Η κατάσταση με την έλλειψη καθαριστριών στον Δήμο Ευρώτα δεν ειναι πρωτόγνωρο φαινόμενο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

28/3/24

Σήμερα το πρωϊ εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Σκάλας, έπραξαν το αυτονόητο αρνούμενοι να βάλουν τα παιδιά στις τάξεις ,διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθαριότητας στο σχολείο τους,εδώ και τρεις ημέρες. Η μία καθαρίστρια που είναι για να καθαρίζει αυτο το σχολειο , των 110 μαθητών,ζήτησε πριν 3 ημέρες άδεια λόγω κόπωσης και δεν αντικαταστάθηκε. Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τον Δήμο έγκαιρα με έγγραφο και ζήτουσε την άμεση αντικατάστασή της. Η απάντηση του Δήμου ήταν ότι δεν υπάρχει καθαρίστρια διαθέσιμη και οτι πρέπει να πορευτούν έτσι μέχρι τη Δευτέρα που θα έληγε η άδεια της καθαρίστριας! Οι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να φτάσουν σε αυτή την ενέργεια τους σήμερα, ως ύστατη προσπάθεια για να λυθεί το θέμα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση παρεμβήκαμε ,πήγαμε επιτόπου συνομιλήσαμε με τους εκπαιδευτικούς και καλέσαμε τον Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος κατέφτασε με το επιτελείο του ,για να μας πει οτι δεν ήξερε τίποτα και να τα βάλει και με τον Διευθυντή μιλώντας του έντονα και απαξιωτικά μπροστά στα παιδιά και τους συναδέλφους του .

Μετά απο την πίεση που ασκήσαμε και εμείς και οι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να φέρουν, άρον -άρον ,μια καθαρίστρια απο άλλο σχολείο και έτσι ”λύθηκε” το πρόβλημα. Η κατάσταση με την έλλειψη καθαριστριών στον Δήμο Ευρώτα δεν ειναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Γυμνάσιο -Λύκειο Βλαχιώτη.

Η διοίκηση του Δήμου ,πέρα απο την συμπεριφορά ”δερβέναγα” ,ομολογεί με αυτή την πράξη έμπρακτα στους δημότες οτι αποδέχεται και υλοποιεί την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ,που στο όνομα του δημοσιονομικού κόστους , παραβιάζει ακόμα και τα λειψά πρωτόκολλα υγιεινής που προβλέπονται και δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων με τον απαιτούμενο αριθμό καθαριστριών.

Αποδέχεται την μειωμένη κρατική χρηματοδότηση και αφήνει τους εκπαιδευτικούς μας και τα παιδιά μας, χωρίς την επιβαλλόμενη καθαριότητα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, μετατρέποντάς τα σε υγειονομικές βόμβες! Συνάμα εξοντώνει τις καθαρίστριες και τις κάνει λάστιχο με το να μετακινούνται απο σχολείο σε σχολείο.

Είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε και στην πρόσφατη αύξηση των δημοτικών τελών απο 60%-200% για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων , τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου να μην ανεχτούν άλλο αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση ,να την καταγγείλουν και να διεδικήσουν την κάλυψη των σχολικών μονάδων τους με επαρκή αριθμό καθαριστριών και δηλώνουμε οτι εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.