0

Program of Events

Friday, June 28 at 7:00 p.m.

Welcome night at St. Katherine’s Greek Orthodox Church, 3149 Glen Carlyn Rd., Falls Church, VA 22041.

Saturday, June 29 at 10:00 a.m.

Potomac River Sightseeing Boat Cruise.  Bus will pick up participants at each hotel (Holiday Inn and Westin) and transport to Alexandria waterfront.  The narrated round-trip cruise will provide stunning views of Washington’s monuments and historic landmarks between Alexandria and Georgetown.  Lunch will be provided on the return trip to the Holiday Inn.  Tickets are $30 for adults and $20 for children ages 2-11 (cash or check).

Saturday, June 29 at 2:30 p.m.

Krokeai Society General Meeting at the Holiday Inn, 4610 N. Fairfax Dr., Arlington, VA 22203 in the Wilson Room. Immediately following the boat cruise, all Krokeai Society participants are invited to an important Krokeai Society General Meeting.

Saturday, June 29 at 7:00 p.m.

Dinner/Dance at St. Katherine’s Greek Orthodox Church, 3149 Glen Carlyn Rd., Falls, Church, VA 22041.  Live Greek music provided by “Zephyros” and dinner with cash bar.  Tickets are $55 for adults (ages 18+), $25 for children ages 6-17, and free for children under age 6 (cash or check).

Contact for tickets or more information:

John Goranitis 571-238-3015                              Tony Alexakis 703-599-8608

Takis Alepohoritis 703-505-1842