Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Ευρωτα καταγγέλλει κατασχέσεις λογαριασμών από τον Δήμο Ευρώτα

Για «φορομπηχτικές αθλιότητες» κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Ευρώτα, η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛαΣυ) Δήμου Ευρώτα. Όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωση:

”Η δημοτική αρχή του κ. Βέρδου, προχώρησε σε κατασχέσεις λογαριασμών, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών σε λογαριασμούς νερού. Δεν είναι οι πολίτες μπαταχτσήδες, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγουμένων κυβερνήσεων με την στήριξη περιφερειών και δήμων έχουν οδηγήσει τα λαϊκά νοικοκυριά να στενάζουν από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την φοροληστεία, να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά και στον τόπο μας, ότι οι Δήμοι λειτουργούν ως το μακρύ χέρι του κράτους , που οδηγεί τον λαό σε ασφυξία.
Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει ζητήσει να παγώσουν οι διαδικασίες κατασχέσεων.

Είχαμε προειδοποιήσει τους δημότες για αυτή την κατάσταση, όπως τους είχαμε προειδοποιήσει και για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού. Τους λέμε ξεκάθαρα ότι αυτή η φορομπηχτική και εισπρακτική πολιτική, που μας τσακίζει τη ζωή, δεν αντιμετωπίζεται με σταυρωμένα χέρια. Χρειάζεται ξεσηκωμός, κινητοποίηση και διεκδίκηση, αλλιώς δεν σταματάνε ούτε η κυβέρνηση ούτε η δημοτική αρχή.
Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση θα εξακολουθήσει να είναι δίπλα τους στο δρόμο του αγώνα.

Απαιτούμε:
 Να σταματήσει η οποιαδήποτε διαδικασία έχει ξεκινήσει για κατασχέσεις χρημάτων προς το δήμο.
 Να παγώσουν οι όποιες οφειλές προς τον Δήμο, πολιτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων , να μην γίνει καμιά διακοπή νερού ή παροχής υπηρεσίας .
 Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί σε ανέργους, ΑΜΕΑ, οικογένειες δημοτών με εισόδημα μέχρι 12000 ευρώ, κλιμακούμενο προς τα πάνω με ένα παιδί δυο παιδιά κλπ.
 Να στηριχτεί το «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να μπορεί να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες των δημοτών όπως διαμορφώνονται σήμερα σε επισιτιστικές και ιατροφαρμακευτικές ανάγκες.
 Απαιτούμε κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα , την αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να καλύπτονται βασικές και πάγιες ανάγκες.”


Ακολουθήστε το krokeai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις.