Στερνός αποχαιρετισμός στον Σαράντο Δ. Παπαθεοδωράκο .

Τελευταίες μέρες του Φλεβάρη, και το θλιβερό καθήκον μας αναγκάζει να αποχαιρετίσουμε με δυό λόγια έναν σεβάσμιο άνθρωπο, τον αείμνηστο πλέον μπάρμπα Σαράντο Δ. Παπαθεοδωράκο που «πέταξε» από κοντά μας σε ηλικία 95 χρονών.

Από τους πιο παλιούς εμπόρους ο μπάρμπα Σαράντος, υπηρέτησε τον κόσμο του χωριού με το δικό τον τρόπο και τη χαρακτηριστική του φωνή από το δικό του πόστο, από το κατάστημα που διατηρούσε στην πλατεία του χωριού, το γνωστό και στα περίχωρα «Βιβλιοπωλείον Αφοι Δ. Παπαθεοδωράκου»!

Καθημερινή η επαφή του με πολύ κόσμο μέσα από το πρακτορείο εφημερίδων περιοδικών και ΠΡΟ-ΠΟ, με αξιόλογα βιβλία στη βιτρίνα του, με είδη σπιτιού, μα πιο πολύ φίλος των παιδιών από την πρώτη δημοτικού με τα σχολικά είδη και τα παιχνίδια.

Με το φευγιό του μπάρμπα Σαράντου, ενός από τους πιο παλιούς εμπόρους του χωριού, κλείνει σιγά σιγά ο κύκλος μιας θρυλικής γενιάς, που στο πέρασμά της από το χωριό άφησε ισχυρό αποτύπωμα!

Ήσαν άνθρωποι που μόχθησαν για το καλύτερο, και με το παράστημα και το παράδειγμά τους άφησαν πλούσιες παρακαταθήκες για όλους μας! Αξέχαστε μπάρμπα Σαράντο, αναπαύσου εν ειρήνη!

Στην καρδιά και στον νου μας θα μείνεις όπως σε ξέραμε από παλιά, στο μαγαζί σου, στη γειτονιά σου, στους δρόμους και στις πλατείες! Θα σε θυμόμαστε να καταθέτεις το στεφάνι της Εθνικής αντίστασης σαν εκπρόσωπος των τελευταίων επιζώντων εκείνης της εποχής, όταν έσμιγες και γινόσουν ένα με τα παιδιά στην πλατεία για να αποδώσουμε όλοι μαζί τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους αγωνιστές της πατρίδας!

Συλλυπητήρια στην γυναίκα σου Άννα, στα παιδιά και στα εγγόνια σου που σε συνόδευαν τα καλοκαίρια στην πλατεία, και σε όλους τους συγγενείς σου.

Καλό κατευόδιο!

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Παρασκευη 1 Μαρτιου 2024 και ώρα 4μμ στον Ιερο Ναό του Αγιου Νικολαου στις Κροκεές

Το krokeai.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στους οικείους του.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.