Ερευνα του Open επιβεβαιώνει ότι ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, με μισθούς σχεδόν διπλάσιους από τους ελληνικούς, απολαμβάνουν προϊόντα, ακόμα και ελληνικής παραγωγής ή παρασκευής, σε τιμές χαμηλότερες από ό,τι εδώ
Συγκεκριμένα, χαλβάς της ίδιας εταιρείας και στην ίδια ποσότητα, στην Ελλάδα πωλείται 6,54 ευρώ, ενώ στη Γερμανία μόλις 4,60. Αντίστοιχα γιαούρτι, η ίδια ακριβώς συσκευασία στην Ελλάδα κοστίζει 4,38€ με προσφορά ενώ στη Γερμανία μόλις 3,99€. Το ίδιο και με φασόλια, στην Ελλάδα πωλούνται προς 2,53€, όταν στη Γερμανία δεν ξεπερνούν τα 2,49€. Ακόμη πιο ακριβό είναι το ρύζι γλασέ των 500 γραμμαρίων, το οποίο στην Ελλάδα πωλείται προς 2,06€ ενώ στη Γερμανία μόλις 1,80€.
Και όλα αυτά όταν το μέσο μισθολογικό κόστος στη Γερμανία είναι πολύ υψηλότερο από την Ελλάδα. Όπως λέει ο Σωτήρης Πούλος, ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ με ελληνικά προϊόντα στη Φρανκφούρτη, «εδώ ο μέσος όρος μισθού είναι περίπου στα 1.800, μπορεί 2.000 ή και 2.200 και μιλάω για καθαρό ποσό που παίρνει ο υπάλληλος στα χέρια του […] Ωστόσο, «κάποιες εταιρείες δίνουν αγώνα και βοηθούν πολύ το εξαγωγικό κομμάτι, προσφέρουν κάποιες καλές τιμές αγοράς, αλλά σίγουρα τόσο μεγάλες διαφορές δε δικαιολογούνται».