Αντί επικήδειου…..

Του Ηλία Παναγιωτακάκου

Ένας κορυφαίος δικαστής , ένας αξιοσέβαστος άνθρωπος , ένας φίλος ο Αθανάσιος Λιάζος δεν ζει πια εδώ. ‘’Έφυγε’’ σχετικά νωρίς σε ηλικία 75 ετών ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

Με καταγωγή από τις Κροκεές ο δικαστής Αθανάσιος Λιάζος ανάλωσε όλη την ζωή του για χάρη της Δικαιοσύνης.

Υπηρέτης του Δικαίου με όλη τη δύναμη της ψυχής του, πορεύτηκε ως το τέλος του βίου του με ήθος και αξιοπρέπεια.

Με συνέπεια και προσήλωση στις Αρχές του Δικαστικού Σώματος.

Με θάρρος και σύνεση στην άσκηση του λειτουργήματος του. Με σεβασμό στον πολίτη και την Δημοκρατία υπήρξε το αξιακό πλαίσιο του Αθανάσιου Λιάζου.

Δίδαξε από την έδρα το μέτρο στην απονομή του δικαίου ανεξαρτήτως κόστους μαχόμενος και υπερασπιζόμενος την αρχή, ότι σημαντικό είναι να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των πολιτών με την πειθώ και όχι με την επιβολή. Έλεγε ‘’η λέξη ΕΝΟΧΟΣ είναι βαριά φορτισμένη λέξη και λέγεται μόνο όταν ο δικαστής έχει απόλυτες αποδείξεις…’’ Υπήρξε αξιαγάπητος στο δικαστικό σώμα όπου κι α υπηρέτησε και στο δικηγορικό κλάδο ιδιαίτερα της Λακωνίας.

Συνετός και αγαπητός και στην τοπική κοινωνία με λιτό βίο σε όλη την ζωή του. Με τιμούσε με την φιλία του και οι συμβουλές του ‘’μεγάλο σχολείο’’ και παρακαταθήκη για μένα. Καλό ταξίδι την αιωνιότητα και στο φως ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, Αγαπητέ μου φίλε Θανάση.

Τον αποχαιρετούμε στο Κοιμητήριο Κροκεών σημερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, ώρα 3 μ.μ. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Υ.Γ: Εύχομαι ο Δήμος Ευρώτα και η Τοπική Κοινότητα Κροκεών να αποδώσουν στον εκλιπόντα επιστήμονα και δικαστικό τις πρέπουσες τιμές.


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.