Η Συναυλια με το Σεξτεττο Κλαρινεττων Κροκεων [φωτο-βιντεο]

Κροκεάτες κάθε ηλικίας κατέκλυσαν το Πνευματικο Κέντρο “Νικηφόρος Βρεττακος” της “μικρής μας πόλης”, για να παρακολουθήσουν την πρώτη συναυλία της τάξης κλαρινεττου του συμπολίτη μας κλαρινεττιστα Ηλία Κολοβου, πρώην σόλο κλαρινεττο της Εθνικης Λυρικης Σκηνης. Ο Ηλίας Κολοβος  διδάσκει αυτα τα παιδιά συστηματικά τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Με τον σύντομο, περιεκτικό, σαφή και  καυστικο του λόγο, αφου ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν με κάποιο τροπο για αυτήν την εκδήλωση, αλλα και όσους βοηθούν τα τελευταία χρονια έκανε μια μικρη αναδρομή στα προβλήματα της Φιλαρμονιμης μας, και του συλλόγου μας γενικα.

Το κοινό μετα απο παρακλησή του άκουγε σε απολυτη σχεδόν ησυχια γεγονός που έδειξε τον σεβασμό στη δουλειά του, αλλα και στους κόπους των μικρών μαθητών του.

Ακουστηκαν γνωστές μελωδίες των τελευταίων δεκαετιών, οπως η ρωσική “καλλίνκα”, μια παληα Ισραηλινή επιτυχία της δεκαετίας του ’60 και αλλα κομμάτια σε συνδυασμό δυο κλαρινεττων κρατώντας εκείνος παντα το ρόλο του 2ου.

Στην συνεχεια ακούσαμε δυο αποσπάσματα απο την 9η συμφωνία του Μπετοβεν και τον ύμνο του στη χαρά και απο τη συμφωνία του Νεου Κόσμου του Ντβορζακ.

Για το τελος κράτησε να μας δώσει σε Πρώτη Παγκόσμια Εκτέλεση μια μικρη φαντασία σε ελληνικούς σκοπούς, για έξι κλαρινεττα του πολυ ταλαντούχου και σκληρού εργάτη της μουσικης Κερκυραίου συνθέτη και αρχιμουσικού της Παλαιας Φιλαρμονικής Κέρκυρας Σπύρου Προσωπαρη, τονίζοντας πως “απόψε τα παιδιά μας γραφουν ιστορία παίζοντας για πρώτη φορά το έργο αυτο.

Γιατί οταν ο μουσικολόγος κ ο ερευνητής στο μέλλον ψάξει που παίχτηκε πρώτη φορά το έργο, θα αντικρίσει το χωριο μας. Τις Κροκεες κ ετσι θα ανοίξει χάρτες και χάρτες για να βρει πού ειναι τα Λεβετσοβα. Και αυτο ειναι πολυ τιμητικό και συγκινητικό και για εμάς, αλλα και γι τα παιδιά αυτα”. Το έργο δόθηκε με μεγάλη επιτυχία κάνοντας τον κοςμο να σιγοτραγουδάει τα τραγούδια του τόπου του κ καταλαβαίνοντας την μουσικη πια απο δικά του βιώματα.

Τη συναυλία τα παιδιά και ο δάσκαλός την αφιέρωσαν στη μνήμη όλων αυτών που έφυγαν απο τη ζωή κ αγωνίστηκαν αυτα τα 90 κ βάλε χρονια για την φιλαρμονικής μας και τον Πολιτιστικο μας συλλογο απο συγχωριανους μας Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας και φυσικά απο το χωριο μας .



Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.