Κοπή βασιλόπιτας του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

Τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 5:00 μ.μ. στη φιλόξενη αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης έκοψαν την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το 2024 τα Μέλη και οι Φίλοι του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης.

Ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Γιάννης Μητράκος καλωσόρισε τους παριστάμενους κι εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Αρχιμανδρίτη π. Σεαραφείμ Κοσμά Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος για την πρόθυμη παραχώρηση της όμορφης και άνετης αίθουσας του Ενοριακού Κέντρου, προκειμένου οι Γορτύνιοι της Σπάρτης να πραγματοποιήσουν την εναρκτήρια εκδήλωσή τους για το 2024. Στη συνέχεια προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του 2023, που περιλάμβανε τα εξής:

  • Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2023, κοπή βασιλόπιτας στο Ενοριακό Κέντρο του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος, ενώ έγινε και η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς, που διεξήγαγε για την οικονομική του ενίσχυση ο Σύνδεσμος.

  • Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, εορτασμός της μνήμης του προστάτη των Γορτυνίων της Σπάρτης Νεομάρτυρα Ευθυμίου του Δημητσανίτη με Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και πανηγυρική ομιλία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης και τέλεση μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Συνδέσμου.

  • Κυριακή Βαΐων εσπέρας 9 Απριλίου 2023, μετάβαση στην Ιερά Μονή Γόλας Γοράνων για την Ακολουθία του Νυμφίου κι εν συνεχεία νηστίσιμη συνεστίαση στο κατάστημα εστίασης ΠΕΤΡΙΝΟ του Ξηροκαμπίου.

  • Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, ημερήσια εκδρομή στην πόλη της Πάτρας (Αρχαιολογικό Μουσείο, παλαιός και νέος ναός Αγίου Ανδρέα. Λιμάνι, Παναγία Τρυπητή Αιγίου).

  • Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, προσκυνηματική εκδρομή στη Μονή Κολοκοτρώνη Μεγαλοπόλεως, επίσκεψη στον πολυχώρο ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ στο Ψάρι Τρικολώνων, όπου το Μουσείο Εκπαίδευσης και το Μουσείο Μαγειρικής.

  • Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, χριστουγεννιάτικη εορτή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης με συνδιοργανωτές την Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας.

Ακολούθησε ενημέρωση επί των οικονομικών του Συνδέσμου από τον Ταμία Χαράλαμπο Χουντή και κατόπιν η Αντιπρόεδρος κα Ποτούλα Πασχαλίδη-Τσίτσου διάβασε ένα αφήγημά της γεμάτο από συγκινητικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων στο πατρικό χωριό Δόξα (Βρετεμπούγα) με τη γιαγιά της τη Δαγκουνολάμπαινα.

Οι πατέρες Σεραφείμ Κοσμάς και Κωνσταντίνος Σκάλτσας, με καταγωγή από το Ελληνικό (Μουλάτσι) ο δεύτερος, ευλόγησαν την παραδοσιακή βασιλόπιτα κι ευχήθηκαν στον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και όλα τα Μέλη και Φίλους του ιστορικού Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης να έχουν υγεία και να συνεχίσουν το πλούσιο και δημιουργικό έργο τους.

Τα φλουριά ήταν δύο και τα έτυχαν τα Μέλη Νικόλαος Αλεξόπουλος από το Περδικονέρι (Κατσουλιά) και ο Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης με καταγωγή από τα Λαγκάδια. Ως αναμνηστικό δώρο έλαβαν από ένα λογοτεχνικό βιβλίο προσφορά του Συνδέσμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.